|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
19/01/2008 |
Data da última atualização: |
28/01/2008 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
CAMPOS, M. A.; MEDEIROS, F. C. L.; PEREIRA, L. M.; RESENDE, M. L. V.; SILVA, M. S.; MEHTA, Â.; GROSSI-DE-SÁ, M. F. |
Afiliação: |
Magnólia A. Campos, Universidade Federal de Lavras; Fernanda C. L. Medeiros, Universidade Federal de Lavras; Lívia M. Pereira, Universidade Federal de Lavras; Mário Lúcio V. Resende, Universidade Federal de Lavras; Marília Santos Silva, Embrapa Cerrados; Ângela Mehta, Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Maria Fátima Grossi-de-Sá, Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Título: |
Exploração do banco de dados CafEST em busca de prováveis genes de Coffea arabica envolvidos na biossíntese de fenilpropanóides. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia, SP. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Genética e melhoramento do cafeeiro. |
Palavras-Chave: |
CafEST; Coffee; PAL; Parasitos; Resistance. |
Thesagro: |
Café; DNA; Genoma; Resistência. |
Thesaurus Nal: |
Coffea; genome; parasites. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00976nam a2200325 a 4500 001 1187669 005 2008-01-28 008 2007 bl uuuu u01u1 u #d 100 1 $aCAMPOS, M. A. 245 $aExploração do banco de dados CafEST em busca de prováveis genes de Coffea arabica envolvidos na biossíntese de fenilpropanóides. 260 $aIn: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia, SP. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café$c2007 500 $aGenética e melhoramento do cafeeiro. 650 $aCoffea 650 $agenome 650 $aparasites 650 $aCafé 650 $aDNA 650 $aGenoma 650 $aResistência 653 $aCafEST 653 $aCoffee 653 $aPAL 653 $aParasitos 653 $aResistance 700 1 $aMEDEIROS, F. C. L. 700 1 $aPEREIRA, L. M. 700 1 $aRESENDE, M. L. V. 700 1 $aSILVA, M. S. 700 1 $aMEHTA, Â. 700 1 $aGROSSI-DE-SÁ, M. F.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
13/12/2022 |
Data da última atualização: |
19/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SOUZA, W. R. N. de; VAZ, P. D. da S.; WENDLAND, A.; CÔRTES, M. V. de C. B.; BARA, M. T. F. |
Afiliação: |
WALÉRIA RAMOS NOGUEIRA DE SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; PRISCILA DIAS DA SILVA VAZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; ADRIANE WENDLAND FERREIRA, CNPAF; MARCIO VINICIUS DE C BARROS CORTES, CNPAF; MARIA TERESA FREITAS BARA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS. |
Título: |
Antimicrobial activity of Lafoensia pacari phenolics-containing extract against common bean phytopathogens. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Tropical, v. 52, e72726, 2022. |
ISSN: |
1983-4063 |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/1983-40632022v5272726 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Lafoensia pacari represents an alternative to control phytopathogens and common bean (Phaseolus vulgaris L.) diseases. This study aimed to investigate the chemical composition of L. pacari phenolics-containing extract obtained from leaves and assess its in vitro and in vivo inhibitory activity against Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens, Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli, Xanthomonas fuscans subsp. fuscans,Xanthomonas sp., Colletotrichum lindemuthianum, Fusarium oxysporum and Macrophomina phaseolina. The microbial susceptibility screening and the extract?s potential to reduce the anthracnose severity and the common bacterial blight were examined. Eleven phenolic compounds were identified, eight of which were described for the first time in L. pacari leaves: gentisic, caffeic, p-coumaric, protocatechuic and vanillic acids, luteolin, naringenin and quercetin. The L. pacari extract completely inhibited bacterial growth at the concentration of 0.62-1.25 %, as well as the mycelial growth of the C. lindemuthianum (BRM 007626) isolate at the concentration of 5 % (v/v).Under greenhouse conditions, the extract led to the control of the common bacterial blight caused by X. axonopodis pv. phaseoli (BRM 25302) in the Pérola bean cultivar and to a low efficiency in the control of anthracnose caused by C. lindemuthianum (BRM 007447) in the IPA 7419 cultivar. |
Palavras-Chave: |
Antimicrobial; Lafoensia pacari. |
Thesagro: |
Antracnose; Colletotrichum Lindemuthianum; Feijão; Phaseolus Vulgaris. |
Thesaurus NAL: |
Beans; Curtobacterium flaccumfaciens; Xanthomonas axonopodis. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1149564/1/pat-v52-2022.pdf
|
Marc: |
LEADER 02322naa a2200301 a 4500 001 2149564 005 2022-12-19 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1983-4063 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/1983-40632022v5272726$2DOI 100 1 $aSOUZA, W. R. N. de 245 $aAntimicrobial activity of Lafoensia pacari phenolics-containing extract against common bean phytopathogens.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aLafoensia pacari represents an alternative to control phytopathogens and common bean (Phaseolus vulgaris L.) diseases. This study aimed to investigate the chemical composition of L. pacari phenolics-containing extract obtained from leaves and assess its in vitro and in vivo inhibitory activity against Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens, Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli, Xanthomonas fuscans subsp. fuscans,Xanthomonas sp., Colletotrichum lindemuthianum, Fusarium oxysporum and Macrophomina phaseolina. The microbial susceptibility screening and the extract?s potential to reduce the anthracnose severity and the common bacterial blight were examined. Eleven phenolic compounds were identified, eight of which were described for the first time in L. pacari leaves: gentisic, caffeic, p-coumaric, protocatechuic and vanillic acids, luteolin, naringenin and quercetin. The L. pacari extract completely inhibited bacterial growth at the concentration of 0.62-1.25 %, as well as the mycelial growth of the C. lindemuthianum (BRM 007626) isolate at the concentration of 5 % (v/v).Under greenhouse conditions, the extract led to the control of the common bacterial blight caused by X. axonopodis pv. phaseoli (BRM 25302) in the Pérola bean cultivar and to a low efficiency in the control of anthracnose caused by C. lindemuthianum (BRM 007447) in the IPA 7419 cultivar. 650 $aBeans 650 $aCurtobacterium flaccumfaciens 650 $aXanthomonas axonopodis 650 $aAntracnose 650 $aColletotrichum Lindemuthianum 650 $aFeijão 650 $aPhaseolus Vulgaris 653 $aAntimicrobial 653 $aLafoensia pacari 700 1 $aVAZ, P. D. da S. 700 1 $aWENDLAND, A. 700 1 $aCÔRTES, M. V. de C. B. 700 1 $aBARA, M. T. F. 773 $tPesquisa Agropecuária Tropical$gv. 52, e72726, 2022.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|