|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
04/11/2009 |
Data da última atualização: |
12/10/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
GODOY, C. V.; SILVA, L. H. C. P. da; UTIAMADA, C. M.; SIQUERI, F. V.; LOPES, I. de O. N.; ROESE, A. D.; MACHADO, A. Q.; FORCELINI, C. A.; PIMENTA, C. B.; NUNES, C. D. M.; CASSETARI NETO, D.; JACCOUD FILHO, D. S.; FORNAROLLI, D. A.; MIGUEL-WRUCK D. S.; RAMOS JÚNIOR, E. U.; BORGES, E. P.; JULIATTI, F. C.; FEKSA, H. R.; CAMPOS, H. D.; NUNES JÚNIOR, J.; SILVA, J. R. C.; COSTAMILAN, L. M.; CARNEIRO, L. C.; SATO, L. N.; CANTERI, M. G.; ITO, M. A.; IAMAMOTO, M. M.; ITO, M. F.; MEYER, M. C.; COSTA, M. J. N. da; DIAS, M. D.; MARTINS, M. C.; LOPES, P. V. L.; SOUZA, P. I. M.; BARROS, R.; BALARDIN, R. S.; IGARASHI, S.; SILVA, S. A. da; FURLAN, S. H.; CARLIN, V. J. |
Afiliação: |
CLAUDIA VIEIRA GODOY, CNPSo; LUIS HENRIQUE C. P. DA SILVA, FESURV; CARLOS M. UTIAMADA, TAGRO; FABIANO V. SIQUERI, Fundação Mato Grosso; IVANI DE OLIVEIRA NEGRAO LOPES, CNPSo; ALEXANDRE DINNYS ROESE, CPAO; ANDRÉIA Q. MACHADO, UNIVAG; CARLOS A. FORCELINI, UPF; CLÁUDIA B. PIMENTA, SEAGRO; CLEY DONIZETI MARTINS NUNES, CPACT; DANIEL CASSETARI NETO, UFMT; DAVID S. JACCOUD FILHO, UEPG; DONIZETI A. FORNAROLLI, Faculdade Integrado de Campo Mourão; DULÂNDULA S. MIGUEL-WRUCK, EPAMIG; EDISON U. RAMOS JÚNIOR, Apta Regional do Sudoeste Paulista; EDSON P. BORGES, Fundação Chapadão; FERNANDO C. JULIATTI, Universidade Federal de Uberlândia; HERALDO R. FEKSA, Fundação Agrária de Pesquisa Agrocuária; HERCULES D. CAMPOS, FESURV; JOSÉ NUNES JÚNIOR, Centro Tecnológico para Pesquisas Agropecuárias; JULIANA R. C. SILVA, CARREGAL; LEILA MARIA COSTAMILAN, CNPT; LUCIANA C. CARNEIRO, UFGO; LUIZ NOBUO SATO, TAGRO; MARCELO G. CANTERI, UEL; MARCIO A. ITO, Apta Regional do Sudoeste Paulista; MARCOS M. IAMAMOTO, MClamamoto Assessoria em Fitopatologia; MARGARIDA F. ITO, IAC; MAURICIO CONRADO MEYER, CNPSo; MAURO JUNIOR N. DA COSTA, IAC; MOAB D. DIAS, UFT; MÔNICA C. MARTINS, Fundação de Apoio à Pesquisa e Desenvolvimento do Oeste Baiano; PEDRO V. L. LOPES, Fundação de apoio à Pesquisa e Desenvolvimento do Oeste Baiano; PLINIO ITAMAR DE MELLO DE SOUZA, CPAC; RICARDO BARROS, Fundação MS para Pesquisa e Difusão de Tecnologias Agropecuárias; RICARDO S. BALARDIN, UFSM; SEIJI IGARASHI, UEL; SERGIO ABUD DA SILVA, CPAC; SILVÂNIA H. FURLAN, Instituto Biológico; VALTEMIR J. CARLIN, Agrodinâmica. |
Título: |
Eficiência de fungicidas para controle da ferrugem asiática da soja, Phakopsora pachyrhizi, na safra 2008/09. Resultados sumarizados dos ensaios cooperativos. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO DO CONSÓRCIO ANTIFERRUGEM SAFRA 2008-09, 2009, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2009. p. 71-87. (Embrapa Soja. Documentos, 315). Editado por Claudia Vieira Godoy, Claudine Dinali Santos Seixas, Rafael Moreira Soares. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Fitopatologia; Plant disease. |
Thesagro: |
Doença de planta; Ferrugem; Fungicida; Glycine Max; Phakopsora Pachyrhizi; Soja. |
Thesaurus Nal: |
Fungicides; Rust diseases; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 02157naa a2200709 a 4500 001 1852764 005 2010-10-12 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGODOY, C. V. 245 $aEficiência de fungicidas para controle da ferrugem asiática da soja, Phakopsora pachyrhizi, na safra 2008/09. Resultados sumarizados dos ensaios cooperativos. 260 $c2009 650 $aFungicides 650 $aRust diseases 650 $aSoybeans 650 $aDoença de planta 650 $aFerrugem 650 $aFungicida 650 $aGlycine Max 650 $aPhakopsora Pachyrhizi 650 $aSoja 653 $aFitopatologia 653 $aPlant disease 700 1 $aSILVA, L. H. C. P. da 700 1 $aUTIAMADA, C. M. 700 1 $aSIQUERI, F. V. 700 1 $aLOPES, I. de O. N. 700 1 $aROESE, A. D. 700 1 $aMACHADO, A. Q. 700 1 $aFORCELINI, C. A. 700 1 $aPIMENTA, C. B. 700 1 $aNUNES, C. D. M. 700 1 $aCASSETARI NETO, D. 700 1 $aJACCOUD FILHO, D. S. 700 1 $aFORNAROLLI, D. A. 700 1 $aMIGUEL-WRUCK D. S. 700 1 $aRAMOS JÚNIOR, E. U. 700 1 $aBORGES, E. P. 700 1 $aJULIATTI, F. C. 700 1 $aFEKSA, H. R. 700 1 $aCAMPOS, H. D. 700 1 $aNUNES JÚNIOR, J. 700 1 $aSILVA, J. R. C. 700 1 $aCOSTAMILAN, L. M. 700 1 $aCARNEIRO, L. C. 700 1 $aSATO, L. N. 700 1 $aCANTERI, M. G. 700 1 $aITO, M. A. 700 1 $aIAMAMOTO, M. M. 700 1 $aITO, M. F. 700 1 $aMEYER, M. C. 700 1 $aCOSTA, M. J. N. da 700 1 $aDIAS, M. D. 700 1 $aMARTINS, M. C. 700 1 $aLOPES, P. V. L. 700 1 $aSOUZA, P. I. M. 700 1 $aBARROS, R. 700 1 $aBALARDIN, R. S. 700 1 $aIGARASHI, S. 700 1 $aSILVA, S. A. da 700 1 $aFURLAN, S. H. 700 1 $aCARLIN, V. J. 773 $tIn: REUNIÃO DO CONSÓRCIO ANTIFERRUGEM SAFRA 2008-09, 2009, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2009. p. 71-87. (Embrapa Soja. Documentos, 315). Editado por Claudia Vieira Godoy, Claudine Dinali Santos Seixas, Rafael Moreira Soares.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
08/06/2022 |
Data da última atualização: |
23/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
OLIVEIRA FILHO. J. G. de; BERTOLO, M. R. V.; RODRIGUES, M. A. V.; SILVA, G. C.; MENDONÇA, G. M. N. de; BOGUSZ JUNIOR, S.; FERREIRA, M. D. |
Afiliação: |
MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
Título: |
Recent advances in the development of smart, active, and bioactive biodegradable biopolymer-based films containing betalains. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 390, 133149, 2022. |
Páginas: |
13 p. |
ISSN: |
0308-8146 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.133149 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Betalains are natural nitrogenous water-soluble pigments found in species belonging to the Caryophyllales order and in mushrooms. Betalains can be considered multifunctional molecules due to their diverse bioactivities such as antioxidant, antimicrobial, anticancer, and anti-inflammatory. Furthermore, they can detect pH variations in foods and are considered promising colorimetric bioindicators. The bioactivities of betalains have improved their use as active and bioactive agents, and colorimetric indicators in the development of edible and biodegradable films for foods, which are trends in the food packaging market. Thus, this review presents the state-of-art information on the use of betalains as a multifunctional molecule in the development of smart, active, and bioactive edible and biodegradable packaging for foods. Studies have revealed that betalains can be successfully used to develop: smart films to indicate the freshness and spoilage of foods such as shrimp, fish, and chicken; active films with antimicrobial and antioxidant potentials to increase the shelf life of sausage and shrimp; and bioactive films with health benefits |
Palavras-Chave: |
Active packaging; Natural pigment; PH indicator; Smart packaging. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143861/1/P-Recent-advances-in-the-development-of-smart-active-and-bioactive.pdf
|
Marc: |
LEADER 02016naa a2200277 a 4500 001 2143861 005 2024-01-23 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0308-8146 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.133149$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA FILHO. J. G. de 245 $aRecent advances in the development of smart, active, and bioactive biodegradable biopolymer-based films containing betalains.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a13 p. 520 $aBetalains are natural nitrogenous water-soluble pigments found in species belonging to the Caryophyllales order and in mushrooms. Betalains can be considered multifunctional molecules due to their diverse bioactivities such as antioxidant, antimicrobial, anticancer, and anti-inflammatory. Furthermore, they can detect pH variations in foods and are considered promising colorimetric bioindicators. The bioactivities of betalains have improved their use as active and bioactive agents, and colorimetric indicators in the development of edible and biodegradable films for foods, which are trends in the food packaging market. Thus, this review presents the state-of-art information on the use of betalains as a multifunctional molecule in the development of smart, active, and bioactive edible and biodegradable packaging for foods. Studies have revealed that betalains can be successfully used to develop: smart films to indicate the freshness and spoilage of foods such as shrimp, fish, and chicken; active films with antimicrobial and antioxidant potentials to increase the shelf life of sausage and shrimp; and bioactive films with health benefits 653 $aActive packaging 653 $aNatural pigment 653 $aPH indicator 653 $aSmart packaging 700 1 $aBERTOLO, M. R. V. 700 1 $aRODRIGUES, M. A. V. 700 1 $aSILVA, G. C. 700 1 $aMENDONÇA, G. M. N. de 700 1 $aBOGUSZ JUNIOR, S. 700 1 $aFERREIRA, M. D. 773 $tFood Chemistry$gv. 390, 133149, 2022.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|