Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  16/12/2016
Data da última atualização:  06/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RABELO, M. C.; BRITO, E. S. de; MOURA, C. F. H.; OLIVEIRA, L. de S.; MIRANDA, M. R. A. de.
Afiliação:  MARCELA CRISTINA RABELO, Bióloga, Mestre em Bioquímica, Universidade Federal do Ceará; EDY SOUSA DE BRITO, CNPAT; CARLOS FARLEY HERBSTER MOURA, CNPAT; LUCIANA DE SIQUEIRA OLIVEIRA, Engenheira de Alimentos, Doutora em Bioquímica, Universidade Federal do Ceará; MARIA RAQUEL ALCÂNTARA DE MIRANDA, Professora, Universidade Federal do Ceará/Departamento de Bioquímica e Biologia Molecular (DBBM).
Título:  Thermostability of antioxidant and deteriorative enzymes from soursop and cashew apple juices.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 38, n. 2, e-338, 2016.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Cinética enzimática; Inativação térmica; Thermal inactivation.
Thesagro:  Anacardium Occidentale; Annona Muricata; Pasteurização.
Thesaurus Nal:  enzyme kinetics; pasteurization.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152113/1/ART16081.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT15031 - 1UPCAP - DDSP 59592016.05959
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrossilvipastoril.
Data corrente:  26/10/2011
Data da última atualização:  26/10/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MATOS, E. da S.; MENDONÇA, E. de S.; CARDOSO, I. M.; LIMA, P. C. de; FREESE, D.
Afiliação:  EDUARDO DA SILVA MATOS, CPAMT; EDUARDO DE SÁ MENDONÇA, UFES; IRENE MARIA CARDOSO, UFV; PAULO CÉSAR DE LIMA, EPAMIG; DIRK FREESE, Brandenburg University of Technology.
Título:  Decomposition and nutrient release of leguminous plants in coffee agroforestry systems.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Ciência do Solo, Campinas, v. 35, p. 141-149, 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Leguminous plants used as green manure are an important nutrient source for coffee plantations, especially for soils with low nutrient levels. Field experiments were conducted in the Zona da Mata of Minas Gerais State, Brazil to evaluate the decomposition and nutrient release rates of four leguminous species used as green manures (Arachis pintoi, Calopogonium mucunoides, Stizolobium aterrimum and Stylosanthes guianensis) in a coffee agroforestry system under two different climate conditions. The initial N contents in plant residues varied from 25.7 to 37.0 g kg-1 and P from 2.4 to 3.0 g kg-1. The lignin/N, lignin/polyphenol and (lignin+polyphenol)/N ratios were low in all residues studied. Mass loss rates were highest in the first 15 days, when 25 % of the residues were decomposed. From 15 to 30 days, the decomposition rate decreased on both farms. On the farm in Pedra Dourada (PD), the decomposition constant k increased in the order C. mucunoides < S. aterrimum < S. guianensis < A. pintoi. On the farm in Araponga (ARA), there was no difference in the decomposition rate among leguminous plants. The N release rates varied from 0.0036 to 0.0096 d-1. Around 32 % of the total N content in the plant material was released in the first 15 days. In ARA, the N concentration in the S. aterrimum residues was always significantly higher than in the other residues. At the end of 360 days, the N released was 78 % in ARA and 89 % in PD of the initial content. Phosphorus was the m... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agrofloresta; Ciclagem de nutrientes.
Thesagro:  Agrossilvicultura; Cafeicultura; Decomposição; Leguminosa; Leguminosae; Nutriente.
Thesaurus NAL:  Agroforestry; Biogeochemical cycles; Fabaceae; Plant residues.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/44594/1/2011AP08.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMT8 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional