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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
19/02/2013 |
Data da última atualização: |
19/03/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ALCANTARA, B. DE A.; BRAGA, D. R.; SANTOS, G. M. DOS; OTENIO, M. H. |
Afiliação: |
BIANKA DE AVILA ALCANTARA, FAPEMIG; DANIELA RIBEIRO BRAGA, FAPEMIG; GABRIELE M. DOS SANTOS, FAPEMIG; MARCELO HENRIQUE OTENIO, CNPGL. |
Título: |
Mapas de presente, passado e futuro na análise da percepção ambiental de jovens filhos de produtores rurais, no corredor ecológico da mantiqueira. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA JÚNIOR DA ZONA DA MATA MINEIRA, 1., 2012, Juiz de Fora. Resumos... Juiz de Fora: Universidade Federal de Juiz de Fora, 2012. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Qualidade ambintal; Recursos naturais; Técnicas de produção. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/949837/1/Mapas-de-presente-passado-e-futuro.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
23/06/2021 |
Data da última atualização: |
24/06/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
TELES, A. S. C.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; GOTTSCHALK, L. M. F.; TONON, R. V. |
Afiliação: |
ALINE SOARES CASCAES TELES, Universidade Federal do Rio de Janeiro (UFRJ); DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ); MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; LEDA MARIA FORTES GOTTSCHALK, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA. |
Título: |
Composition of different media for enzyme production and its effect on the recovery of phenolic compounds from grape pomace. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, v. 35, 102067, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.bcab.2021.102067 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of different concentrations of tannic acid (TA) and wheat bran (WB) for the synthesis of tannase and other hydrolytic enzymes produced by solid-state fermentation (SSF) and its potential in the extraction of phenolic compounds (phenolic acids, anthocyanins and proanthocyanidins) from grape pomace (GP) were evaluated. For this, different percentages of TA (0?12%) and WB in GP (8?92%) were used. The best SSF media composition was a 1:1 ratio of WB to GP, called mixed medium (MM). In addition, the extraction from GP with the obtained enzymatic pool was compared to a commercial enzyme and a hydroethanolic extraction (HE). The results showed that the presence of TA was not significant for the production of enzymes. The extract obtained using the enzymatic pool from MM medium showed the best results for gallic acid (43.89 ± 0.26 mg.100 g-1 dried GP) and the highest α-amylase inhibitory activity (97%). These results demonstrate the possibility of the synthesis of enzymes efficient in the recovery of phenolic compounds from GP without the need for very complex supplementation during SSF. |
Thesaurus NAL: |
Food technology. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01793naa a2200193 a 4500 001 2132517 005 2021-06-24 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.bcab.2021.102067$2DOI 100 1 $aTELES, A. S. C. 245 $aComposition of different media for enzyme production and its effect on the recovery of phenolic compounds from grape pomace.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe effect of different concentrations of tannic acid (TA) and wheat bran (WB) for the synthesis of tannase and other hydrolytic enzymes produced by solid-state fermentation (SSF) and its potential in the extraction of phenolic compounds (phenolic acids, anthocyanins and proanthocyanidins) from grape pomace (GP) were evaluated. For this, different percentages of TA (0?12%) and WB in GP (8?92%) were used. The best SSF media composition was a 1:1 ratio of WB to GP, called mixed medium (MM). In addition, the extraction from GP with the obtained enzymatic pool was compared to a commercial enzyme and a hydroethanolic extraction (HE). The results showed that the presence of TA was not significant for the production of enzymes. The extract obtained using the enzymatic pool from MM medium showed the best results for gallic acid (43.89 ± 0.26 mg.100 g-1 dried GP) and the highest α-amylase inhibitory activity (97%). These results demonstrate the possibility of the synthesis of enzymes efficient in the recovery of phenolic compounds from GP without the need for very complex supplementation during SSF. 650 $aFood technology 700 1 $aHIDALGO CHÁVEZ, D. W. 700 1 $aSANTIAGO, M. C. P. de A. 700 1 $aGOTTSCHALK, L. M. F. 700 1 $aTONON, R. V. 773 $tBiocatalysis and Agricultural Biotechnology$gv. 35, 102067, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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