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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  28/11/2017
Data da última atualização:  28/11/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MENDES, N. L.; BRAGA, E. C. de O.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do; PACHECO, S.; BORGUINI, R. G.; GOUVÊA, A. C. M. S.; GODOY, R. L. de O.
Afiliação:  Nathália Leal Mendes, UFRRJ; Elaine Cristina de Oliveira Braga, UFRJ; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; LUZIMAR DA SILVA DE M DO NASCIMENTO, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; Ana Cristina Miranda Senna Gouvêa; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA.
Título:  Evaluation of influence of two different drying methods in the phenolic content of jamelão fruit peel.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de Alimentos e seu Impacto no Mundo em Transformação. Campinas: UNICAMP, 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  SLACA, 12. De 4 a 7 de Novembro de 2017.
Conteúdo:  The jamelão (Syzygium cumini (L) Skeels.) fruit properties are generally related to the antioxidant activity of the phenolic compounds present in its composition. Flavonoids, mainly anthocyanins, and phenolic acids are the major compounds present in this fruit. The aim of this work was to compare the influence of two drying methods (convective drying and freeze drying) in the phenolic content of jamelão fruit peel. Jamelão fruits were collected at Guaratiba, located in Rio de Janeiro, RJ. The analysed samples were: in natura peel (frozen), dried peel (T = 60 ° C for 20 h) and freeze- dried peel. After drying, the material was ground and sieved (Mesh 48). The analyzes were done in triplicate, using 1.0 g of sample. The extraction was done in two stages, the first one using methanol and acetone to obtain free phenolics, and a second stage of hydrolysis, to obtain hydrolyzable phenolics. The profile analysis was performed by High Performance Liquid Chromatography with a photodiode array detector. The phenolic substances found in all extractions were: rutin and quercetin, respectively, 0.0128 mg.g-1 and 0.081 mg.g-1 for the in natura peel, 0.115 mg.g-1 and 0.082 mg.g-1 for the dried peel, and 0.142 mg.g-1 and 0.088 mg.g-1 for the freeze dried peel. Luteolin was found in the dried peel (0.146 mg.g-1), and the values were slightly higher than those found for freeze-dried (0.129 mg.g.g-1) and in natura peel (0.132 mg.g-1) . After hydrolysis step, gallic and p-coumaric acids were fo... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  HPLC- PDA; Phenolics.
Thesagro:  Myrtaceae.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
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101.Imagem marcado/desmarcadoLOBO, F. P.; GONÇALVES, D. L.; ALVES JÚNIOR, S. L.; GERBER, A. L.; VASCONCELOS, A. T. R. de; BASSO, L. C.; FRANCO, G. R.; SOARES, M. A.; CADETE, R. M.; ROSA, C. A.; STAMBUK, B. U. Draft genome sequence of the D-xylose-fermenting yeast Spathaspora arborariae UFMG-HM19.1AT. Genome Announcements, Washington DC, v. 2, n. 1, p. 1-2, Jan./Feb. 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: C - 0
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.
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102.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, C. R. de; MAIA, M. Q.; SOBRAL, M.; PEREIRA, G. M. D.; SILVA, K. da; VITAL, M. J. S.; ZILLI, J. E.; ROSA, C. A.; ROSA, L. H. Diversity and antimicrobial activity of culturable endophytic fungi associated with the neotropical ethnomedicinal plants Copaifera langsdorffii and Copaifera pubiflora South African Journal of Botany, v. 142, p. 305-315, Nov. 2021. 11 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Florestas.
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103.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, C. R. de; MAIA, M. Q.; SOBRAL, M.; PEREIRA, G. M. D.; SILVA, K. da; VITL, M. J. S.; ZILLI, J. E.; ROSA, C. A.; ROSA, L. H. Diversity and antimicrobial activity of culturable endophytic fungi associated with the neotropical ethnomedicinal plants Copaifera langsdorffii and Copaifera pubiflora. South African Journal of Botany, v. 142, p. 305-331, November 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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104.Imagem marcado/desmarcadoZILLI, J. E.; CADETE, R. M.; MELO, M. A.; DUSSAN, K. J.; RODRIGUES, R. C.; SILVA, S. S.; GOMES, F. C.; LACHANCE, M. A.; ROSA, C. A.; VITAL, M. J. Diversity and physiological characterization of D-xylose-fermenting yeasts isolated from teh Brazilian Amazonian Forest. PLoS One Online, v. 7, n. 8, p. line p. 431-435, 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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105.Imagem marcado/desmarcadoPRADIEÉ, J.; CARDOSO, T. F.; SILVA, E. F.; GONÇALVES, A. O.; GASTAL, G. D. A.; ROSA, C. E.; MONDADORI, R. G.; PEGORARO, L. M. C.; VIEIRA, A. D.; LUCIA JUNIOR, T. Effect of ß-Mercaptoetanol and cysteine on post-thawing quality and oxidative activity of ram sperm and on the viability of vitrified sheep embryos. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 68, n. 5, p. 1309-1315, 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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106.Imagem marcado/desmarcadoLOBO, I. K. C.; NOGUEIRA, V. B.; ROSA, C. C. B.; SOUZA, A.; GUALBERTO, G. F.; SOUSA, N. R.; HANADA, R. E.; BENTES, J. L. da S.; SILVA, G. F. da. Molecular phylogenetic analysis confirms taxonomic reavaluation of Colletotrichum guaranicola, causal agent of guarana anthracnose. Trabalho apresentado no XXI ALAM Cogresso Latino-Amaricano de Microbiologia, 2012, Santos. Resumo:1773-1.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.
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107.Imagem marcado/desmarcadoPONZZES, C. M. P. B. S.; MÉLO, D. L. F. M.; ALBUQUERQUE, C. S.; JUNIOR, A. M. B.; GOMES, F. C. O.; TRINDADE, R. C.; PEREIRA, G. E.; ROSA, C. A. Produção de vinhos tropicais da variedade Cabernet Sauvignon utilizando linhagens selecionadas de Saccharomyces cerevisiae isoladas na região do Vale do São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICOLOGIA, 6., 2010, Brasília, DF. Anais. São Paulo: Sociedade Brasileira de Micologia, 2010. p. 397. Resumo .
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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108.Imagem marcado/desmarcadoBUSS, G. L.; SOUSA, R. O. de; SCIVITTARO, W. B.; SILVA, J. T. da; WOLTER, R. C. D.; SEHN. C. F. S.; SILVEIRA, A. D. da; SONCINI, M. M.; ROSA, C. M. da; BAYER, C. Emissão de óxido nitroso e metano no outono-inverno em um planossolo na região de Pelotas-RS. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 8., 2013, Santa Maria. Avaliando cenários para a produção sustentável de arroz: anais. Santa Maria: UFSM; Porto Alegre: Sosbai, 2013.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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109.Imagem marcado/desmarcadoWESZ, J.; SOUSA, R. O. de; SCIVITTARO, W. B.; PILLON, C. N.; BAYER, C.; WOLTER, R. C. D.; SILVA, J. B. da; ROSA, C. M. da; ZSCHOMARCK, T.; BUSS, G. L.; SONCINI, M. M.; SEHN, C. F. S. Infuência do manejo da irrigação nos fluxos de metano e óxido nitroso no cultivo de arroz irrigado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 7., 2011, Balneário Camboriú. Racionalizando recursos e ampliando oportunidades: anais. Itajaí: Epagri, 2011. P. 532-535
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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110.Imagem marcado/desmarcadoBUS, G. L.; SCIVITTARO, W. B.; SOUSA, R. O. de; BAYER, C.; ROSA, C. M. da; WOLTER, R. C. D.; SILVA, J. B. da; PARFITT, J. M. B.; SONCINI, M. M.; SEHN, C. F. S.; SILVA, J. T. da. Implicações de sistemas de irrigação sobre a emissão de metano e de óxido nitroso em solo cultivado com arroz. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE MANEJO E CONSERVAÇÃO DO SOLO E DA ÁGUA, 19., 2012, Lages. Conservação do solo e da água no Brasil: preceitos e ações no ensino, na pesquisa e na extensão: anais. Florianópolis: SBCS: UDESC: EPAGRI: IFSC, 2012.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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111.Imagem marcado/desmarcadoPONZZES-GOMES, C. M. P. B. S.; ROCHA, K. K. R; SOUZA, J. F. de; MELO, M. de A.; PEREIRA, G. E.; CANUTO, K. M.; QUEROL, A.; ROSA, C. A. Selection and evaluation of Saccharomyces cerevisiae wild strains isolated from fermented must of grapes produced in the São Francisco Valley, Brazil. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. p. 59.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
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112.Imagem marcado/desmarcadoPALUDO, E.; IBELLI, A. M. G.; PEIXOTO, J. de O.; TAVERNARI, F. de C.; ZANELLA, R.; PANDOLFI, J. R. C.; COUTNHO, L. L.; LIMA-ROSA, C. A. V.; LEDUR, M. C. RUNX2 plays an essential role in the manifestation of femoral head necrosis in broilers. In: WORLD CONGRESS OF GENETICS APPLIED TO LIVESTOCK PRODUCTION, 10., 2014, Vancouver. Proceedings... Vancouver: WCGALP: American Society of Animal Science, 2014.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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113.Imagem marcado/desmarcadoPONZZES-GOMES, C. M. de; MÉLO, D. L. de; SANTANA, C. A.; PEREIRA, G. E.; MENDONÇA, M. O. C.; GOMES, F. C. O.; OLIVEIRA, E. S.; BARBOSA JR, A. M.; TRINDADE, R. C.; ROSA, C. A. Saccharomyces cerevisiae and non-Saccharomyces yeasts in grape varieties of the São Francisco Valley. Brazilian Journal of Microbiology, v. 45, n. 2, p. 411-416, 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
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114.Imagem marcado/desmarcadoCADETE, R. M.; MELO, M. A.; ZILLI, J. E.; VITAL, M. F. S.; MOURO, A.; PROMPT, A. H.; GOMES, F. C. O.; STAMBUK, B. U.; LACHANCE, M. A.; ROSA, C. A. Spathaspora brasiliensis sp. nov., Spathaspora suhii sp. nov., Spathaspora roraimanensis sp. nov. Spathaspora sylofermentans sp. nov., four novel D-xylose-fermenting yeast species from Brazilian Amazonian forest. Antonie van Leeuwenhock Online, 5 out. 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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115.Imagem marcado/desmarcadoROSA, C. E.; FURLANI JUNIOR, E.; FERRARI, S.; LUQUES, A. P. P. G.; FERRARI, J. V.; SANTOS, D. M. A. dos; VERTUAN, L. F.; VIEIRA, H. S. da S. Teores foliares de macronutrientes, índice SPAD e produtividade do algodoeiro em função da aplicação de subdoses de paraquat. CONGRESSO BRASILEIRO DE ALGODÃO, 8.; COTTON EXPO, 1., 2011, São Paulo. Evolução da cadeia para construção de um setor forte: Anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2011. p.1222-1227
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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116.Imagem marcado/desmarcadoROSA, C. E.; FURLANI JUNIOR, E.; FERRARI, S.; LUQUES, A. P. P. G.; FERRARI, J. V.; SANTOS, D. M. A. dos; MELLO, T. F.; QUEIROZ, A. C. P. de. Subdoses de glifosato e componentes da produção do algodoeiro. CONGRESSO BRASILEIRO DE ALGODÃO, 8.; COTTON EXPO, 1., 2011, São Paulo. Evolução da cadeia para construção de um setor forte: Anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2011. p.1203-1208
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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117.Imagem marcado/desmarcadoLUQUES, A. P. P. G.; FURLANI JUNIOR, E.; SANTOS, D. M. A. dos; ROSA, C. E.; FERRARI, S.; FERRARI, J. V.; SARDELLI, J. A. P.; FONTOURA, L. F. V.; QUEIROZ, A. C. P. de; ROSSETTO, J. E.; SILVA, I. C. da. desenvolvimento vegetativo de algodoeiro CV FMT 701 com plantio em espaçamentos convencionais e adensados sob a aplicação de subdoses de glifosato como regulador de crescimento. CONGRESSO BRASILEIRO DE ALGODÃO, 8.; COTTON EXPO, 1., 2011, São Paulo. Evolução da cadeia para construção de um setor forte: Anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2011. p.893-897
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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118.Imagem marcado/desmarcadoTIZIOTO, P.; COUTINHO, L. L.; DECKER, J. E.; SCHNABEL, R. D.; ROSA, C. O.; OLIVEIRA, P. S. N.; SOUZA, M. M.; MOURÃO, G. B.; TULLIO, R. R.; CHAVES, A. S.; LANNA, D. P. D.; ZERLOTINI NETO, A.; MUDADU, M. A.; TAYLOR, J. F.; REGITANO, L. C. A. Global liver gene expression differences in Nelore steers with divergent residual feed intake phenotypes. BMC Genomics, London, v. 16, p. 1-14, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.
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119.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, J. V. de; OLIVEIRA, Y. M. M. de; ROSA, C. M. M.; MATTOS, P. P. de; ROSOT, M. A. D.; BRENA, D. A.; GOMIDE, G. L. A.; PIOTTO, D.; GARRASTAZU, M. C.; SANQUETTA, C. R.; BARROS, P. L. C. de; PONZONI, F. J.; OLIVEIRA, L. M. T. de; QUEIROZ, W. T. de. Brazil. In: VIDAL, C.; ALBERDI, I.; HERNÁNDEZ, L.; REDMOND, J. (Ed.). National forest inventories: assessment of wood availability and use. Cham: Springer, 2016. p. 197-212.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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120.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, M. C.; VIEIRA, M. de L. A.; ZANI, C. L.; ALVES, T. M. de A.; SALES JÚNIOR, P. A.; MURTA, S. M. F.; ROMANHA, A. J.; GIL, L. H. V. G.; CARVALHO, A. G. de O.; ZILLI, J. E.; VITAL, M. J. S.; ROSA, C. H.; ROSA, L. H. Molecular phylogeny, diversity, symbiosis and discover of bioactive compounds of endophytic fungi associated with the medicinal Amazonian plant Carapa guianensis Aublet. Biochemical Systematics and Ecology, v. 59, p. 36-44, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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