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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  12/12/2022
Data da última atualização:  11/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BRAGA, I. de O.; SILVA, T. L. C. da; SILVA, T. L. C. da; RODRIGUES NETO, J. C.; RIBEIRO, J. A. de A.; SOUSA, C. A. F. de; SOUZA JUNIOR, M. T.
Afiliação:  ÍTALO DE OLIVEIRA BRAGA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; THALLITON LUIZ CARVALHO DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; THALLITON LUIZ CARVALHO DA SILVA, CNPAE; JORGE CANDIDO RODRIGUES NETO, CNPAE; JOSE ANTONIO DE AQUINO RIBEIRO, CNPAE; CARLOS ANTONIO FERREIRA DE SOUSA, CPAMN; MANOEL TEIXEIRA SOUZA JUNIOR, CNPAE.
Título:  Characterization of the response of Gliricidia Sepium (JACQ.) Steud. To saline stress through the use of proteomic and metabolomic.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: BRAZILIAN CONGRESS OF GENETICS, 67., 2022, Natal, RN.
Páginas:  p. 281
Descrição Física:  e-book
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Gliricidia sepium (Jacq.) Walp., a legume, is a medium-sized multipurpose plant originaly from Central America. At an economic level, gliricidia can improve water infiltration, increase the soil?s water retention capacity, reduce erosion, and restore the soil?s quality. This species can adapt to very high levels of salt stress (?20 dS m-1). Soil salinity is an environmental limiting factor for plant biomass production worldwide, and one-quarter of the irrigated area in agriculture has a problem with salinity stress.
Thesaurus Nal:  Gliricidia sepium; Metabolomics; Proteomics; Salt stress.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN33535 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  26/03/2018
Data da última atualização:  25/02/2019
Autoria:  SILVA, R. C. da; VIEIRA, E. S. N.; PANOBIANCO, M.
Afiliação:  Rosemeire Carvalho da Silva, Instituto Federal do Paraná; ELISA SERRA NEGRA VIEIRA, CNPF; Maristela Panobianco, Universidade Federal do Paraná/Departamento de Fitotecnia e Fitossanitarismo.
Título:  Morphophysiological characteristics of guanandi fruit and seeds during ripening and harvesting time.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 2, p. 212-220, Fev. 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Características morfofisiológicas dos frutos e das sementes de guanandi durante a maturação e o ponto de coleta.
Conteúdo:  The objective of this work was to determine the relationship of the morphological and physiological characteristics of guanandi (Calophyllum brasiliense) fruit and seeds with ripening and harvesting time. The reproductive cycle of a native plant population, located in the coast of the state of Paraná, Brazil, was monitored from anthesis until fruit dispersion, during three years. Monthly harvests were performed, and the morphological and physical aspects (color, size, dry mass, and moisture content) of fruit and embryos were evaluated, as well as the physiological ones (germination and vigor) of seeds. The ripening process of guanandi seeds occurred between 200 and 240 days after anthesis (DAA), with anthesis peak in February and fruit dispersion in October. The maximum dry matter mass accumulation was not synchronized with the maximum physiological potential of the seeds. Germination potential was reached close to the middle of the maturation process, and maximum vigor at the end of the cycle. Fruit external color did not change from 110 DAA onwards. The morphological characteristics related to harvesting time are fruit pulp and embryo weakly adherent to the endocarp and to the tegument, respectively, as well as the dark-brown color of these tissues.
Palavras-Chave:  Fenologia reprodutiva; Maturidade fisiológica.
Thesaurus NAL:  Calophyllum brasiliense; vigor.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174556/1/Morphophysiological-characteristics-of-guanandi-fruit-and-seeds.pdf
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Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE62348 - 1UPEAP - DD
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