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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  20/08/2021
Data da última atualização:  23/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CAMPOLINA, J. P.; COELHO, S. G.; BELLI, A. L.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; CARVALHO, W. A.; SILVA, R. O. S.; VOORSLUYS, A. L.; JACOB, D. V.; CAMPOS, M. M.
Afiliação:  JOANA PALHARES CAMPOLINA, Universidade Federal de Minas Gerais; SANDRA GESTEIRA COELHO, Universidade Federal de Minas Gerais; ANNA LUIZA BELLI, Universidade Federal de Minas Gerais; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; WANESSA ARAUJO CARVALHO, CNPGL; RODRIGO OTAVIO S. SILVA, Universidade Federal de Minas Gerais; ALESSANDRA L. VOORSLUYS, Adisseo; DAVID V. JACOB, Adisseo; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL.
Título:  Effects of a blend of essential oils in milk replacer on performance, rumen fermentation, blood parameters, and health scores of dairy heifers.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  PLoS ONE, v. 16, n. 3, e0231068, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1371/journal. pone.0231068
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate how the inclusion of a blend of essential oils in milk replacer (MR) affects different outcomes of dairy heifers. The outcomes evaluated: feed intake, performance, body development, blood cells and metabolites, insulin-like growth factor-1 (IGF-1), rumen fermentation, fecal scores, and respiratory scores. All outcomes were evaluated during pre-weaning (4?60 d of age), and carry-over effects during post-weaning (61?90 d of age) periods. The experimental units utilized were 29 newborn Holstein × Gyr crossbred dairy heifers, with genetic composition of 5/8 or more Holstein and 3/8 or less Gyr and body weight (BW) at birth of 32.2 ± 5.2 kg. Experimental units were assigned to either a control (CON, n = 15) or a blend of essential oil supplementation (BEO, n = 14) treatment, maintaining a balance of genetic composition. The BEO was supplemented in the MR with 1 g/d/calf of a blend of essential oils (Apex Calf, Adisseo, China) composed by plant extracts derived from anise, cinnamon, garlic, rosemary, and thyme. During the pre-weaning phase, all heifers were fed 5 L of MR/d reconstituted to 15% (dry matter basis), divided into two equal meals. Water and starter were provided ad libitum. During the post-weaning, animals received a maximum of 3 kg of starter/d, and ad libitum corn silage, divided into two meals. Feed intake, fecal and respiratory scores were evaluated daily. The BW was measured every three days, while body development was recorde... Mostrar Tudo
Thesagro:  Fermentação Lática; Leite; Novilho Leiteiro; Rúmen.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/225397/1/Effects-blend.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25252 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoPENIDO, P. M. P. do N.; OLIVEIRA, A. P.; CAMPOLINA, J. P. D.; CAMPOLINA, J. P. D.; FONSECA, J. F. da; LEITE, R. C. Protocolo superovulatório intra-uterino "one shot" em cabras leiteiras. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE REPRODUÇÃO ANIMAL, 21., 2015, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: CBRA, 2015. p. 152.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, P. M. P.; OLIVEIRA, A. P.; CAMPOLINA, J. P.; LEIE, R. C.; FONSECA, J. F. da. Avaliação ultrassonográfica e número de estruturas embrionárias coletadas pelo método não cirúrgico em cabras leiteiras. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE EMBRIÕES, 26., 2012, Foz do Iguaçu. Anais. Belo Horizonte: CBRA, 2012. SBTE 143. p. 415.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoRAMOS JÚNIOR, W. L.; CAMPOLINA, J. P.; BELLI, A. L.; CAMPOS, M. M.; COELHO, S. G.; RIBEIRO, A. K. do C.; MACHADO, F. S. Efeito da suplementação com óleos essenciais adicionados ao sucedâneo sobre o peso de vísceras de bezerros mestiços (Holandês-Gir). In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 23., 2019, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2019. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 234). 4 p.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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4.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOLINA, J. P.; COELHO, S. G.; BELLI, A. L.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; CARVALHO, W. A.; SILVA, R. O. S.; VOORSLUYS, A. L.; JACOB, D. V.; CAMPOS, M. M. Effects of a blend of essential oils in milk replacer on performance, rumen fermentation, blood parameters, and health scores of dairy heifers. PLoS ONE, v. 16, n. 3, e0231068, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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5.Imagem marcado/desmarcadoBELLI, A. L.; COELHO, S. G.; CAMPOLINA, J. P.; NEVES, L. F. M.; DINIZ NETO, H. C.; SILVA, C. S.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; CARVALHO, W. A.; COSTA, S. de F.; CAMPOS, M. M. Effects of supplementing milk replacer with sodium butyrate on dairy calves. Animals, v. 14, 277, 2024.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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6.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOLINA, J. P.; COELHO, S. G.; BELLI, A. L.; NEVES, L. F. M.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; CARVALHO, W. A.; DAIBERT, R. M. P.; REIS, D. R. de L.; COSTA, S. F.; VOORSLUYS, A. L.; JACOB, D. V.; CAMPOS, M. M. Potential benefits of a blend of essential oils on metabolism, digestibility, organ development and gene expression of dairy calves. Scientific Reports, v. 13, article 3378, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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