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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  05/01/2024
Data da última atualização:  05/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SÁGIO, S. A.; LIMA, A. A.; BARRETO, H. G.; CARVALHO, C. H. S. de; PAIVA, L. V.; CHALFUN-JUNIOR, A.
Afiliação:  SOLANGE APARECIDA SÁGIO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ANDRÉ ALMEIDA LIMA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; HORLLYS GOMES BARRETO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CARLOS HENRIQUE S DE CARVALHO, CNPCa; LUCIANO VILELA PAIVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ANTONIO CHALFUN-JUNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS.
Título:  Physiological and molecular analyses of early and late Coffea arabica cultivars at different stages of fruit ripening.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Acta Physiologiae Plantarum, v. 35, n. 11, p. 3091-3098, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Coffee quality is strongly influenced by a great number of factors, among which the fruit ripening stage at harvest time has a major influence on this feature. Studies comprising ethylene production and the regulation of ethylene biosynthesis genes during the ripening process indicate that ethylene plays an important role on coffee fruit ripening. Coffee early cultivars usually show a more uniform ripening process although little is known about the genetic factors that promote the earliness of ripening. Thus, in order to better understand the physiological and genetic factors involved in the regulation of ripening time, and consequently ripening uniformity, this study aimed to analyze ethylene and respiration patterns during coffee ripening, as well as to analyze ACC oxidase, an ethylene biosynthesis enzyme, gene expression, in fruits of early (Catucai 785-15) and late (Acau) coffee cultivars. Coffee fruits were harvested monthly from 124 days after flowering (end of February), until complete maturation (end of June). Dry matter, moisture content, color, respiratory rate and ethylene production analysis were performed. In silico analysis identified a coffee ACC oxidase gene (CaACO-like) and its expression was analyzed by real-time PCR. Dry matter and relative water content constantly increased and gradually decreased, respectively, during fruit ripening, and the color analysis enabled the observation of the earliness in the ripening process displayed by Catucai 785-15 and it... Mostrar Tudo
Thesaurus Nal:  Coffea arabica var. arabica; Cultivars; Ethylene; Fruits; Ripening.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1762 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  24/01/2017
Data da última atualização:  27/03/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PANISSON, F. T.; COSTAMILAN, L. M.; CLEBSCH, C. C.; DEUNER, C. C.
Afiliação:  FRANCINE TALIA PANISSON; LEILA MARIA COSTAMILAN, CNPT; CLAUDIA CRISTINA CLEBSCH, CNPT; CAROLINA CARDOSO DEUNER.
Título:  Proposta de caracterização da reação de genótipos de soja à podridão radicular de Macrophomina phaseolina.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: MOSTRA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11.; MOSTRA DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TRIGO, 8., 2016, Passo Fundo. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2016.
Páginas:  p. 50.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Podridão de carvão; Soybean.
Thesagro:  Fungo; Glycine Max; Macrophomina Phaseolina; Soja.
Thesaurus NAL:  Fungal diseases of plants.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153853/1/ID43901-2016MOSTRAp50.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT43901 - 1UPCRA - DD
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