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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  25/02/2005
Data da última atualização:  25/02/2005
Autoria:  BRAZ, A. J. B. P.; FARIA, L. C. de; DEL PELOSO, M. J.; COSTA, J. G. C. da; RAVA, C. A.; CARNEIRO, G. E. de S.; SOARES, D. M.; CABRERA DIAZ, J. L.; ZIMMERMANN, F. J. P.
Título:  Avaliação de linhagens e cltivares de feijoeiro-comum do grupo carioca, no Estado de Goiás, em 2001.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 7., 2002, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV; DFT, 2002.
Páginas:  p. 236-237.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Avaliação.
Thesagro:  Feijão; Linhagem; Phaseolus Vulgaris.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF22148 - 1UPCPL - --635.652C749r2005.00159
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  24/01/2022
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  AZEREDO, H. M. C. de; OTONI, C. G.; MATTOSO, L. H. C.
Afiliação:  HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPDIA; LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA.
Título:  Edible films and coatings ? Not just packaging materials.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Current Research in Food Science, v. 5, 2022. 1590?1595
Páginas:  1590-1595
ISSN:  2665-9271
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.crfs.2022.09.008
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Edible films and coatings (EFC) are macromolecular-based structures forming thin layers that are usually studied as tools to improve food stability, sometimes being considered as parts of both the packaging system and the food itself. However, EFC are not mere packaging materials, and sometimes they do not even play roles related to those of packaging. This graphical review summarizes possible roles of EFC, including primary packaging, keeping water activity gradients between food components, controlling mass transfer on food processing, carrying active components, or serving as sources of sensory appeal. EFC may even be designed in a way that two or more of those roles may be played simultaneously.
Palavras-Chave:  Active food packaging; Water vapor permeability.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1139265/1/p-Edible-films-and-coatings-Not-just-packaging-materials.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17930 - 2UPCAP - DDPROCI.22/012022/01
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