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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
25/02/2005 |
Data da última atualização: |
25/02/2005 |
Autoria: |
BRAZ, A. J. B. P.; FARIA, L. C. de; DEL PELOSO, M. J.; COSTA, J. G. C. da; RAVA, C. A.; CARNEIRO, G. E. de S.; SOARES, D. M.; CABRERA DIAZ, J. L.; ZIMMERMANN, F. J. P. |
Título: |
Avaliação de linhagens e cltivares de feijoeiro-comum do grupo carioca, no Estado de Goiás, em 2001. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 7., 2002, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV; DFT, 2002. |
Páginas: |
p. 236-237. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Avaliação. |
Thesagro: |
Feijão; Linhagem; Phaseolus Vulgaris. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
24/01/2022 |
Data da última atualização: |
23/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
AZEREDO, H. M. C. de; OTONI, C. G.; MATTOSO, L. H. C. |
Afiliação: |
HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPDIA; LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA. |
Título: |
Edible films and coatings ? Not just packaging materials. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Current Research in Food Science, v. 5, 2022. 1590?1595 |
Páginas: |
1590-1595 |
ISSN: |
2665-9271 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.crfs.2022.09.008 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Edible films and coatings (EFC) are macromolecular-based structures forming thin layers that are usually studied as tools to improve food stability, sometimes being considered as parts of both the packaging system and the food itself. However, EFC are not mere packaging materials, and sometimes they do not even play roles related to those of packaging. This graphical review summarizes possible roles of EFC, including primary packaging, keeping water activity gradients between food components, controlling mass transfer on food processing, carrying active components, or serving as sources of sensory appeal. EFC may even be designed in a way that two or more of those roles may be played simultaneously. |
Palavras-Chave: |
Active food packaging; Water vapor permeability. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1139265/1/p-Edible-films-and-coatings-Not-just-packaging-materials.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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