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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
22/12/2023 |
Data da última atualização: |
22/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ANDRADE, B. O.; DRÖSE, W.; AGUIAR, C. A. de; AIRES, E. T.; ALVARES, D. J.; BARBIERI, R. L.; CARVALHO, C. J. B. de; BARTZ, M.; BECKER, F. G.; BENCKE, G. A.; BENEDUZI, A.; SILVA, J. B.; BLOCHTEIN, B.; BOLDRINI, I. I.; BOLL, P. K.; BORDIN, J.; SILVEIRA, R. M. B. da; MARTINS, M. B.; BOSENBECKER, C.; BRACCINI, J.; BRAUN, B.; BRITO, R.; BROWN, G. G.; BÜNEKER, H. M.; BUZATTO, C. R.; CAVALLERI, A.; CECHIN, S. Z.; COLOMBO, P.; CONSTANTINO, R.; COSTA, C. F. da; DALZOCHIO, M. S.; OLIVEIRA, M. G. de; DIAS, R. A.; SANTOS, L. A. dos; DUARTE, A. da F.; DUARTE, J. L. P.; DURIGON, J.; SILVA, M. E. da; FERREIRA, P. P. A.; FERREIRA, T.; FERRER, J.; FERRO, V. G.; FONTANA, C. S.; FREIRE, M. D.; FREITAS, T. R. O.; GALIANO, D.; GARCIA, M.; SANTOS, T. G. dos; GOMES, L. R. P.; GONZATTI, F.; GOTTSCHALK, M. S.; GRACIOLLI, G.; GRANADA, C. E.; GRINGS, M.; GUIMARÃES, P. S.; HEYDRICH, I.; IOP, S.; JARENKOW, J. A.; JUNGBLUTH, P.; KÄFFER, M. I.; KAMINSKI, L. A.; KENNE, D. C.; KIRST, F. D.; KROLOW, T. K.; KRÜGER, R. F.; KUBIAK, B. B.; LEAL-ZANCHET, A. M.; LOEBMANN, D.; LUCAS, D. B.; LUCAS, E. M.; LUZA, A. L.; MACHADO, I. F.; MADALOZZO, B.; MAESTRI, R.; MALABARBA, L. R.; MANEYRO, R.; MARINHO, M. A. T.; MARQUES, R.; MARTA, K. da S.; MARTINS, D. da S.; MARTINS, G. da S.; MARTINS, T. R.; MELLO, A. S. de; MELLO, R. L.; MENDONÇA JUNIOR, M. de S.; MORAIS, A. B. B. de; MOREIRA, F. F. F.; MOREIRA, L. F. B.; MOURA, L. de A.; NERVO, M. H.; OTT, R.; PALUDO, P.; PASSAGLIA, L. M. P.; PÉRICO, E.; PETZHOLD, E. S.; PIRES, M. M.; POPPE, J. L.; QUINTELA, F. M.; RAGUSE-QUADROS, M.; PEREIRA, M. J. R.; RENNER, S.; RIBEIRO, F. B.; RIBEIRO, J. R. I.; RODRIGUES, E. N. L.; RODRIGUES, P. E. S.; ROMANOWSKI, H. P.; RUSCHEL, T. P.; SACCOL, S. da S. A.; SAVARIS, M.; SILVEIRA, F. S.; SCHMITZ, H. J.; SIEGLOCH, A. E.; SIEWERT, R. R.; SILVA FILHO, P. J. S. da; SOARES, A. G.; SOMAVILLA, A.; SPEROTTO, P.; SPIES, M. R.; TIRELLI, F. P.; TOZETTI, A. M.; VERRASTRO, L.; ELY, C. V.; SILVA, Â. Z. da; ZANK, C.; ZEFA, E.; OVERBECK, G. E. |
Afiliação: |
BIANCA O. ANDRADE; WILLIAM DRÖSE; CASSIANA ALVES DE AGUIAR; ELISA TEIXEIRA AIRES; DIEGO JANISCH ALVARES; ROSA LIA BARBIERI, CPACT; CLAUDIO JOSÉ BARROS DE CARVALHO; MARIE BARTZ; FERNANDO GERTUM BECKER; GLAYSON ARIEL BENCKE; ANELISE BENEDUZI; JORGE BERNARDO SILVA; BETINA BLOCHTEIN; ILSI IOB BOLDRINI; PITER KEHOMA BOLL; JUÇARA BORDIN; ROSA MARA BORGES DA SILVEIRA; MÁRCIO BORGES MARTINS; CAMILA BOSENBECKER; JOÃO BRACCINI; BRUNA BRAUN; ROSÂNGELA BRITO; GEORGE G. BROWN; HENRIQUE MALLMANN BÜNEKER; CRISTIANO ROBERTO BUZATTO; ADRIANO CAVALLERI; SONIA ZANINI CECHIN; PATRICK COLOMBO; REGINALDO CONSTANTINO; CÍNTIA FERNANDA DA COSTA; MARINA S. DALZOCHIO; MARCELO GEHLEN DE OLIVEIRA; RAFAEL ANTUNES DIAS; LUANA AMARAL DOS SANTOS; ADRIANE DA FONSECA DUARTE; JULIANO LESSA PINTO DUARTE; JAQUELINE DURIGON; MAYARA ESCOBAR DA SILVA; PRISCILA PORTO ALEGRE FERREIRA; TALITA FERREIRA; JULIANO FERRER; VIVIANE G. FERRO; CARLA SUERTEGARAY FONTANA; MARCELO DUARTE FREIRE; THALES RENATO OCHOTORENA FREITAS; DANIEL GALIANO; MARINÊS GARCIA; TIAGO GOMES DOS SANTOS; LUCAS ROBERTO PEREIRA GOMES; FELIPE GONZATTI; MARCO SILVA GOTTSCHALK; GUSTAVO GRACIOLLI; CAMILLE E. GRANADA; MARTIN GRINGS; PABLO SANTOS GUIMARÃES; INGRID HEYDRICH; SAMANTA IOP; JOÃO ANDRÉ JARENKOW; PATRÍCIA JUNGBLUTH; MÁRCIA ISABEL KÄFFER; LUCAS AUGUSTO KAMINSKI; DIEGO COSTA KENNE; FREDERICO DUTRA KIRST; TIAGO KÜTTER KROLOW; RODRIGO FERREIRA KRÜGER; BRUNO BUSNELLO KUBIAK; ANA MARIA LEAL-ZANCHET; DANIEL LOEBMANN; DIÓBER BORGES LUCAS; ELAINE MARIA LUCAS; ANDRÉ LUÍS LUZA; IBERE FARINA MACHADO; BRUNO MADALOZZO; RENAN MAESTRI; LUIZ R. MALABARBA; RAÚL MANEYRO; MARCO ANTONIO TONUS MARINHO; ROBERTA MARQUES; KIMBERLY DA SILVA MARTA; DIEGO DA SILVEIRA MARTINS; GIOVANA DA SILVA MARTINS; THIAGO RAMBO MARTINS; ANDERSON SANTOS DE MELLO; RAMON LUCIANO MELLO; MILTON DE SOUZA MENDONÇA JUNIOR; ANA BEATRIZ BARROS DE MORAIS; FELIPE F. F. MOREIRA; LEONARDO FELIPE BAIROS MOREIRA; LUCIANO DE A. MOURA; MICHELLE HELENA NERVO; RICARDO OTT; PATRÍCIA PALUDO; LUCIANE M. P. PASSAGLIA; EDUARDO PÉRICO; ERIKA SANT'ANNA PETZHOLD; MATEUS M. PIRES; JEAN LUCAS POPPE; FERNANDO MARQUES QUINTELA; MATEUS RAGUSE-QUADROS; MARIA JOÃO RAMOS PEREIRA; SAMUEL RENNER; FELIPE B. RIBEIRO; JOSÉ RICARDO INACIO RIBEIRO; EVERTON NEI LOPES RODRIGUES; PATRÍCIA E. S. RODRIGUES; HELENA PICCOLI ROMANOWSKI; TATIANA PETERSEN RUSCHEL; SUELEN DA SILVA ALVES SACCOL; MARCOANDRE SAVARIS; FERNANDA SCHMIDT SILVEIRA; HERMES JOSÉ SCHMITZ; ANA EMILIA SIEGLOCH; RICARDO RUSSO SIEWERT; PEDRO JOEL SILVA DA SILVA FILHO; ALINE G. SOARES; ALEXANDRE SOMAVILLA; PATRÍCIA SPEROTTO; MARCIA REGINA SPIES; FLÁVIA PEREIRA TIRELLI; ALEXANDRO MARQUES TOZETTI; LAURA VERRASTRO; CLEUSA VOGEL ELY; ÂNDRIO ZAFALON DA SILVA; CAROLINE ZANK; EDISON ZEFA; GERHARD E. OVERBECK. |
Título: |
12,500+ and counting: biodiversity of the Brazilian Pampa |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Frontiers of Biogeography, v. 15, n. 2, e59288, 2023. |
Série: |
1948-6596 |
DOI: |
https://doi.org/10.21425/F5FBG59288 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Knowledge on biodiversity is fundamental for conservation strategies. The Brazilian Pampa region, located in subtropical southern Brazil, is neglected in terms of conservation, and knowledge of its biodiversity is fragmented. We aim to answer the question: how many, and which, species occur in the Brazilian Pampa? In a collaborative effort, we built species lists for plants, animals, bacteria, and fungi that occur in the Brazilian Pampa. We included information on distribution patterns, main habitat types, and conservation status. Our study resulted in referenced lists totaling 12,503 species (12,854 taxa, when considering infraspecific taxonomic categories [or units]). Vascular plants amount to 3,642 species (including 165 Pteridophytes), while algae have 2,046 species (2,378 taxa) and bryophytes 316 species (318 taxa). Fungi (incl. lichenized fungi) contains 1,141 species (1,144 taxa). Animals total 5,358 species (5,372 taxa). Among the latter, vertebrates comprise 1,136 species, while invertebrates are represented by 4,222 species. Our data indicate that, according to current knowledge, the Pampa holds approximately 9% of the Brazilian biodiversity in an area of little more than 2% of Brazil’s total land. The proportion of species restricted to the Brazilian Pampa is low (with few groups as exceptions), as it is part of a larger grassland ecoregion and in a transitional climatic setting. Our study yielded considerably higher species numbers than previously known for many species groups; for some, it provides the first published compilation. Further efforts are needed to increase knowledge in the Pampa and other regions of Brazil. Considering the strategic importance of biodiversity and its conservation, appropriate government policies are needed to fund studies on biodiversity, create accessible and constantly updated biodiversity databases, and consider biodiversity in school curricula and other outreach activities. MenosKnowledge on biodiversity is fundamental for conservation strategies. The Brazilian Pampa region, located in subtropical southern Brazil, is neglected in terms of conservation, and knowledge of its biodiversity is fragmented. We aim to answer the question: how many, and which, species occur in the Brazilian Pampa? In a collaborative effort, we built species lists for plants, animals, bacteria, and fungi that occur in the Brazilian Pampa. We included information on distribution patterns, main habitat types, and conservation status. Our study resulted in referenced lists totaling 12,503 species (12,854 taxa, when considering infraspecific taxonomic categories [or units]). Vascular plants amount to 3,642 species (including 165 Pteridophytes), while algae have 2,046 species (2,378 taxa) and bryophytes 316 species (318 taxa). Fungi (incl. lichenized fungi) contains 1,141 species (1,144 taxa). Animals total 5,358 species (5,372 taxa). Among the latter, vertebrates comprise 1,136 species, while invertebrates are represented by 4,222 species. Our data indicate that, according to current knowledge, the Pampa holds approximately 9% of the Brazilian biodiversity in an area of little more than 2% of Brazil’s total land. The proportion of species restricted to the Brazilian Pampa is low (with few groups as exceptions), as it is part of a larger grassland ecoregion and in a transitional climatic setting. Our study yielded considerably higher species numbers than previously known for many ... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Bioma Pampa; Global and Planetary Change. |
Thesagro: |
Biodiversidade; Conservação; Vegetação. |
Thesaurus Nal: |
ecology. |
Categoria do assunto: |
-- K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160220/1/eScholarship-UC-item-7tp2k884.pdf
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Marc: |
LEADER 06443naa a2201717 a 4500 001 2160220 005 2023-12-22 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.21425/F5FBG59288$2DOI 100 1 $aANDRADE, B. O. 245 $a12,500+ and counting$bbiodiversity of the Brazilian Pampa$h[electronic resource] 260 $c2023 490 $a1948-6596 520 $aKnowledge on biodiversity is fundamental for conservation strategies. The Brazilian Pampa region, located in subtropical southern Brazil, is neglected in terms of conservation, and knowledge of its biodiversity is fragmented. We aim to answer the question: how many, and which, species occur in the Brazilian Pampa? In a collaborative effort, we built species lists for plants, animals, bacteria, and fungi that occur in the Brazilian Pampa. We included information on distribution patterns, main habitat types, and conservation status. Our study resulted in referenced lists totaling 12,503 species (12,854 taxa, when considering infraspecific taxonomic categories [or units]). Vascular plants amount to 3,642 species (including 165 Pteridophytes), while algae have 2,046 species (2,378 taxa) and bryophytes 316 species (318 taxa). Fungi (incl. lichenized fungi) contains 1,141 species (1,144 taxa). Animals total 5,358 species (5,372 taxa). Among the latter, vertebrates comprise 1,136 species, while invertebrates are represented by 4,222 species. Our data indicate that, according to current knowledge, the Pampa holds approximately 9% of the Brazilian biodiversity in an area of little more than 2% of Brazil’s total land. The proportion of species restricted to the Brazilian Pampa is low (with few groups as exceptions), as it is part of a larger grassland ecoregion and in a transitional climatic setting. Our study yielded considerably higher species numbers than previously known for many species groups; for some, it provides the first published compilation. Further efforts are needed to increase knowledge in the Pampa and other regions of Brazil. Considering the strategic importance of biodiversity and its conservation, appropriate government policies are needed to fund studies on biodiversity, create accessible and constantly updated biodiversity databases, and consider biodiversity in school curricula and other outreach activities. 650 $aecology 650 $aBiodiversidade 650 $aConservação 650 $aVegetação 653 $aBioma Pampa 653 $aGlobal and Planetary Change 700 1 $aDRÖSE, W. 700 1 $aAGUIAR, C. A. de 700 1 $aAIRES, E. T. 700 1 $aALVARES, D. J. 700 1 $aBARBIERI, R. L. 700 1 $aCARVALHO, C. J. B. de 700 1 $aBARTZ, M. 700 1 $aBECKER, F. G. 700 1 $aBENCKE, G. A. 700 1 $aBENEDUZI, A. 700 1 $aSILVA, J. B. 700 1 $aBLOCHTEIN, B. 700 1 $aBOLDRINI, I. I. 700 1 $aBOLL, P. K. 700 1 $aBORDIN, J. 700 1 $aSILVEIRA, R. M. B. da 700 1 $aMARTINS, M. B. 700 1 $aBOSENBECKER, C. 700 1 $aBRACCINI, J. 700 1 $aBRAUN, B. 700 1 $aBRITO, R. 700 1 $aBROWN, G. G. 700 1 $aBÜNEKER, H. M. 700 1 $aBUZATTO, C. R. 700 1 $aCAVALLERI, A. 700 1 $aCECHIN, S. Z. 700 1 $aCOLOMBO, P. 700 1 $aCONSTANTINO, R. 700 1 $aCOSTA, C. F. da 700 1 $aDALZOCHIO, M. S. 700 1 $aOLIVEIRA, M. G. de 700 1 $aDIAS, R. A. 700 1 $aSANTOS, L. A. dos 700 1 $aDUARTE, A. da F. 700 1 $aDUARTE, J. L. P. 700 1 $aDURIGON, J. 700 1 $aSILVA, M. E. da 700 1 $aFERREIRA, P. P. A. 700 1 $aFERREIRA, T. 700 1 $aFERRER, J. 700 1 $aFERRO, V. G. 700 1 $aFONTANA, C. S. 700 1 $aFREIRE, M. D. 700 1 $aFREITAS, T. R. O. 700 1 $aGALIANO, D. 700 1 $aGARCIA, M. 700 1 $aSANTOS, T. G. dos 700 1 $aGOMES, L. R. P. 700 1 $aGONZATTI, F. 700 1 $aGOTTSCHALK, M. S. 700 1 $aGRACIOLLI, G. 700 1 $aGRANADA, C. E. 700 1 $aGRINGS, M. 700 1 $aGUIMARÃES, P. S. 700 1 $aHEYDRICH, I. 700 1 $aIOP, S. 700 1 $aJARENKOW, J. A. 700 1 $aJUNGBLUTH, P. 700 1 $aKÄFFER, M. I. 700 1 $aKAMINSKI, L. A. 700 1 $aKENNE, D. C. 700 1 $aKIRST, F. D. 700 1 $aKROLOW, T. K. 700 1 $aKRÜGER, R. F. 700 1 $aKUBIAK, B. B. 700 1 $aLEAL-ZANCHET, A. M. 700 1 $aLOEBMANN, D. 700 1 $aLUCAS, D. B. 700 1 $aLUCAS, E. M. 700 1 $aLUZA, A. 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21. | | SOARES, L. A.; BASSINELLO, P. Z.; KOAKUZU, S. N.; EIFERT, E. da C.; DEL PELOSO, M. J. Fibra alimentar em feijão comum e feijão caupi. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 9., 2008, Campinas. Ciência e tecnologia na cadeia produtiva do feijão. Campinas: Instituto Agronômico, 2008. 1 CD-ROM. (IAC. Documentos, 85).Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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22. | | BASSINELLO, P. Z.; FONSECA, R. C.; KOAKUZU, S. N.; CARVALHO, R. N.; MORAIS, J.; FRANCO, C. M. L. Cooking quality and physicochemical traits of upland rice with different amylose content. In: INTERNATIONAL RICE CONGRESS, 4., 2014, Bangkok. Rice for the world. Bangkok: IRRI, 2014. IRC14-0643.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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23. | | REIS, R. C.; SOARES JUNIOR, M. S.; LACERDA, D. B. C. L.; KOAKUZU, S. N.; BASSINELLO, P. Z. Desenvolvimento e caracterização de farinha de casca de pequi (FCP) e sua aplicação em biscoitos. In: CONGRESSO DE PESQUISA, ENSINO E EXTENSÃO, 4., 2007, Goiânia. Ciência, educação e compromisso social: anais... Goiânia: Universidade Federal de Goiás, 2007. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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24. | | BASSINELLO, P. Z.; KOAKUZU, S. N.; SCHOENINGER, V.; CHRIST, D.; COELHO, S. R. M.; PEREIRA, H. S. Efeito da temperatura e umidade de armazenamento sobre o tempo de cocção de feijão carioca. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 11., 2014, Londrina. Tecnologias para a sustentabilidade da cultura do feijão: anais. Londrina: IAPAR, 2014. CONAFETipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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25. | | LACERDA, D. B. C. L.; SIQUEIRA, B. S.; BASSINELLO, P. Z.; SOARES JÚNIOR, M. S.; KOAKUZU, S. N. Rice bran based biscuits. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, 14., 2008, Shanghai, China. Abstracts. Shangai: Chinese Institute of Food Science and Technology, 2008. p. 404-405.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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26. | | BASSINELLO, P. Z.; FREITAS, D. de G. C.; ASCHERI, J. L. R.; TAKEITI, C. Y.; CARVALHO, R. N.; KOAKUZU, S. N.; CARVALHO, A. V. Characterization of cookies formulated with rice and black bean extruded flours. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND FOOD, 11., 2011, Athens. Food process engineering in a changing world: proceedings. Athens: International Association for Engineering and Food, 2011. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão. |
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27. | | FARIA, S. A. S. C.; CARVALHO, O. T.; YOSHIME, L. T.; KOAKUZU, S. N.; BASSINELLO, P. Z.; FÁVARO, D. I. T.; PENTEADO, M. D. V. C. Caracterização de minerais em farelo de arroz. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 5.; REUNIÃO DA CULTURA DO ARROZ IRRIGADO, 27., 2007, Pelotas. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2007. v.2. p. 522-524.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
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28. | | SOARES JÚNIOR, M. S.; BASSINELLO, P. Z.; LACERDA, D. B. C. L.; KOAKUZU, S. N.; GEBIN, P. F. C.; JUNQUEIRA, T. de L.; GOMES, V. A. Características físicas e tecnológicas de pães elaborados com farelo de arroz torrado. Semina: Ciências Agrárias, v. 29, n. 4, p. 815-828, out./dez. 2008.Tipo: Artigo em Periódico Indexado |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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29. | | FROES, L. de O.; OLIVEIRA, I. G. de; KOAKUZU, S. N.; CARVALHO, R. N.; CARVALHO, A. V.; SANTIAGO, R. de A. C.; BASSINELLO, P. Z. Application of raw broken rice and extruded broken bean flours for formulation of gluten-free cake mixtures. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: IUFoST: ALACCTA, 2012.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão. |
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30. | | LACERDA, D. B. C. L.; SOARES JÚNIOR, M. S.; BASSINELLO, P. Z.; KOAKUZU, S. N.; JUNQUEIRA, T. L.; GEBIN, P. F. C.; GOMES, V. A. Composição química de pães de forma elaborados com farelo de arroz torrado. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 7., 2007, Campinas. Ciência e tecnologia de alimentos em benefício a sociedade: ligando a agricultura à saúde. Campinas: SBCTA: Unicamp/FEA, 2007. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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31. | | SOARES JÚNIOR, M. S.; REIS, R. C.; SANTOS, D. C.; LACERDA, D. B. C. L.; KOAKUZU, S. N.; BASSINELLO, P. Z. Composição mineral de biscoitos elaborados com farinha do mesocarpo externo do pequi. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 7., 2007, Campinas. Ciência e tecnologia de alimentos em benefício a sociedade: ligando a agricultura à saúde. Campinas: SBCTA: Unicamp/FEA, 2007. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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33. | | CARVALHO, A. V.; MATTIETTO, R. de A.; BASSINELLO, P. Z.; KOAKUZU, S. N.; RIOS, A. de O.; MACIEL, R. de A.; CARVALHO, R. N. Processing and characterization of extruded breakfast meal formulated with broken rice and bean flour. Ciência e Tecnologia de Alimentos, v. 32, n. 3, p. 515-524, jul./set. 2012.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão. |
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34. | | SILVA, A. K.; FLORES, I. S.; BASSINELLO, P. Z.; KOAKUZU, S. N.; CARVALHO, R. N.; PEREIRA, H. S.; LIÃO, L. M. Emprego da HR-MAS no estudo da variação do perfil metabólico do feijão carioca relacionado ao escurecimento e ao endurecimento do grão durante o armazenamento. In: JORNADA BRASILEIRA DE RESSONÂNCIA MAGNÉTICA, 13., 2014, Pirenópolis. Programa e resumos. [Rio de Janeiro]: AUREMN, 2014. p. 105-106.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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35. | | LACERDA, D. B. C. L.; KOAKUZU, S. N.; BASSINELLO, P. Z.; SOARES JÚNIOR, M. S.; JUNQUEIRA, T. L.; GEBIN, P. F. C.; GOMES, V. A.; CALIARI, M. Fibra alimentar solúvel, insolúvel e total em pães de forma elaborados com farelo de arroz torrado. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 7., 2007, Campinas. Ciência e tecnologia de alimentos em benefício a sociedade: ligando a agricultura à saúde. Campinas: SBCTA: Unicamp/FEA, 2007. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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36. | | VON BORRIES, G.; BASSINELLO, P. Z.; RIOS, E. S.; LOPES, S. I. G.; KOAKUZU, S. N.; CARVALHO, R. N.; CHAVES, M. O. Modelos estatísticos para avaliação da qualidade culinária de arroz: textura e propriedades viscoamilográficas. In: CONFERENCIA INTERNACIONAL DO ARROZ PARA AMÉRICA LATINA E CARIBE, 12., 2015, Porto Alegre. Horizonte para a competitividade: anais. Porto Alegre: IRGA, 2015.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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37. | | BASSINELLO, P. Z.; NUNES, R. C.; KOAKUZU, S. N.; ARAUJO, E.; FERREIRA, R. A.; CARDOSO, W.; BASTOS, R.; CARDOSO, M. S.; MORAIS, O. P. Milled rice quality evaluation during storage under different temperature conditions. In: INTERNATIONAL RICE CONGRESS, 3., 2010, Hanoi, Vietnam. Rice for future generations: abstracts. Hanoi: Ministry of Agriculture and Rural Development; Los Baños: International Rice Research Institute, 2010. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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38. | | CARVALHO, A. V.; BASSINELLO, P. Z.; MATTIETTO, R. de A.; RIOS, A. de O.; LIMA, A. C. P. de; KOAKUZU, S. N.; CARVALHO, R. N. Physicochemical, technological and sensory characteristics of a rice (Oryza sativa L.) and bean (Phaseolus vulgaris L.) soup prepared by extrusion. International Journal of Food Science & Technology, London v. 48, n. 10, p. 2057-2063, Oct. 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão. |
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39. | | BORGES, P. de S.; LOPES, O. C.; KOAKUZU, S. N.; HEINEMANN, A. B.; DEL PELOSO, M. J.; BASSINELLO, P. Z.; LANNA, A. C. Efeito do armazenamento sobre atributos associados à qualidade de feijão tipo carioca. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 8., 2005, Goiânia. Anais... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2005. v.2. p. 700-704. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 182).Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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40. | | BASSINELLO, P. Z.; GUSMÃO, M. S. R.; HATO, M. M.; KOAKUZU, S. N.; SILVA, S. da; PAULO, F. S. de L.; LOPES, S. Desenvolvimento de protótipo embarcado para automatização da medida do tempo de cozimento de feijão. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 10., 2011, Goiânia. Anais... Goiânia: Embrapa Arroz e Feijão, 2011. 1 CD-ROM. CONAFE.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 52 | |
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