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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
08/12/2020 |
Data da última atualização: |
08/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MIANO, A. C.; CARVALHO, G. R. de; SABADITUM, V. D.; ANJOS, C. B. P. dos; GODOY, R.; AUGUSTO, P. E. D. |
Afiliação: |
Alberto Claudio Miano, USP-ESALQ; Gisandro Reis de Carvalho, USP-ESALQ; Viviane Deroldo Sabadoti, USP-ESALQ; Carlota Boralli Prudente dos Anjos, USP-ESALQ; RODOLFO GODOY, CPPSE; Pedro Esteves Duarte Augusto, USP-ESALQ. |
Título: |
Evaluating new lines of pigeon pea (Cajanus cajan L.) as a human food source. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Processing Preservation, e14517, apr. 2020. |
Páginas: |
9 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/jfpp.14517 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work aimed to select the best lines of pigeon pea for human nutrition according to their nutritional and technological properties. Nutritional content such as starch, protein, fiber, phenolics, minerals content; technological properties as hydration kinetics and cooking kinetics were studied. As results, the lines of pigeon pea presented high content of calcium, manganese and fiber, but lower content of iron, protein, and zinc in comparison to other commercial legume grains, such as chickpeas and common beans. Once the nutritional composition of the nine studied lines was similar, the lines whose grains presented higher hydration capacity were selected since this is desirable for reaching homogeneous texture after the cooking process. Consequently, two lines (namely g18-95 and g57-95) were selected and recommended due to their complete hydration and homogeneous cooking for being produced in higher scale for human consumption. |
Palavras-Chave: |
Nutritional properties. |
Thesagro: |
Cajanus Cajan. |
Thesaurus Nal: |
Pigeon peas. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Registro |
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Registros recuperados : 6 | |
2. | | MORAES, E. A.; TORRES, C. A. A.; AMORIM, L. da S.; MAFFILI, V. V.; FONSECA, J. F. da; BRUSCHI, J. H.; GUIMARAES, J. D.; CARVALHO, G. R. de. Crescimento folicular no intervalo do início do estro à ovulação de cabras lactantes tratadas com somatotropina bovina recombinante e sincronizadas com CIDR reutilizado. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 4 f. CD ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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3. | | AMORIM, E. A. M. e; TORRES, C. A. A.; BRUSCHI, J. H.; FONSECA, J. F. da; GUIMARÃES, J. D.; CECON, P. R.; CARVALHO, G. R. de. Produção e composição do leite, metabólitos sangüíneos e concentração hormonal de cabras lactantes da raça Toggenburg tratadas com somatotropina bovina recombinante. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 35, n. 1, p. 147-153, jan./fev., 2006.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Internacional - A |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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4. | | CARVALHO, J. P. F.; ANDRADE, V. T.; ABRAHÃO, J. C. de R.; CARVALHO, G. R. de; BOTELHO, C. E.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de. Seleção genética de progênies de cafeeiro com potencial de cultivar. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 9., 2015, Curitiba. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2015.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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5. | | BORGES, A. M.; TORRES, C. A. A.; RUAS, J. R. M.; ROCHA JÚNIOR, V. R.; CARVALHO, G. R. de; FONSECA, J. F. da; MARCATTI NETO, A.; ASSIS, A. J. de. Características da dinâmica folicular e regressão luteal de vacas das raças Gir e Nelore após tratamento com cloprostenol sódico. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 32, n. 1, p. 85-92, jan./fev. 2003.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Internacional - A |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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6. | | AMORIM, L. da S.; TORRES, C. A. A.; SIQUEIRA, L. G. B.; FONSECA, J. F. da; GUIMARÃES, J. D.; CARVALHO, G. R. de; ALVES, N. G.; OLIVEIRA, M. M. N. F. de. Embryo development and follicular status of Toggenburg does fed urea diet. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 40, n. 2, p. 277-285, 2011.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Leite. |
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