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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  08/10/2012
Data da última atualização:  01/03/2016
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; TAKEITI, C. Y.; GALDEANO, M. C.; LIMA, R. F. M. de.
Afiliação:  CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; RONALDO FREIRE MENDES DE LIMA, UFRRJ.
Título:  Elaboração de snacks de terceira geração a base de arroz e soro de leite.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2012.
Páginas:  3 p.
Série:  (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 182).
ISSN:  0103-5231
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Snacks de terceira geração.
Thesagro:  Arroz; Extrusão; Pellet; Soro de leite.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/73790/1/2012-CTE-0182.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA11549 - 1UMTFL - PPCTE 01822012.00009
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sul. Para informações adicionais entre em contato com cppsul.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  15/08/2023
Data da última atualização:  15/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  GARZÓN CAMACHO, P. A.; PINTO, C. E.; LOPES, C. F.; TOMAZELLI, D.; WERNER, S. S.; GARAGORRY, F. C.; BALDISSERA, T. C.; SCHIRMANN, J.; SBRISSIA, A. F.
Afiliação:  PEDRO ANTONIO GARZÓN CAMACHO, SANTA CATARINA STATE UNIVERSITY; CASSIANO EDUARDO PINTO, AGRICULTURAL RESEARCH AND RURAL EXTENSION COMPANY; CÁSSIO FELIPE LOPES, SANTA CATARINA STATE UNIVERSITY; DANIELA TOMAZELLI, SANTA CATARINA STATE UNIVERSITY; SIMONE SILMARA WERNER, FEDERAL UNIVERSITY OF SANTA CATARINA; FABIO CERVO GARAGORRY, CPPSUL; TIAGO CELSO BALDISSERA, AGRICULTURAL RESEARCH AND RURAL EXTENSION COMPANY; JANQUIELI SCHIRMANN, FEDERAL UNIVERSITY OF SANTA CATARINA; ANDRÉ FISCHER SBRISSIA, SANTA CATARINA STATE UNIVERSITY.
Título:  Intensification of pasture-based animal production system has little short-term effect on soil carbon stock in a highland environment in southern Brazil.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Agronomy, v. 13, 2023.
Idioma:  Português
Notas:  First online.
Conteúdo:  Abstract: Pastures are of central importance in food production and provide several ecosystem services. This study aimed to identify whether intensification of pasture-based animal production systems have a higher capacity to store carbon in the soil than other cattle exploitation models (natural grassland without anthropogenic interactions, natural grassland fertilized and overseeded with exotic species and annual pastures with frequent soil disturbance). The parameters evaluated were: carbon stock (CS), total organic carbon (TOC), particle size, porosity, density at different soil strata, root system and forage production. Forage DM production varied significantly with means ranging from 6,615 to 13,000 kg ha?1 year?1 for natural grassland (NG) and permanent pasture (PP), respectively. Improved natural grassland (ING) and NG presented higher density and root diameter than PP and annual pasture (AP). Forage systems significantly influenced soil porosity and density, with NP and INP showing lower soil densities and higher soil porosities. CS (0?100 cm) were similar between NP (270 Mg ha?1), INP (255 Mg ha?1), PP (274 Mg ha?1), and AP systems (256 Mg ha?1). Intensification of pasture-based animal production systems does not change soil CS in five years in a sub-tropical highlands climate in southern Brazil.
Thesagro:  Ecossistema; Pastagem.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSUL15023 - 1UPCAP - DD
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