Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Ocidental. Para informações adicionais entre em contato com cpaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  30/10/2007
Data da última atualização:  03/02/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, C. R.; GOMES, L. de C.; BRANDÃO, F. R.
Afiliação:  Clichenner Rodrigues Silva, Bolsista-CPAA; LEVY DE CARVALHO GOMES, CPAA; Franmir Rodrigues Brandão, Bolsista-CPAA.
Título:  Effect of feeding rate and frequency on tambaqui (Colossoma macropomum) growth, production and feeding costs during the first growth phase in cages.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Aquaculture, v. 264, n. 1-4, p. 135-139, abr. 2007.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Feeding costs contributes up to 60% of the variable costs of cage culture systems. Therefore the objective of our study was to establish an optimal feeding frequency and feeding rate for rearing tambaqui in cages during the first growth phase. A factorial experiment was carried out in twelve 1 m3 fish cages, with two feeding rates (5 and 10% body weight per day ? BW/day) and two feeding frequencies (2 and 3 meals/day), over a period of 45 days. At the end of the experiment 20% of fish from each cage were sampled for length and weight measurements. Survival, feed conversion ratio, weight gain, final biomass and feeding costs were calculated. Fish that received 10% BW/day divided in 3 meals/day, presented higher growth rates in weight, length and specific growth rate, when compared to fish fed with other treatments. Fish fed 5% BW/day divided in 3 meals/day presented a lower growth rate. Production parameters evaluated also showed a better performance with fish that received 10% BW/day divided in 3 meals/day. Total cost of feeding was higher for those who received 10% BW/day divided in 3 meals/day, however, the cost of unit produced was similar to other tested treatments. This suggests that the best feeding strategy for tambaqui during the first growth phase in cages is 10% BW/day divided in 3 meals/day.
Thesagro:  Colossoma Macropomum; Crescimento; Tambaqui.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA18150 - 1UPCAP - PPS8506S8506
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  26/02/2014
Data da última atualização:  13/03/2014
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CARVALHO, M. G. de; OLIVEIRA, D. R. de; LEITÃO, G. G.; LOPES, D.; BIZZO, H. R.; ALVIANO, C. S.; ALVIANO, D. S.; LEITÃO, S. G.
Afiliação:  MAURO GARRITANO DE CARVALHO, UFRJ; DANILO R. DE OLIVEIRA, UFRJ; GILDA G. LEITÃO, UFRJ; DAISE LOPES, CTAA; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; CELUTA S. ALVIANO, UFRJ; DANIELA S. ALVIANO, UFRJ; SUZANA G. LEITÃO, UFRJ.
Título:  Antimicrobial activity of Lippia lacunosa and Lippia rotundifolia essential oils.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ESSENTIAL OILS, 37., 2006, Grasse. Program & book of abstracts. [S.l.: s.n.], 2006. p. 74. Ref. P-21.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Atividade antimicrobiana; Lippia lacunosa; Lippia rotundifolia.
Thesagro:  Óleo Essencial.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/99064/1/2006-024.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA12107 - 1UPCRA - PP2006/0242006.00024
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional