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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  05/12/2007
Data da última atualização:  08/06/2017
Autoria:  BELTRÃO, N. E. de M.; DANTAS, E. S. B.; PEREIRA, J. R.; SILVA, M. N. B. da; CARDOSO, G. D.
Título:  Produção de algodão perene colorido BRS 200 marrom em sistema orgânico.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Campina Grande: Embrapa Algodão, 2004.
Páginas:  não paginado
Idioma:  Português
Notas:  Folder
Palavras-Chave:  Algodão colorido; Algodão perene; BRS 200 Marrom; Sistema orgânico.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPA/19944/1/FOLDER_algodao_perene.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPA19944 - 1UMTFD - --FD 0075010/04
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  27/04/2015
Data da última atualização:  31/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  REICHERT, J. M.; RODRIGUES, M. F.; BERVALD, C. M. P.; BRUNETTO, G.; KATO, O. R.; SCHUMACHER, M. V.
Afiliação:  José Miguel Reichert, UFSM; Miriam Fernanda Rodrigues, UFSM; Clóvis Moisés Priebe Bervald, GSI BRAZIL; Gustavo Brunetto, UFSM; OSVALDO RYOHEI KATO, CPATU; Mauro Valdir Schumacher, UFSM.
Título:  Fragmentation, fiber separation, decomposition, and nutrient release of secondary-forest biomass, mechanically chopped-and-mulched, and cassava production in the Amazon.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Agriculture, Ecosystems and Environment, v. 204, p. 8-16, June 2015.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.agee.2015.02.005
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  No-tillage planting in mechanically-chopped secondary-forest seeks to replace slash-and-burning agriculture. We evaluated the effect of horizontal (HC) and vertical (VC) chopping-and-mulching mechanisms on vegetation fragmentation and decomposition rate and nutrient release from chopped residue, and on cassava production in eastern Amazon. Chopped-and-mulched residue was classified into four residue-size (Fs1 = 1?7, Fs2 = 7?25, Fs3 = 25?35, and Fs4 = >35 mm) and six residue-type (with husk/bark ? WB, partially chopped ? PC, compact ? C, partially shredded into fibers ? PS, completely shredded into fibers ? CS, and formless residue ? F) classes. In litter-bags, residual dry matter (DM) was determined at five different days after chopping-and-mulching and residue distribution on soil surface (DAD), whereas release of N, P, K, Ca, and Mg was evaluated at four days. Residues-size and -type classes showed similar decomposition behavior, with a reduction of approximately 60% of initial DM at 90 DAD. Nevertheless, reduction in DM was slow, where 52 days are necessary for half of labile residue to be decomposed, with part of labile and recalcitrant residue remaining on soil surface. DM and nutrients in residue reduced over time. DM was 25% for residues-size classes for HC, 20% for VC, and 26% for residue-type classes, on average, at 300 DAD. Nutrients remaining in residues at 300 DAD were 26% and 27% of N, 26% and 22% of P, 29% and 22% of K, 16% and 15% of Ca, and 17% and 23% of Mg,... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Corte mecanizado; Propriedade química.
Thesagro:  Biomassa; Floresta; Mandioca; Solo; Vegetação.
Thesaurus NAL:  Amazonia.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/122879/1/1-s2.0-S0167880915000523-main.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU51054 - 1UPCAP - DD
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