Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  18/10/2016
Data da última atualização:  20/10/2016
Autoria:  JONES, S. D. M.; BURGESS, T. D.; DUPCHAK, K.; POLLOCK, E.
Título:  The growth performance and carcass composition of ram and ewe lambs fed on pasture or in confinement and slaughtered at similar fatness.
Ano de publicação:  1984
Fonte/Imprenta:  Canadian Journal of Animal Science, v. 64, n. 3, p. 631-640, Sep. 1984.
DOI:  10.4141/cjas84-072
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Forty-nine crossbred ram lambs and 62 crossbred ewe lambs were allotted at weaning (average weight 30.6 kg) to pasture (P) or concentrate (C) feeding. The number of lambs per treatment was as follows: rams, 24 P fed and 25 C fed; ewes, 31 P fed and 31 C fed. The lambs were slaughtered after 56, 72, 100 and 121 days on feed. Offal components were weighed, and the alimentary tract was emptied of digesta. One side of each carcass was broken into four cuts (leg, loin, rib, shoulder) which were further separated into fat, muscle and bone. C-fed lambs were 4.0% heavier live than P-fed lambs (P < 0.05) and ram lambs were 9.0% heavier live than ewe lambs (P < 0.05) when evaluated at a constant depth of subcutaneous fat (4.5 mm). However, P-fed lambs required an extra 21 days (P < 0.05) to reach the same fat depth as C-fed lambs. C-fed lambs had greater rib eye areas than P-fed lambs, but carcasses from all treatments had similar proportions of dissected muscle, bone and fat when evaluated at a constant proportion of subcutaneous fat. P-fed lambs had a greater proportion of their empty bodies as head and reticulo-rumen, and a lower proportion as liver and large intestine than C-fed lambs. Ram lambs had a greater proportion of their empty bodies as head, and a lower proportion as caul fat, mesenteric fat, omasum and small intestine than ewe lambs. Distribution of muscle and bone among each of the four meat cuts which were evaluated was similar for all carcasses. Sex and feeding system... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Composição de carcaça; Constant fatness; Offal.
Thesagro:  Cordeiro; Ovino; Produto derivado da carne; Víscera.
Thesaurus Nal:  Carcass composition; Lambs; Meat byproducts; Sheep.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC31764 - 1ADDAP - PP
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Solos. Para informações adicionais entre em contato com cnps.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  16/01/2019
Data da última atualização:  16/04/2019
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  MATOS, V. T. de; SANTOS, M. A. S. dos; NUNES, F. C.; GUIMARÃES, R. dos S.; SANTOS, T. J.; SILVA, E. F. da; CAPECHE, C. L.
Afiliação:  VANESSA TEIXEIRA DE MATOS, IF BAIANO; MARCOS ANTONIO SANTOS DOS SANTOS, IF BAIANO; FÁBIO CARVALHO NUNES, IF BAIANO; RUTE DOS SANTOS GUIMARÃES, IF BAIANO; TÂNIA JESUS SANTOS, IF BAIANO; ENIO FRAGA DA SILVA, CNPS; CLAUDIO LUCAS CAPECHE, CNPS.
Título:  Mostra de solos: importância para o ensino de Geografia Física.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: PAIXÃO, J. F. da (Org.). Educação, meio ambiente e comunidade: experiências do IF Baiano. Salvador: EDUFBA, 2018. p. 113-139.
Idioma:  Português
Thesagro:  Ensino; Geografia; Solo.
Thesaurus NAL:  Education; Geography; Soil.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS20100 - 1UPCPL - DD2019.00018
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional