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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  28/10/2020
Data da última atualização:  29/10/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  AFONSO, T. M.; CARVALHO, G. M. C.; HADLICH, J. C.; RODRIGUES, V. de S.; BARROS, D. A.; VASCONCELOS, A. B. de; IGARASI, M. S.
Afiliação:  TAÍS MACIEL AFONSO, Universidade de Uberaba, Faculdade de Medicina Veterinária, Uberaba, MG, Brasil; GERALDO MAGELA CORTES CARVALHO, CPAMN; JANAINA CONTE HADLICH, Universidade de Uberaba, Faculdade de Medicina Veterinária, Uberaba, MG, Brasil; VIVIANY DE SOUSA RODRIGUES, UFPI; DAYSE ANDRADE BARROS, UFPI; ANDRÉ BELICO DE VASCONCELOS, Universidade de Uberaba, Faculdade de Medicina Veterinária, Uberaba, MG, Brasil; MAURICIO SCOTON IGARASI, Universidade de Uberaba, Faculdade de Medicina Veterinária, Uberaba, MG, Brasil.
Título:  Use of crosses for sustainability in livestock farming in the Brazilian Meio-Norte region.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, v. 49, e20190228, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.37496/rbz4920190228
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study evaluated different crosses for sustainable beef production in the Meio-Norte, Brazil. Thirty-four cattle [seven Curraleiro Pé-duro (CPD), six Nellore (NEL), seven F1 (½ NEL + ½ CPD), seven F2A (¼ CPD + ¼ NEL + ½ Angus), and seven F2S (¼ CPD + ¼ NEL + ½ Senepol) were evaluated on natural pastures in the states of Piauí and Maranhão.
Palavras-Chave:  Adaptabilidade; Qualidade da carne.
Thesagro:  Cruzamento; Gado Nelore.
Thesaurus Nal:  Angus.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217207/1/UseCrossesSustainabilityLivestockRBZ2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN33033 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  04/07/2023
Data da última atualização:  15/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  OLIVEIRA FILHO, J. G. de; DUARTE, L. G. R.; SILVA, Y. B. B.; MILAN, E. P.; SANTOS, H. V.; MOURA, T. C.; BANDINI, V. P.; VITOLANO, L. E. S.; NOBRE, J. J. C.; MOREIRA, C. T.; MITSUYUKI, M. C.; BOGUSZ JUNIOR, S.; FERREIRA, M. D.
Afiliação:  MILENE CORSO MITSUYUKI, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA.
Título:  Novel Approach for Improving Papaya Fruit Storage with Carnauba Wax Nanoemulsion in Combination with Syzigium aromaticum and Mentha spicata Essential Oils.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Coatings, v. 13, n. 847, 2023.
Páginas:  16 p.
ISSN:  2079-6412
DOI:  https://doi.org/10.3390/coatings13050847
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Application of hydrophobic coatings, such as carnauba wax nanoemulsions, combined with natural antimicrobials, has been demonstrated to be an effective solution in extending the shelf life of fruits. The present study evaluated the effectiveness of carnauba wax nanoemulsion (CWN) coatings containing free or encapsulated with ?-cyclodextrin (?-CD) essential oils of Syzigium aromaticum (CEO) and Mentha spicata (MEO) for the post-harvest conservation of papaya fruit. The chemical composition of the essential oils (EOs) was analyzed using GC-MS. Subsequently, coatings incorporating free and encapsulated EOs were prepared and applied to papaya fruit. Fruit was evaluated for post-harvest quality parameters during 15 days of storage. Clove essential oil presented as main compounds eugenol (89.73%), spearmint and carvone (68.88%), and limonene (20.34%). The observed reduction in weight loss in coated fruit can be attributed to the formation of a physical barrier provided by the coating. Compared to the control group, which experienced the highest weight loss of 24.85%, fruit coated with CWN and CWN-MEO:?-CD exhibited significantly lower weight loss percentages of only 5.78% and 7.5%, respectively. Compared to the control group, which exhibited a release of ethylene at a rate of 1.3 µg kg?1 h ?1, fruit coated with CWN, CWN-MEO:?-CD, and CWN-MEO coatings demonstrated a lower ethylene release rate at 0.7 µg kg?1 h ?1. Although the physical-chemical properties of papayas, including pH, ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Hydrophobic coatings; Natural antifungal compounds; Post-harvest; Preservative.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154794/1/P-Novel-Approach-for-Improving-Papaya-Fruit-Storage-with.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18232 - 1UPCAP - DDPROCI. 23/472023/51
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