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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  03/12/2004
Data da última atualização:  14/12/2023
Autoria:  VANDERMEERSCHEN-DOIZE, F.; BOUCHAT, J. C.; BOUCKOMS-VANDERMEIR, M. A.; PAQUAY, R.
Título:  Influence of the level of food intake on blood constituents (lipids, glucose, beta-hydrobutyrate, insulin) in adult sheep.
Ano de publicação:  1984
Fonte/Imprenta:  Zeitschrift fur Tierhyysologie Tierernahrng und Futtermittelunde, v. 22, n. 2, p. 112-118, 1984.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The long-term changes in plasma lipid composition and blood glucose, beta-hydroxybutyrate and insulin concentrations in experimental ad libitum fed adult Suffolk sheep were studied and compared with those of control sheep receiving a maintenance diet. The results were interpreted in relation to changes in food intake, body weight and body composition. Plasma lipid distribution was slightly influenced by the intake level and the fattening state. Compared to the maintenance diet, ad libitum feeding induced a decrease in the concentration of plasma free fatty acids (FFA); when the food intake decreased, this FFA concentration increased gradually. The fatty acid composition of the lipid fractions was subject to variation in the long-term ad libitum fed sheep. Myristic and palmitic acids in FFA, palmitoleic acid in triglycerides and linoleic acid in all the lipid fractions showed decreasing values associated with reduced food intake in the fattening sheep. Stearic and oleic acids in FFA, phospholipids and cholesterol esters increased when body weight and body fat increased and food intake decreased; they showed stable values by the end of the experiment, when food intake and body weight and composition also stabilized. Throughout the test, blood glucose concentration remained unaffected. A stable blood beta-hydroxybutyrate concentration, 2 times the control level, was observed from the 4th to the 10th experimental week in the ad libitum fed sheep (phase 1). From the 14t... Mostrar Tudo
Thesaurus Nal:  Acylglycerols; Blood composition; Blood lipids; Fatty acids; Feed intake; Insulin; Ruminant nutrition; Sheep feeding.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC17351 - 1ADDAP - PPSP 05402SP 05402
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  11/08/1998
Data da última atualização:  06/01/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FARI, M.; SORVARI, S.; AHANEN, K.; MELO, N. F. de; HIRSALMI, H.
Afiliação:  NATONIEL FRANKLIN DE MELO, CPATSA.
Título:  Production of dry type artificial seeds by means of PVC-FOIL desiccation method from genetically engineered somatic embryos of carrot (Daucus carota L., cv. Nantes Duke).
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO BRASILEIRO DE BIOTECNOLOGIA VEGETAL, 2., 1997, Gramado. Programas e resumos... Passo Fundo: REDBIO Sub-Região Brasil, 1997.
Páginas:  p. 129.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Under the experimental condition used, the pattern of desiccation was linear. The speed of water loss have been very slow, 4 mg/h and after 48 hours, an average 15% water content was measured.
Palavras-Chave:  Carrot; Embryos; Semente sintetica; Synthetic seeds.
Thesagro:  Biotecnologia; Cenoura; Daucus Carota; Embrião.
Thesaurus NAL:  biotechnology.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/185584/1/Programas-e-resumos-...-ID-21682-p.129.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA7123 - 1UPCRA - PP620.82E56p
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