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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
14/03/2019 |
Data da última atualização: |
18/03/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
LUCENA, A. R. F. de; MENEZES, D. R.; CARVALHO, D. T. Q. de; MATOS, J. C.; ANTONELLI, A. C.; MORAES, S. A. de; DIAS, F. S.; QUEIROZ, M. A. A.; RODRIGUES, R. T. S. |
Afiliação: |
ALITA R. F. DE LUCENA; DANIEL R. MENEZES; DALINNE T. Q. DE CARVALHO; JAIR C. MATOS; ALEXANDRE C. ANTONELLI; SALETE ALVES DE MORAES, CPATSA; FRANCESCA SILVA DIAS; MARIO A. A. QUEIROZ; RAFAEL T. S. RODRIGUES. |
Título: |
Effect of commercial tannin and a pornunca (Manihotspp.) silage-based diet on the fatty acid profile of Saanen goats milk. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Dairy Technology, v. 71, n. 3, p. 613-620, 2018. |
DOI: |
10.1111/1471-0307.12504 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to evaluate the performance, milk composition, blood and urinary bio-chemical parameters and milk fatty acid profile of Saanen goats fed pornuncßa silage-based dietscontaining different levels of tannin (11, 28, 36 and 44 g/kg dry matter). Intake of feed, milk pro-duction, milk composition and biochemical parameters were affected (P<0.05). The content of10:0, 12:0 and 14:0 fatty acids decreased, while those of 18:0,cis-9 18:1,trans-11 18:1,cis-9,trans-11 18:2 andcis-9,cis-12,cis-15 18:3 increased as more tannin was added (P<0.05). Theratio of unsaturated to saturated fatty acids increased, while the thrombogenicity and atherogenicityindices decreased as tannin was increased (P<0.05). The inclusion of up to 28 g/kg of tannin wasthe most appropriate level to improve the fatty acid profiles of goats?milk and prevent further fallsin dry matter intake and milk production. |
Palavras-Chave: |
Ácidos graxos; Pornunça; Produção de leite. |
Thesagro: |
Caprino; Criação; Leite de Cabra; Silagem. |
Thesaurus Nal: |
Animal nutrition. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
09/01/2007 |
Data da última atualização: |
08/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
-- - C |
Autoria: |
MCMANUS, C. M.; RIBEIRO, R. S.; MARIANTE, A. S.; EGITO, A. A.; LOUVANDINI, H.; PAIVA, S. R. |
Título: |
Aspectos de produção de um rebanho da raça Mocho nacional. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Archivos de Zootecnia, v. 54, p. 459-464, 2005. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Correlações genéticas; Herdabilidade; Índices produtivos. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178095/1/ID-27832-1.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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