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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  06/08/1999
Data da última atualização:  06/08/1999
Autoria:  TORRES, A. C.; PAVIANI, T. I.; CALDAS, L. S.; DELLA VECCHIA, P. T.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPH, Brasilia, DF.
Título:  Anatomy of shoot production in vitro from explants of cauliflower curb (Brassica oleracea L. var. botrytis subvar. cauliflora DC.) cultivados in vitro.
Ano de publicação:  1980
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.15, n.4, p.435-440, out. 1980.
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  The cauliflower curd consisls of à main shool from which many firsl-order branches develop iii acropetal succession. Successive branching orders develop from lhe apices which exist on each branch and which forni lhe surface of lhe marketable curd. The branches have lhe sarne analomjcaj structure as lhe majority of herbaceous dicotyledons. Explants taken from the surface of lhe markelable curd of cauliflower were cultured, in nutrient medium. Starting on the fifth day after inoculation of the explant in the nutrient medium, the anatomical modifications in lhe explant were observed. The parenchymalic edis adjacenl lo lhe vascular bundles of lhe peduncle divide peridlinally and increase in volume. Apparently lhis phenomenon is related lo the differentiation of vascular elemenls which occur in a disorganized fashion. Concomitantly there is a progressive and gradual differentiation of the apical regions from undifferentiated meristems to organized shoot meristems, producing leaf primordia in a regular fashion. In approximatcly 10% of the cultures, bracts which were presenl on the explant developed greatly when in contacl with medium, and shools were formed from their biades.
Palavras-Chave:  Anatomy; Brasil; Brasilia; Brassica oleracea botrytis cauliflora; Couve-flor; Cultivo in vitro; Distrito Federal; In vitro cultivation.
Thesagro:  Anatomia; Anatomia Vegetal; Cerrado; Cultura de Tecido; Organogénese.
Thesaurus Nal:  Brazil; Cauliflower; Organogenesis; Plant anatomy; Tissue culture.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/198330/1/Anatomy-of-shoot-production-in-vitro-from.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE63901 - 1UPEAP - PP630.72081P474
CNPH16286 - 1UPCAP - --630.5
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  15/01/2020
Data da última atualização:  15/01/2020
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  POLTRONIERI, M. C.; RODRIGUES, S. de M.; LEMOS, O. F. de; MENEZES, I. C. de; BOTH, J. P. C. L.
Afiliação:  MARLI COSTA POLTRONIERI, CPATU; SIMONE DE MIRANDA RODRIGUES, CPATU; ORIEL FILGUEIRA DE LEMOS, CPATU; ILMARINA CAMPOS DE MENEZES, CPATU; JOAO PAULO CASTANHEIRA LIMA BOTH, CPATU.
Título:  Estado da arte do melhoramento genético de pimenteira-do-reino (Piper nigrum L.) na Embrapa Amazônia Oriental.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2020.
Páginas:  22 p.
Série:  (Embrapa Amazônia Oriental. Documentos, 452).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Este trabalho mostra o andamento e as respostas das atividades de pesquisa do programa de melhoramento genético de pimenteira-do-reino, enfatizando as técnicas de polinização controlada para obtenção de híbridos, tanto intraespecífico quanto interespecífico, cujas sementes são submetidas a método de germinação e propagação de plantas em cultivo in vitro, das quais, após caracterização e avaliação, serão selecionadas aquelas com características de precocidade, resistência a pragas e doenças, estresse hídrico, mais produtivas e adaptadas ao cultivo em tutor vivo.
Thesagro:  Melhoramento Genético Vegetal; Pimenta do Reino; Piper Nigrum.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208779/1/DOC-452.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU56240 - 1UMTFL - DD
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