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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  22/04/1998
Data da última atualização:  08/07/2016
Autoria:  CAMPANHOLA, C.; RODRIGUES, G. S.; BETTIOL, W.
Afiliação:  CLAYTON CAMPANHOLA, EMBRAPA-CNPMA; GERALDO STACHETTI RODRIGUES, CNPMA; WAGNER BETTIOL, CNPMA.
Título:  Biotechnology and crop protection in Brazil.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON SUSTAINABLE AGRICULTURE IN TROPICAL AND SUBTROPICAL HIGHLANDS WITH SPECIAL REFERENCE TO LATIN AMERICA, 1997, Rio de Janeiro. Abstracts. Rio de janeiro: INT / EMBRAPA-SOLOS / University of Karlsruh, 1997. p. 283-290
Páginas:  n.p.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The process of modernization of Brazilian agriculture aimed at increasing the productivity in response to the high demand for agricultural products in the world market and it was based on the intensive use of inputs such as agrochemicals, intense mechanisation and breeding of new varieties. Among these, pesticides were incorporated in almost all production systems. Over reliance on pesticide use has produced many negative effects on both biotic and abiotic components of the environment, generating chemical contamination of soil and water, decrease in biological diversity of agroecosystems, disruption of natural cycles, pest resistance, intoxication of growers, among others. The consumption of pesticides in Brazil was 151.8 thousand tonnes in 1989, and today the country is the fifth world market of these products. The use of pesticides increased from 16 thousand tonnes (a.i.) in 1964 to 60.2 thousand tonnes in 1991, while the area planted to crops grew from 28.4 to 50.0 million ha in the same period. This means an increase of 276.2% in consumption of pesticides compared to an increase of 76% in planted area. Even with this large increase in the use of pesticides, the losses caused by pests have not been significantly reduced, and the net gain in crop productivity has been low. On the other hand, problems with food contamination, environmental degradation of growers have considerably mounted. It is possible to define two classes of crops regarding intense use of pesticides. On... Mostrar Tudo
Thesagro:  Biotecnologia.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/145231/1/1996AA001-Companhola-Biotechnology-3420.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA3420 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  04/03/2004
Data da última atualização:  25/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  VIEIRA, L. da S.
Afiliação:  Luiz da Silva Vieira, CNPC.
Título:  O controle de verminose.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  O Berro, Uberaba, n. 62, p. 73-74, 2004.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Controle.
Thesagro:  Anti-helmintico; Caprino; Haemonchus contortus; Helminto gastrintestinal; Nematóide; Ovino; Verminose.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC16747 - 1UPCAM - PP
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