|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
07/12/2021 |
Data da última atualização: |
07/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
DECLOQUEMENT, J.; RAMOS-SOBRINHO, R.; ELIAS, S. G.; BRITTO, D. S.; PUIG, A. S.; REIS, A.; SILVA, R. A. F. da; HONORATO-JÚNIOR, J.; LUZ, E. D. M. N.; PINHO, D. B.; MARELLI, J-P. |
Afiliação: |
JENNIFER DECLOQUEMENT, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; ROBERTO RAMOS-SOBRINHO, Biophyto Plant Health LTDA; SAMUEL GALVÃO ELIAS, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; DAHYANA SANTOS BRITTO, Mars Center for Cocoa Science; ALINA SANDRA PUIG, USDA-ARS/Subtropical Horticultural Research Station.; AILTON REIS, CNPH; RILDO ALEXANDRE FERNANDES DA SILVA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; JAIME HONORATO-JÚNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DO OESTE DA BAHIA; EDNA DORA MARTINS NEWMAN LUZ, Centro de Pesquisas do Cacau, Comissão Executiva do Plano da Lavoura Cacaueira; DANILO BATISTA PINHO, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; JEAN-PHILIPPE MARELLI, Mars Plant Sciences Laboratory, Davis. |
Título: |
Phytophthora theobromicola sp. nov.: a new species causing black pod disease on cacao in Brazil. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Frontiers in Microbiology, v. 12, Mar. 2021. Artigo 537399. |
DOI: |
https://doi.org/10.3389/fmicb.2021.537399 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
To assess the diversity of Phytophthora species affecting cacao in Brazil, 40 new isolates were obtained from cacao pods exhibiting symptoms of black pod disease collected in different smallholder farms in 2017. Further, ten cacao-infecting isolates morphologically identified as P. citrophthora and P. palmivora were molecularly characterized. The genomic regions beta-tubulin, elongation factor 1 alpha, heat shock protein 90, and internal transcribed spacer, and the mitochondrially encoded cytochrome c oxidase I and II genes were PCR-amplified and Sanger-sequenced from the cacao-infecting Phytophthora isolates. |
Palavras-Chave: |
Tropical fungi. |
Thesagro: |
Cacau; Phytophthora; Podridão Negra. |
Thesaurus Nal: |
Oomycetes; Peronosporales; Plant pathology. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228661/1/fmicb-12-537399.pdf
|
Marc: |
LEADER 01599naa a2200337 a 4500 001 2137277 005 2021-12-07 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.3389/fmicb.2021.537399$2DOI 100 1 $aDECLOQUEMENT, J. 245 $aPhytophthora theobromicola sp. nov.$ba new species causing black pod disease on cacao in Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aTo assess the diversity of Phytophthora species affecting cacao in Brazil, 40 new isolates were obtained from cacao pods exhibiting symptoms of black pod disease collected in different smallholder farms in 2017. Further, ten cacao-infecting isolates morphologically identified as P. citrophthora and P. palmivora were molecularly characterized. The genomic regions beta-tubulin, elongation factor 1 alpha, heat shock protein 90, and internal transcribed spacer, and the mitochondrially encoded cytochrome c oxidase I and II genes were PCR-amplified and Sanger-sequenced from the cacao-infecting Phytophthora isolates. 650 $aOomycetes 650 $aPeronosporales 650 $aPlant pathology 650 $aCacau 650 $aPhytophthora 650 $aPodridão Negra 653 $aTropical fungi 700 1 $aRAMOS-SOBRINHO, R. 700 1 $aELIAS, S. G. 700 1 $aBRITTO, D. S. 700 1 $aPUIG, A. S. 700 1 $aREIS, A. 700 1 $aSILVA, R. A. F. da 700 1 $aHONORATO-JÚNIOR, J. 700 1 $aLUZ, E. D. M. N. 700 1 $aPINHO, D. B. 700 1 $aMARELLI, J-P. 773 $tFrontiers in Microbiology$gv. 12, Mar. 2021. Artigo 537399.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 171 | |
3. | | BRITTO, D. de; ASSIS, O. B. G. Aspectos morfologicos e das características hidrofílicas de filmes a base de sais quaternários de quitosana. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 6., 2012, Fortaleza. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2012. p. 150-152. Editores: Maria Alice Martins, MOrsyleide de Freitas Rosa, Men de Sá Moreira de Souza Filho, Nicodemos Moreira dos Santos Junior, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
6. | | ASSIS, O. B. G.; BRITTO, D. Chitosan edible coating as a fungistatic agent on cut apples. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURE APPLICATIONS OF NANOTECHNOLOGIES - NanoAgri, 2010, São Pedro, SP. [Anais…] São Pedro: Aptor Software, 2010. Editors: Caue Ribeiro, Odílio Benedito Garrido de Assis, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Sérgio Mascarenhas.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
8. | | ASSIS, O. B. G.; BRITTO, D. de. Determinação das frações polares e apolares da superfície de filmes biopoliméricos por medida estática de ângulo de contato. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 2014, São Carlos, SP Anais do SIAGRO: ciência, inovação e mercado 2014. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2014. p. 371-374. Editores: Carlos Manoel Pedro Vaz, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Silvio Crestana.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
Registros recuperados : 171 | |
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|