Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  05/11/2002
Data da última atualização:  05/11/2002
Autoria:  CARVALHO, C. W. P.
Afiliação:  Embrapa Agroindustria de Alimentos.
Título:  Effect of sugar on the extrusion of maize and wheat.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Loughborough: University of Nottingham, 2001.
Páginas:  175 p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Tese (Doutorado) - University of Nottingham.
Conteúdo:  Maize and wheat varied particle size distribution were mixed with sucrose to give sucrose levels of 0, 5, 10, 15 and 20% on dry cereal weight basis, were extruded using a twin screw extruder Clextral BC-21 (Clextral Ltd., Firminy, France). Wheat and maize starch mixtures with gluten (12% on dry starch weight) were studied in order to investigate the effect of gluten on extrudate expansion. Puffed and non puffed extrudates were produced by changing processing conditions (temperature, die type, feed rate and water content). Non-puffed flat extrudates allowed the glass transition temperature (Tg) to be measured by dynamical mechanical thermal analyser. The degree of starch conversion was determined from viscosity of the starch solubilized in alkali, X-ray diffraction , differential scanning calorimetric and Rapid Viscosity Analysis. The expansion of the puffed and non puffed extrudates were quantified by using three expansion indices (sectional, longitudinal and volumetric) and also the ratio of shrinkage and specific mechanical energy (SME) were determined. Replacement of maize by sucrose at constant water content reduced the SME and probably as a consequence, reduced the cross-sectional expansion and the degree of starch conversion. In contrast, replacing wheat flour by sucrose, even at levels as high as 20% of the flour weight, had little effect. Possible causes were less efficient plasticisation of wheat flour by sucrose compared with maize grits at low water contents, a sp... Mostrar Tudo
Thesagro:  Açúcar; Extrusão; Milho; Trigo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA5544 - 1ADDTS - --05622002.00008
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  01/11/2012
Data da última atualização:  01/11/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SIQUEIRA, D. P.; ESTEVES, B. dos S.; LOUSADA, L. de L.; SOUSA, E. F. de; MAECIANO, C. R.
Afiliação:  David Pessanha Siqueira, Graduando em Agronomia, Laboratório de Engenharia Agrícola, CCTA/UENF; Barbara dos Santos Esteves, 2Doutoranda em Produção Vegetal, Laboratório de Engenharia Agrícola, CCTA/UENF; Lidiane de Lima Lousada, Doutoranda em Produção Vegetal, Laboratório de solos, CCTA/UENF; Elias Fernandes de Sousa, Professor, Laboratório de Engenharia Agrícola, CCTA/UENF; Claudio Roberto Marciano, Professor, Laboratório de Solos, CCTA/UENF.
Título:  Coeficientes de cultivo da mamoneira (RICINUS COMMUNIS L.) irrigada em Campos dos Goytacazes, RJ.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012.
Páginas:  p. 232
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  RICINUS COMMUNIS L.
Thesagro:  Balanço de Energia; Evapotranspiração; Irrigação; Mamona; Manejo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/69305/1/IRR-019-O.042.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPA26851 - 1UPERA - CD006/12064/12
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional