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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
13/04/2010 |
Data da última atualização: |
13/04/2010 |
Autoria: |
BLISKA JUNIOR, A.; ROSSI, R. |
Título: |
Morangueiro: administrar nutrientes a cada etapa de desenvolvimento da planta visa garantir a qualidade e maior valor final ao produto. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Plasticultura, Campinas, v. 3, n. 11, p. 18-19, mar. 2010. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Nutrição mineral. |
Thesagro: |
Cultivo protegido; Fertilidade; Fruticultura; Morango; Nutrição vegetal; Plasticultura. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
06/12/2019 |
Data da última atualização: |
06/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
PAROLIN, L. C.; MIKICH, S. B.; HANSEL, F. A.; BIANCONI, G. V. |
Afiliação: |
Lays Cherobim Parolin, PUC-PR; SANDRA BOS MIKICH, CNPF; FABRICIO AUGUSTO HANSEL, CNPF; Gledson Vigiano Bianconi, Instituto Federal do Paraná. |
Título: |
How chemical compounds affect fruit bats' plant interactions. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Science Trends, 11 abr. 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Fruit bats are known to be able to discriminate, select, and track the essential oils of their preferred fruits. A few years ago, our research group hypothesized, experimented, and confirmed that these bats can be attracted with essential oils only – concentrated volatile aromas – of their preferred fruits both in forested and open areas. These findings led to the proposal of a restoration tool that uses essential oils of chiropterochoric fruits (fruits eaten by bats) to attract seed-dispersing bats to degraded areas with the objective to increase seed arrival and germination. |
Palavras-Chave: |
Olfaction. |
Thesagro: |
Morcego; Óleo Essencial. |
Thesaurus NAL: |
Chiroptera; Essential oils; Mutualism. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/206340/1/How-Chemical-Compounds-Affect-Fruit-Bats-Plant-Interactions.pdf
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Marc: |
LEADER 01168nam a2200217 a 4500 001 2116136 005 2019-12-06 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPAROLIN, L. C. 245 $aHow chemical compounds affect fruit bats' plant interactions.$h[electronic resource] 260 $aScience Trends, 11 abr. 2019.$c2019 520 $aFruit bats are known to be able to discriminate, select, and track the essential oils of their preferred fruits. A few years ago, our research group hypothesized, experimented, and confirmed that these bats can be attracted with essential oils only – concentrated volatile aromas – of their preferred fruits both in forested and open areas. These findings led to the proposal of a restoration tool that uses essential oils of chiropterochoric fruits (fruits eaten by bats) to attract seed-dispersing bats to degraded areas with the objective to increase seed arrival and germination. 650 $aChiroptera 650 $aEssential oils 650 $aMutualism 650 $aMorcego 650 $aÓleo Essencial 653 $aOlfaction 700 1 $aMIKICH, S. B. 700 1 $aHANSEL, F. A. 700 1 $aBIANCONI, G. V.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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