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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
15/05/2020 |
Data da última atualização: |
15/05/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FANTAZZINI, T. B.; ROSA, S. D. V. F. da; CARVALHO, G. R.; LISKA, G. R.; CARVALHO, M. L. M. de; COELHO, S. V. B.; CIRILLO, M. A.; RIBEIRO, F. A. S. |
Afiliação: |
TATIANA BOTELHO FANTAZZINI, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; GLADYSTON RODRIGUES CARVALHO, EPAMIG; GILBERTO RODRIGUES LISKA, UNIPAMPA; MARIA LAENE MOREIRA DE CARVALHO, UFLA; STEFÂNIA VILAS BOAS COELHO, UFLA; MARCELO ÂNGELO CIRILLO, UFLA; FERNANDO AUGUSTO SALES RIBEIRO, UFLA. |
Título: |
Correlation between historical data of the germination test and of the tetrazolium test in coffee seeds by GAMLSS. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Seed Science and Technology, v. 48, n. 2, p. 179-188, Apr. 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.15258/sst.2020.48.2.05 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In the Brazilian National System of Seeds and Seedlings, coffee seeds are evaluated by the germination or tetrazolium test. However, differences have been observed between the results of these tests in various studies, especially when the seeds have a lower level of quality. Given this situation, the aim of this study was to evaluate the correlation between historical data of results of the germination test and of the tetrazolium test in samples of coffee seeds using Generalized Additive Models for Location, Scale and Shape (GAMLSS). Historical data of results of the germination test and of the tetrazolium test of coffee seeds originating from different cultivars and different crop seasons were used. The zero-or-one inflated beta GAMLSS is suitable for fitting data from the germination test and from the tetrazolium test. The estimate of viability by the tetrazolium test varies according to the germination percentage class. There are greater GAMLSS correlations between the percentages of normal seedlings and of viability in the tetrazolium test for germination values above 70%, and low correlations below this value, showing that evaluation of coffee seeds based only on the tetrazolium test may not correspond to actual physiological performance. |
Thesagro: |
Café; Germinação; Teste de Sementes. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213051/1/correlation-between-historical-data-of-the-germination-test.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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Registros recuperados : 736 | |
133. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FRONZA, V.; BASSOI, M. C.; SCHEEREN, P. L.; BRUNETTA, D.; DOTTO, S. R.; TAVARES, L. C. V.; MIRANDA, L. C.; MIRANDA, M. Z.; CAMPOS, L. A. C. Extensão de indicação da cultivar de trigo BRS 208 para os Estados de Santa Catarina e São Paulo. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 2., 2008, Passo Fundo. Atas e resumos... Passo Fundo: Comissão Brasileira de Pesquisa de Trigo e Triticale: Embrapa Trigo: Embrapa Transferência de Tecnologia, 2008. 2 p. 1 CD-ROM. Melhoramento, 15. Área: Melhoramento, Aptidão Industrial e Sementes.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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134. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FRONZA, V.; BASSOI, M. C.; SCHEEREN, P. L.; LAZZAROTTO, C.; BRUNETTA, D.; DOTTO, S. R.; TAVARES, L. C. V.; MIRANDA, L. C.; MIRANDA, M. Z.; CAMPOS, L. A. C. Extensão de indicação da cultivar de trigo BRS 229 para o Estado do Mato Grosso do Sul. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 2., 2008, Passo Fundo. Atas e resumos... Passo Fundo: Comissão Brasileira de Pesquisa de Trigo e Triticale: Embrapa Trigo: Embrapa Transferência de Tecnologia, 2008. 2 p. 1 CD-ROM. Melhoramento, 14. Área: Melhoramento, Aptidão Industrial e Sementes.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
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135. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BONATO, E. R. Soja BRS 205. Passo Fundo: Embrapa Trigo; Embrapa Negócios Tecnológicos, 2000. 1 folder. 4 p.Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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137. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | DEL DUCA, L. de J. A.; LINHARES, A. G.; SOUSA, C. N. A. de; GUARIENTI, E. M.; SÓ e SILVA, M.; SCHEEREN, P. L.; WOBETO, C.; SANDINI, I.; ALMEIDA, J.; MOLIN, R. Trigo BRS 176: descrição e adaptação no Centro-Sul do Paraná. Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2002. 17 p. html. Publicação Online. (Embrapa Trigo. Documentos Online, 19).Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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138. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | TRIGO EMBRAPA 40. Passo Fundo: Embrapa Trigo, [1996]. 1 folder. 4 p.Tipo: Folder/Folheto/Cartilha |
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