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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  25/11/2011
Data da última atualização:  28/11/2011
Autoria:  BRUCH, K. L.; FRADERA, V. M. J. de.
Título:  Geographical indication: a comparative approach between the old and the new wine world.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 34.; GENERAL ASSEMBLY OF OIV, 9., 2011, Porto. The Construction of wine: conspiracy of knowledge and art: proceedings. Lisboa: Um Porto para o Mundo, 2011.
Páginas:  23 p.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Since ancient times, the distinctive signs are used to identify and differentiate origin of goods, or to indicate ownership of a product, its commercial origin or geography. It appears that, throughout history, there has been progress in the construction and consolidation of the use of these signs in the international arena, particularly for the product which more has been identified through its origin: the wine. In this sense, what is this objective of this work is to see how it has been given such advance and what results can be found under the protection of distinctive signs of origin. For this, the present study is divided into two parties. As an introduction, it is explored the historical evolution of the use of these signals, since the Mesopotamia through Greece and Rome, where the Falernun wines were elaborated, as well as the bronze of Corinth and the Carrara marble. In the Middle Ages, the collective brands and the marks of certification was created by the guilds. This practice was expanded with Mercantilism, consolidated with the Industrial Revolution and changed with the French Revolution, which indicates the birth of the individual mark of goods and, subsequently, of services. Based on this evolution, the first part is devoted to a comparative analysis of the legislative developments of traditional wine producing countries located in Europe - Portugal, France, Spain, Italy, Germany and Britain - as well as countries from New World wine - USA, Chile, Australia an... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Indicação de procedência.
Thesagro:  Historia; Uva; Viticultura; Zoneamento agrícola.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV13435 - 1ADDPL - CDCD00255
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia; Embrapa Florestas.
Data corrente:  16/05/2014
Data da última atualização:  09/09/2014
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  HELM, C. V.; ALCANTARA, L. M.; BRASIL, B. dos S. A. F.; LAVIOLA, B. G.; SIQUEIRA, F. G. de.
Afiliação:  CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; L. M. Alcantara, Universidade Federal da Bahia; BRUNO DOS SANTOS ALVES FIGUEIREDO BRASIL, CNPAE; BRUNO GALVEAS LAVIOLA, CNPAE; FELIX GONCALVES DE SIQUEIRA, CNPAE.
Título:  Biomass growth of the white-rot fungi Auricularia auricula-judae on cheese whey.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: SYMPOSIUM ON BIOTECHNOLOGY FOR FUELS AND CHEMICALS, 36., 2014, Clearwater Beach, FL. Abstracts. Fairfax: Society for Industrial Microbiology and Biotechnology, 2014.
Páginas:  p. 90.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Auricula judae; Auricularia auricula-judae; Basidiomiceto; Fungo comestível; Produção de biomassa; Soro de queijo.
Thesaurus NAL:  biomass; fungi.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/108005/1/Biomass.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE2451 - 1UPCRA - DD
CNPF52700 - 1UPCRA - DD
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