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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
15/01/2018 |
Data da última atualização: |
27/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FREIRE, J. M.; SILVA, A. M. de A.; CARNEIRO, H.; PEREIRA FILHO, J. M.; ROCHA, L. B.; BIDLER, D. C. |
Afiliação: |
Juliana Marques Freire, Universidade Federal de Campina Verde; Aderbal Marcos de Azevedo Silva, Universidade Federal de Campina Verde; HELOISA CARNEIRO, CNPGL; José Morais Pereira Filho, Universidade Federal de Campina Verde; Leilson Bezerra Rocha, Universidade Federal do Piauí; Denise Cristiane Bidler, Universidade Federal de Campina Verde. |
Título: |
In vitro degradation and gas production of brachiaria grass with levels of biodiesel byproducts. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Scientiarum, v. 39, n. 2, p. 175-179, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
ABSTRACT This study aimed to evaluate the in vitro degradability and gas production in diets containing byproducts from the national biodiesel industry (castor bean, canola, forage radish and black sunflower) replacing Brachiaria grass in four levels (0, 30, 50 and 70%). The inoculum for in vitro incubation was obtained from three fistulated Holstein cows. The experimental design was 4 x 4 factorial completely randomized experimental design consisting of four byproducts and four levels. All byproducts studied had a significant effect (p < 0.05) on in vitro digestibility. The castor bean byproducts promoted the lowest cumulative gas production at the end of 48 hours incubation. Regarding digestibility, the byproducts of canola and radish at 70% level did not affect the degradability of dry matter. |
Palavras-Chave: |
Protein; Ruminal fermentation. |
Thesaurus Nal: |
digestibility. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/171053/1/Cnpgl-2017-ActaScient-In-vitro-degradation.pdf
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Marc: |
LEADER 01451naa a2200217 a 4500 001 2085361 005 2023-01-27 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFREIRE, J. M. 245 $aIn vitro degradation and gas production of brachiaria grass with levels of biodiesel byproducts.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aABSTRACT This study aimed to evaluate the in vitro degradability and gas production in diets containing byproducts from the national biodiesel industry (castor bean, canola, forage radish and black sunflower) replacing Brachiaria grass in four levels (0, 30, 50 and 70%). The inoculum for in vitro incubation was obtained from three fistulated Holstein cows. The experimental design was 4 x 4 factorial completely randomized experimental design consisting of four byproducts and four levels. All byproducts studied had a significant effect (p < 0.05) on in vitro digestibility. The castor bean byproducts promoted the lowest cumulative gas production at the end of 48 hours incubation. Regarding digestibility, the byproducts of canola and radish at 70% level did not affect the degradability of dry matter. 650 $adigestibility 653 $aProtein 653 $aRuminal fermentation 700 1 $aSILVA, A. M. de A. 700 1 $aCARNEIRO, H. 700 1 $aPEREIRA FILHO, J. M. 700 1 $aROCHA, L. B. 700 1 $aBIDLER, D. C. 773 $tActa Scientiarum$gv. 39, n. 2, p. 175-179, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Registros recuperados : 96 | |
81. | | ARRUDA, P. C. L. de; PEREIRA, E. S.; PIMENTEL, P. G.; BOMFIM, M. A. D.; FONTENELE, R. M.; CARNEIRO, H. A. V. Perfil de ácidos graxos no Longissimus dorsi de ovinos Santa Inês em crescimento alimentados com diferentes níveis de energia metabolizável. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 48., 2011, Belém. O desenvolvimento da produção animal e a responsabilidade frente a novos desafios: anais. Belém: SBZ, 2011. 3 f. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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82. | | CARNEIRO, H. C. R.; PAIVA, S. R.; LEDUR, M. C.; FIGUEIREDO, E. A. P. de; GRINGS, V. H.; SILVA, F. C. P.; McMANUS, C. M. Pedigree and population viability analyses of a conservation herd of Moura pig. Animal Genetic Resources/Ressources génétiques animales/Recursos genéticos animales, v. 44, p. 1-8, 2014.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 5 |
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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83. | | SOUZA, P. T.; SALLES, M. G. F.; COSTA, A. N. L.; CARNEIRO, H. A. V.; SOUZA, L. P.; ROCHA, D. R.; ARAÚJO, A. A. Perfil hematológico de cabras Saanen e mestiças (1/2 Saanen x 1/2 Anglo-nubiana) criadas em clima tropical do Ceará. Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n.1, p.99-104, jan. 2015.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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85. | | MORAIS, R. K. O. de; SILVA, A. M. de A.; BEZERRA, L. R.; CARNEIRO, H.; MOREIRA, M. N.; MEDEIROS, F. F. de. In vitro degradation and total gas production of byproducts generated in the biodiesel production chain. Acta Scientiarum. Animal Sciences, v. 37, n. 2, p. 143-148, 2015.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 3 |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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86. | | OLIVARES PALMA, S. M.; MEALE, S. J.; PEREIRA, L. G. R.; MACHADO, F. S.; CARNEIRO, H.; LOPES, F. C. F.; MAURICIO, R. M.; CHAVES, A. V. In vitro fermentation, digestion kinetics and methane production of oilseed press cakes from biodiesel production. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, v. 26, n. 8, p. 1102-1110, 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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87. | | ALVES, S. V.; SILVA, A. M. de A.; BEZERRA, L. R.; CARNEIRO, H.; MEDEIROS, F. F. de; PEREIRA FILHO, J. M.; MOREIRA, M. N.; OLIVEIRA, R. L. In vitro fermentation and gas production of oilseed press cake. Chilean Journal of Agricultural Animal Science, v. 31, n. 1, p. 43-51, 2015.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 5 |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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89. | | MOREIRA, M. N.; CARNEIRO, H.; SILVA, A. M. de A.; ARAUJO, D. R. C. de; MORAIS, R. K. O. de; MEDEIROS, F. F. de. O uso potencial de coprodutos do biodiesel como suplementos e mitigação de metano em dietas para bovinos leiteiros. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 3 p. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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90. | | COSTA, V. T. M. da; MATOS, N. J. M.; CARNEIRO, H.; SOBRINHO, F. de S.; RODRIGUES, J. A. S.; MARQUES, M. P.; BEZERRA, E. da S.; ROCHA, S. C.; PELEGRINO, S. G. Avaliação de híbridos avançados de sorgo para silagem. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A Produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: SBZ, 2005.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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91. | | TONIAZZO, F.; HIGARASHI, M. M.; PETER, N. R. W.; BOCCHESE, D. C. F.; CARNEIRO, H. A. C.; LORENZATTO, D.; MACHADO, M. da S.; MORAES, D. R. de; DURANTE, T. S.; VIANCELLI, A.; MICHELON, W. Cinética de decaimento de patógenos entéricos em farinha de carne de osso sob condições subtropicais de temperatura. In: PACHECO, J. T. R.; PACHECO, M. Z. (Org.). Meio ambiente: enfoque socioambiental e interdisciplinar. Ponta Grossa, PR: Atena, 2021. p. 54-62.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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92. | | COMINATO, V.; NOGUEIRA, M. A. de C.; CARNEIRO, H.; RIBEIRO, J. B.; MOURA, A. M.; SILVA, G. A. da; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R. Efeito de aditivo microbiano sobre o aproveitamento ruminal de volumosos à base de cana-de-açúcar. In: PASSOS, L. P. (ed.). Coletânea de Iniciação Científica da Embrapa Gado de Leite-PIBIC CNPq 2020-2021. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2021. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 262).Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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93. | | PEREIRA, L. G. R.; ALFENAS, M. A. S.; CARNEIRO, H.; CHAVES, A.; LOPES, F. C. F.; CARNEIRO, J. da C.; LIMA, J. C. F.; MOREIRA, E. de A.; DORNELLAS, R. A. de C. Degradabilidade in situ da proteína bruta de coprodutos do biodiesel. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 7., 2010, Belo Horizonte. Biodiesel: inovação tecnológica e qualidade: anais: trabalhos científicos. Lavras: UFLA, 2010.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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94. | | SILVA, A. M. de A.; ALVES, S. V.; BEZERRA, L. R.; CARNEIRO, H.; OLIVEIRA, R. L.; MEDEIROS, F. F. de; PEREIRA FILHO, J. M.; ARAÚJO, D. R. C. de. Potential in vitro degradability and gas production of the byproducts of the biodiesel chain. Ciencia e Investigación Agrária, v. 42, n. 2, p. 285-293, 2015.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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95. | | TONIAZZO, F.; HIGARASHI, M. M.; PETER, N. R. W.; AVALOS, D. M.; BOCCHESE, D. C. F.; CARNEIRO, H. A. C.; LORENZATTO, D.; MACHADO, M. S.; MORAES, D. R.; DURANTE, T. S.; VIANCELLI, A.; MICHELON, W. Sobrevivência de patógenos entéricos em farinha de carne e osso visando reuso como fertilizante. In: SIMPÓSIO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA AMBIENTAL, 7.; ENCONTRO MULTIDISCIPLINAR EM CIÊNCIAS AMBIENTAIS DA FRONTEIRA SUL, 3., 2020. Ciência, tecnologia e sustentabilidade ambiental. Erechim: UFFS, 2020. Evento realizado on line.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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96. | | NOGUEIRA, A. R. de A.; CASTRO, A. L.; BERNARDI, C. R.; ZANOTTO, D. L.; SOUZA, G. B. de; BARROCAS, G. E. G.; CARNEIRO, H.; LIMA, J. R.; FERREIRA, J. R.; MARTINI, M.; NARTINS, N. G.; FREITAS, S. C. de; BEZERRA, V. S. Análise de alimentos. In: NOGUEIRA, A.; SOUZA, G. B. (Ed.). Manual de laboratórios: solo, água, nutrição vegetal, nutrição animal e alimentos. São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste, 2005. p. 201-329.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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