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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  17/09/2009
Data da última atualização:  08/06/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, J. B. da; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; PRUDÊNCIO, S. H.
Afiliação:  Josemeyre Bonifácio da Silva, Universidade Estadual de Londrina/Departamento de Ciência de Alimentos; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPSO; Sandra Helena Prudêncio, Universidade Estadual de Londrina/Departamento de Ciência de Alimentos.
Título:  Chemical and physical composition of grain-type and food-type soybean for food processing.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 7, p. 777-784, jul. 2009
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Composição química e física de soja tipo grão e tipo alimento para o processamento de alimentos.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the chemical and physical characteristics of grains of soybean (Glycine max) cultivars for food processing. The soybean cultivars evaluated were: grain-type ? BRS 133 and BRS 258; food-type ? BRS 213 (null lipoxygenases), BRS 267 (vegetable-type) and BRS 216 (small grain size). BRS 267 and BRS 216 cultivars showed higher protein content, indicating that they could promote superior nutritional value. BRS 213 cultivar showed the lowest lipoxygenase activity, and BRS 267, the lowest hexanal content. These characteristics can improve soyfood flavor. After cooking, BRS 267 cultivar grains presented a higher content of aglycones (more biologically active form of isoflavones) and oleic acid, which makes it proper for functional foods and with better stability for processing, and also showed high content of fructose, glutamic acid and alanine, compounds related to the soybean mild flavor. Because of its large grain size, BRS 267 is suitable for tofu and edamame, while small-grain-sized BRS 216 is good for natto and for soybean sprouts production. BRS 216 and BRS 213 cultivars presented shorter cooking time, which may be effective for reducing processing costs.
Palavras-Chave:  Ácidos graxos; Aminoácidos; Hexanal; Isoflavonas; Lipoxigenase; Lipoxigenases; Processamento de alimentos; Soja tipo alimento; Soja tipo grão.
Thesagro:  Ácido Graxo; Açúcar; Açúcares; Aminoácido; Glycine Max; Grão; Nutrição Humana; Soja; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Amino acids; Fatty acids; Isoflavones.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE-2010/46960/1/44n07a19.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/79085/1/ID-29733.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE46960 - 1UPCAP - PP630.72081P474
CNPSO29733 - 1UPCAP - DD
CNPTIA14041 - 1EMBAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  14/11/2023
Data da última atualização:  14/11/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  AQUINO, L. M. DE; CONTEVILLE, L. C.; ANDRADE, B. G.; ZERLOTINI NETO, A.; MOURÃO, G. B.; COUTINHO, L. L.; REGITANO, L. C. de A.
Afiliação:  LETICIA MARIA DE AQUINO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; LILIANE COSTA CONTEVILLE; BRUNO GABRIEL ANDRADE, MUNSTER TECHNOLOGICAL UNIVERSITY; ADHEMAR ZERLOTINI NETO, CNPTIA; GERSON BARRETO MOURÃO, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO; LUIZ LEHMANN COUTINHO, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE.
Título:  Characterization of antibiotic resistance genes and identification of mobile elements in the gastrointestinal microbiome of Nelore bulls.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: BRAZILIAN CONGRESS OF GENETICS, 68., 2023, Ouro Preto. Paleogenomics: sequencing ancient DNA. [Ribeirão Preto]: Sociedade Brasileira de Genética, 2023. p. 488.
Idioma:  Inglês
Notas:  e-Book.
Conteúdo:  The purpose of this study was to explore 916 metagenome-assembled genomes (MAGs) from the rumen and feces of 52 Nelore bulls (Bos indicus), in order to characterize ARGs and identify mobile elements.
Palavras-Chave:  Antibiotic Resistance Genes; Elementos móveis; Genes resistentes a antibióticos; Metagenômica; Mobile elements; Resistome; Viruloma; Virulome.
Thesaurus NAL:  Metagenomics.
Categoria do assunto:  --
G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1158390/1/RA-Characterization-antibiotic-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA21881 - 1UPCRA - DD
CPPSE26235 - 1UPCRA - DDPROCI-2023.00095AQU2023.00268
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