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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  28/01/2014
Data da última atualização:  28/01/2014
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SOZO, J. S.; COSTA, A. M.; CELESTINO, S. M. C.; MADALENA, J. O. de M.; CARDOSO, E. R.; CAMPOS, G. A.; FIGUEIRA, G. M.; SILVA, J. R. da; PEREIRA, R. de C. A.; VIANA, A. M.
Afiliação:  UFSC; ANA MARIA COSTA, CPAC; SONIA MARIA COSTA CELESTINO, CPAC; JOSE ORLANDO DE MELO MADALENA, CPAC; ELIANE RIBEIRO CARDOSO; GUSTAVO AZEVEDO CAMPOS, CNPASA; GLYN MARA FIGUEIRA; JOSÉ RAFAEL DA SILVA; RITA DE CASSIA ALVES PEREIRA, CNPAT; ANA MARIA VIANA, UFSC.
Título:  Teores de polifenóis e flavonóides em amostras de P. tenuifila cultivadas em diferentes regiões brasileiras.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DOS ALIMENTOS, 10., 2013, Campinas. Ciência de alimentos: impacto na nutrição e saúde: anais... Campinas: Unicamp, 2013.
Páginas:  p. 1278
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil; Maracujá alho; Passiflora tenuifila; Polifenóis; Polifenol oxidase.
Thesagro:  Flavonóide; Maracujá.
Thesaurus Nal:  Brazil; Flavonoids; Passion fruits; Polyphenols.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/95949/1/12617.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC33835 - 1UPCRA - DDCD429
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  22/11/2022
Data da última atualização:  23/11/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  SERRA, L. A.; TRICHEZ, D.; CARNEIRO, C. V. G. C.; FERREIRA, L. M. M.; FRANCO, P. F.; ALMEIDA, J. R. M. de.
Afiliação:  LUANA ASSIS SERRA, CNPAE; DÉBORA TRICHEZ, CNPAE; CLARA VIDA G. C. CARNEIRO, CNPAE; LETÍCIA M. MALLMANN FERREIRA, CNPAE; PAULA FERNANDES FRANCO, CNPAE; JOAO RICARDO MOREIRA DE ALMEIDA, CNPAE.
Título:  Microbial production of biobased chemicals: improvements and challenges.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: CHANDEL, A. K. Lignocellulose bioconversion through white biotechnology. Boston: John Wiley & Sons, 2023.
Páginas:  136-176
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The dependence on petrochemical resources and environmental and economic factors has intensified the search for cleaner and sustainable energy worldwide. Lignocellulosic biomass is a less polluting and renewable source of energy that can be explored in various industrial sectors (Fatma et al. 2018). In this context, biotechnological solutions for the production of renewable chemicals are under development as an alternative to processes based on fossil fuels. The lignocellulosic-biomass-derived sugars are the most abundant renewable feedstock available in the world and can come from different sources, such as agricultural and agribusiness residues, organic waste (food scraps), and forest residues (wood). These feedstocks lessen the need to expand farming areas, lowering the emission of gases that favor climate change. Lignocellulose is a component of the plant cell wall, a highly organized matrix that consists mainly of cellulose (40%?50%), hemicellulose (25%?30%), and lignin (15%?20%), in which proportions may vary depending on the plant species. Also, it may contain small amounts of other components, for example pectin, and inorganic compounds (Mathews et al. 2015; Bergmann et al. 2019).
Thesagro:  Biomassa; Celulose.
Thesaurus NAL:  Biobased products; Biomass; Cellulose; Lignocellulosic wastes; Sugars.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE4106 - 1UPCPL - DD
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