|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
31/12/2023 |
Data da última atualização: |
08/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
DELIZA, R.; RODRIGUEZ, B.; REINOSO-CARVALHO, F.; LUCCHESE-CHEUNG, T. |
Afiliação: |
ROSIRES DELIZA, CTAA; BRAYAN RODRÍGUEZ, Universidad de los Andes; FELIPE REINOSO-CARVALHO, Universidad de los Andes; THELMA LUCCHESE-CHEUNG, UFMT. |
Título: |
Cultured meat: a review on accepting challenges and upcoming possibilities. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Current Opinion in Food Science, v. 52, e101050, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.cofs.2023.101050 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this review is to summarize the recent advances on culturing meat, while reflecting on consumer acceptance and upcoming possibilities. We start by updating technology related to cultured meat production, highlighting its nutritional and sensory facts. We continue with a deeper analysis of the latest challenges for consumption and reflect on future ideas, which include perspectives toward a more customer-oriented product and packaging design approaches. Such ideas aim to improve future acceptance while hopefully augmenting the sensory functionalities of such a source of protein in a world of ever-expanding digital experience. |
Thesaurus Nal: |
Food technology. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01221naa a2200181 a 4500 001 2160363 005 2024-01-08 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.cofs.2023.101050$2DOI 100 1 $aDELIZA, R. 245 $aCultured meat$ba review on accepting challenges and upcoming possibilities.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThe objective of this review is to summarize the recent advances on culturing meat, while reflecting on consumer acceptance and upcoming possibilities. We start by updating technology related to cultured meat production, highlighting its nutritional and sensory facts. We continue with a deeper analysis of the latest challenges for consumption and reflect on future ideas, which include perspectives toward a more customer-oriented product and packaging design approaches. Such ideas aim to improve future acceptance while hopefully augmenting the sensory functionalities of such a source of protein in a world of ever-expanding digital experience. 650 $aFood technology 700 1 $aRODRIGUEZ, B. 700 1 $aREINOSO-CARVALHO, F. 700 1 $aLUCCHESE-CHEUNG, T. 773 $tCurrent Opinion in Food Science$gv. 52, e101050, 2023.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 57 | |
10. | | OLIVEIRA, C. M. de; SILVA, R. B. Q. da; FRIZZAS, M. R. Cigarrinhas na cultura do milho no Brasil. In: OLIVEIRA, C. M. de; SABATO, E. de O. (Ed.). Doenças em milho: insetos-vetores, molicutes e vírus. Brasília, DF: Embrapa, 2017. Cap. 5. p. 71-96. il. color. Texto em português e inglês em direções opostas. Título equivalente: Diseases in maize: insect vectors, mollicutes and viruses.
Autoria na publicação: RANYSE BARBOSA QUERINO.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
| |
19. | | MAIA, A. de H. N.; SOUSA, K. K. A.; SILVA, R. B. Q. da; VIVIAN, R. Modelo de Cox com preditores qualitativos para análise de padrões temporais de mudança de fase em insetos. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE PROBABILIDADE E ESTATÍSTICA - SINAPE, 23., 2018, São Pedro, SP. Resumos Expandidos. São Pedro, SP: ABE, 2018.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
20. | | MAIA, A. de H. N.; SOUSA, K. K. A.; SILVA, R. B. Q. da; VIVIAN, R. Modelo de Cox com preditores qualitativos para análise de padrões temporais de mudança de fase em insetos. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE PROBABILIDADE E ESTATÍSTICA, 23., 2018, São Pedro, SP. [Resumos...] São Pedro, SP: ABE, 2018.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Meio-Norte. |
| |
Registros recuperados : 57 | |
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|