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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrossilvipastoril. |
Data corrente: |
07/02/2018 |
Data da última atualização: |
07/02/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
RONCATTO, G.; BOTELHO, S. de C. C.; BOTELHO, F. M.; OLIVEIRA, S. S. |
Afiliação: |
GIVANILDO RONCATTO, CPAMT; SILVIA DE CARVALHO CAMPOS BOTELHO, CPAMT; FERNANDO M. BOTELHO, UFMT-SINOP; SUZINEI SILVA OLIVEIRA, CPAMT. |
Título: |
Características químicas de maracujás-amarelos em Mato Grosso. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE A CULTURA DO MARACUJAZEIRO, 7.; SEMINÁRIO SUL-BRASILEIRO SOBRE MARACUJAZEIRO, 2017, Balneário Arroio do Silva, SC. Resumos das palestras, trabalhos científicos e relatos de experiência: anais. Urussanga: Epagri, 2017. p. 56. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O conhecimento das características qualitativas de um produto agrícola, como o maracujá, permite verificar se estas atendem aos padrões de qualidade exigidos pelos consumidores e pela indústria. Assim, objetivou-se avaliar características de pós-colheita dos frutos de maracujazeiro-amarelo produzidos no estado de Mato Grosso. |
Palavras-Chave: |
Caracteristica quimica; Maracuja-amarelo; Mato Grosso. |
Thesagro: |
Fruta Tropical; Maracuja. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/172362/1/2017-cpamt-givanildo-roncatto-caracteristicas-quimicas-maracuja-amarelo-mt.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pesca e Aquicultura. |
Data corrente: |
26/01/2021 |
Data da última atualização: |
16/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
PEDROZA FILHO, M. X.; CASTILHO, M. A. |
Afiliação: |
MANOEL XAVIER PEDROZA FILHO, CNPASA; MAURICIO ARAUJO CASTILHO, FACULDADE CATÓLICA DO TOCANTINS. |
Título: |
Integration of farmers and processing industry in the aquaculture value chain in Tocantins, Brazil. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Revista de Economia e Agronegócio, v. 18, n. 2, p. 1-17, 2020. |
ISSN: |
2526-5539 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Most of the fish farmed by small scale fish farmers in Brazil is sold directly to local markets without passing through a processing industry. The integration between small-scale fish farmers and the processing industry is restricted to few cooperatives, mainly at the southern region of Brazil. Although many fish processing plants are operating in different regions, most producers do not have access to these industries. As a result, the lack of integration creates many problems, including low quality of fish due to the absence of sanitary control, informality, impossibility to access supermarkets due to the lack of sanitary requirements and low added value. The present work is based on a case study of aquaculture in the state of Tocantins, Brazil, by using the Global Value Chain approach. The methodology consists of a qualitative process based on face-to-face interviews with value chain agents. The main results indicate that the processing industries are increasing their own production and implementing supply contracts with large producers. More vertical governance is emerging with a high level of control by the industries. As a consequence, many small-scale fish farmers are being excluded from the value chain. |
Palavras-Chave: |
Global value chain; Governança. |
Thesagro: |
Agronegócio; Aquicultura; Cadeia Produtiva; Indústria. |
Thesaurus NAL: |
Aquaculture; Governance; Industry. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/220598/1/rea-2020.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA) |
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