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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
31/12/2023 |
Data da última atualização: |
18/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SOARES, B. DA S.; CARVALHO, C. W. P. de; GARCIA-ROJAS, E. E. |
Afiliação: |
BARBARA DA SILVA SOARES, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; EDWIN ELARD GARCIA-ROJAS, UFRRJ; UFF. |
Título: |
Optimization of the ultrasonic treatment for Tara gum using response surface methodology. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Polímeros - Cência e Tecnologia, v. 33, n. 1, 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
High-intensity ultrasound irradiation proved to be an effective method for modifying tara gum by generating low molecular weight products and better water solubility. The objectives of this research were to optimize the parameters for the high-intensity ultrasonic treatment with response surface methodology and improve the tara gum solubility. The results demonstrated that after the ultrasound treatment, the solubility of the tara gum had increased (17.7%) as a result of the reduced intrinsic viscosity (70%). The molecular weight of the untreated tara gum was 1.89 x 106 Da, and after ultrasound treatment, it was reduced to 0.47 x 106 Da. Rheological analyses confirmed the reduction in molecular weight for the modified and optimized tara gum and the resulting increase in solubility. This knowledge provides a better understanding of ultrasound treatment technology and increases the scope for use of tara gum in the food industry. |
Palavras-Chave: |
Sonication. |
Thesaurus Nal: |
Depolymerization; Galactomannans; Solubility; Viscosity. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
29/10/2012 |
Data da última atualização: |
05/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
QUEIROZ, S. dos S.; MUNIZ, M. M. M.; ALVES, A. A. C.; LOBO, R. N. B.; FACO, O.; LOBO, A. M. B. O. |
Afiliação: |
Silmara dos Santos Queiroz, Graduação - Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE.; Maria Malane Magalhães Muniz, Graduação - UVA - Sobral, CE.; Antonio Anderson Carvalho Alves, Graduação - UVA - Sobral, CE.; RAIMUNDO NONATO BRAGA LOBO, CNPC; OLIVARDO FACO, CNPC; ANA MARIA BEZERRA OLIVEIRA LOBO, CNPC. |
Título: |
Avaliação da contagem de células somáticas de acordo com o estágio da lactação em cabras. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 1., 2012, Sobral. Resumos... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2012. p. 24-25. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Documentos, 104). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Contagem de células somáticas. |
Thesagro: |
Cabra; Caprino; Lactação; Leite. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/68914/1/RAC-Avaliacao-da-contagem.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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