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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  03/11/2016
Data da última atualização:  27/03/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FAVERO, R.; FEIJO, G. L. D.; BONIN, M. N.; MENEZES, G. R. de O.; GOMES, R. da C.; TORRES JUNIOR, R. A. de A.; SURITA, LUCY M. A.; MIZUBUTI, IVONE Y.
Afiliação:  RICARDO FAVERO, UEL; GELSON LUIS DIAS FEIJO, CNPGC; MARINA N. BONIN, UFMS; GILBERTO ROMEIRO DE OLIVEIRA MENEZE, CNPGC; RODRIGO DA COSTA GOMES, CNPGC; ROBERTO AUGUSTO DE A TORRES JUNIOR, CNPGC; LUCY M. A. SURITA, UCDB; IVONE Y. MIZUBUTI, UEL.
Título:  Effect of sire breed on carcass and beef quality of crossbred cattle.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: International Meeting of Advances in Animal Science, 2016., Jaboticabal. Anais... Jaboticabal: UNESP, 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the effect of sire breed on beef quality of crossbred cattle. Steers (n=74) and heifers (n=71) produced along two years from mating Nellore, ½ Nellore x ½ Angus and ½ Nellore x ½ Caracu dams with Braford (BF), Charbray (CC) and Caracu (CR) sires were raised grazing tropical grasses until 20 months (mo) of age, finished in feedlot for 4 mo and harvested at 546 ± 60 kg live weight. Hot carcass weight (HCW) and c rcass dressing percentage (CD) were measured at slaughter. Following 24- hour chill, ultimate pH (pH), Longissimus marbling score (12th-13th ribs section), carcass backfat score (1 to 5) and backfat distribution (1 to 3) were evaluated. Longissimus samples were analyzed for Warner Bratzler shear force (SF) after aging for 0 and 7 day (d) as well as Hunter L*, a* and b* values after aging for 7d. Data were analyzed using mixed model methodology. HCW was greater for CC (P<0.05) than CR (305 vs. 288 kg) while BF was intermediate (301 kg). No significant difference for CD was observed among sire breeds (P>0.05), however CC progenies had greater CD (P<0.10) than CR (53.7 vs. 52.5 %), but did not differ from BF (53.2 %). There were no differences for backfat and marbling scores (P>0.05), however BF progenies had greater backfat distribution score than CC (P<0.05 ). There were no sire breed effects on color variables and SF, irrespective of aging time (P>0.05). Charbray breed is related to heavier carcasses and possibly with greater dress... Mostrar Tudo
Thesagro:  Animal.
Thesaurus Nal:  Backfat; Breeding; Genetics.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/149546/1/Favero-et-al-2016-sire-breed-carcass-beef-quality.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC16622 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  08/09/2006
Data da última atualização:  12/08/2023
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  PEREIRA, J. A.; MORAIS, O. P. de; CASTRO, E. da M. de.
Afiliação:  JOSE ALMEIDA PEREIRA, CPAMN; ORLANDO PEIXOTO DE MORAIS, CNPAF; EMÍLIO DA MAIA DE CASTRO, CNPAF.
Título:  Melhoramento genético do arroz de sequeiro no Nordeste do Brasil.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  In: QUEIRÓZ, M. A. de; GOEDERT, C. O.; RAMOS, S. R. R. (Ed.). Recursos genéticos e melhoramento de plantas para o nordeste brasileiro. Petrolina: Embrapa Semi-Árido; Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 1999.
ISBN:  85-7405-001-6
Idioma:  Português
Notas:  Disponível via Word Wide Web http://www.cpatsa.embrapa.br.
Conteúdo:  O trabalho tem como objetivo descrever o programa de melhoramento desenvolvido com a cultura do arroz de sequeiro ou terras altas no Nordeste brasileiro.
Palavras-Chave:  Brasil; Melhoramento genético; Nordeste; Sequeiro.
Thesagro:  Arroz; Melhoramento Genético Vegetal; Oryza Sativa.
Thesaurus NAL:  Genetic improvement; Plant breeding; rice.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/98256/1/LVarrozsequeiro.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF24116 - 1UPCPL - DD19991999
CPAMN30563 - 1UPCPL - DDS 05/142014.00005
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