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Registros recuperados : 105 | |
61. | | GORGATTI NETTO, A.; GAYET, J. P.; BLEINROTH, E. W.; MATALLO, M.; GARCIA, A. E.; ARDITO, E. F. G.; GARCIA, E. E. C.; BORDIN, M. R. Manga para exportacao: procedimentos de colheita e pos-colheita. Brasilia: MAARA-SDR/EMBRAPA-SPI, 1994. 44p. (Serie Publicacoes Tecnicas FRUPEX, 4). Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Instrumentação. |
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62. | | GAYET, J. P.; BLEINROTH, E. W.; MATALLO, M.; GARCIA, E. E. C.; GARCIA, A. E.; ARDITO, E. F. G.; BORDIN, M. R. Mamão para exportação: procedimentos de colheita e pós-colheita. Brasilia,DF: EMBRAPA-SPI, 1995. 38 p. il. (Série Publicações técnicas FRUPEX, 14). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Hortaliças; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho. MenosEmbrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Hortaliças; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal... Mostrar Todas |
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65. | | MEDINA, J. C.; BLEINROTH, E. W.; MARTIN, Z. J. de; TRAVAGLINI, D. A.; OKADA, M.; QUAST, D. G.; HASHIZUME, T.; RENESTO, O. V.; MORETTI, V. A. Banana: da cultura ao processamento e comercialização. Campina: ITAL, 1978. 197 p. il. (ITAL. Frutas Tropicias, 8). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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66. | | GARCIA, J. L. M.; BERNHARDT, L. W.; BLEINROTH, E. W.; MORI, E. E. M.; CAMPOS, S. D. da S.; VEIGA, A. de A.; ANGELUCCI, E.; SHIROSE, I. Determinacao do ponto de colheita do milho doce. [S.l]: ITA, 1978. p.107-127 (ITA. Boletim, 58) Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba. |
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67. | | GORGATTI NETTO, A.; GAYET, J. P.; BLEINROTH, E. W.; MATALLO, M.; GARCIA, E. E. C.; GARCIA, A. E.; ARDITO, E. F. G.; BORDIN, M. R. Melão para exportaçãao: procedimentos de colheita e pós-colheita. Brasilia: EMBRAPA-SPI, 1994. 37p. il. (FRUPEX. Serie Publicacoes Tecnicas, 6). Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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68. | | GONZAGA NETTO, A. G.; GAYET, J. P.; BLEINROTH, E. W.; MATALLO, M.; GARCIA, E. E. C.; GARCIA, A. E.; ARDITO, E. F. G.; BORDIN, M. R. Melão para exportação: procedimentos de colheita e pós-colheita. Brasília, DF: SDR-FRUPEX: EMBRAPA-SPI, 1994. 37 p. (SDR. Publicações Técnicas FRUPEX, 6). Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Hortaliças. |
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69. | | GORGATI NETO, A.; GAYET, J. P.; BLEINROTH, E. W.; MATALLO, M.; GARCIA, E. E. C.; GARCIA, A. E.; ARDITO, E. F. G.; BORDIN, M. R. Melao para exportacao: procedimentos de colheita e pos-colheita. Brasilia: MARA/SDR/FUREX/EMBRAPA-SPI, 1994. 37p. (FRUPEX. Publicacoes tecnicas, 6). Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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70. | | GORGATTI NETO, A.; GAYAT, J. P.; BLEINROTH, E. W.; MATALLO, M.; GARCIA, E. E. C.; GARCIA, A. E.; ARDITO, E. F. G.; BORDIN, M. R. Melao para exportacao: Procedimentos de colheita e pos-colheita. Brasilia-DF: EMBRAPA - SPI/MAARA-SDR-FRUPEX, 1994. 34p. EMBRAPA-SPI/MAARA-FRUPEX. Publicacoes tecnicas, 06. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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71. | | GORGATTI NETO, A.; GAYET, J. P.; BLEINROTH, E. W.; MATALLO, M.; GARCIA, E. E. C.; GARCIA, A. E.; ARDITO, E. F. G.; BORDIN, M. R. Melão para exportação: procedimentos de colheita e pós-colheita. Brasilia: EMBRAPA-SPI, 1994. 37 p. (FRUPEX. Publicações Técnicas, 6). Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Roraima; Embrapa Solos. |
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72. | | GORGATTI NETTO, A.; GAYER, J. P.; BLEINROTH, E. W.; MATALLO, M.; GARCIA, E. E. C.; GARCIA, A. E.; ARDITO, E. F. G.; BORDIN, M. R. Melao para exportacao: procedimentos de colheita e pos-colheita. Brasilia: MAARA/EMBRAPA-SPI, 1994. 37p. (Publicacoes Tecnicas FRUPEX, 6) Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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74. | | GORGATTI NETTO, A.; GAYET, J. P.; BLEINROTH, E. W.; MATALLO, M.; GARCIA, E. C.; GARCAI, A. E.; ARDITO, E. F. G.; BORDIN, M. R. Melão para exportação: procedimentos de colheita e pos-colheita. Brasilia: EMBRAPA-SPI/SDR, 1994. 37p. (EMBRAPA-SDI/SDR. Frupex, 6). Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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75. | | GORGATTI NETTO, A.; GAYET, J. P.; BLEINROTH, E. W.; MATALLO, M.; GARCIA, E. E. C.; GARCIA, A. E.; ARDITO, E. F. G.; BORDIN, M. R. Melão para exportação: procedimentos de colheita e pós-colheita. Brasília, DF: EMBRAPA-SPI: FRUPEX, 1994. 37 p. il. (FRUPEX. Publicações técnicas, 6). Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Pantanal; Embrapa Semiárido. |
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76. | | GORGATTI NETTO, A.; GAYET, J. P.; BLEINROTH, E. W.; MATALLO, M.; GARCIA, E. E. C.; GARCIA, A. E.; ARDITO, E. F. G.; BORDIN, M. R. Melao para exportacao: procedimentos de colheita e pos-colheita. Brasilia: MAARA-SDR/EMBRAPA-SPI, 1994. 37p. (Serie Publicacoes Tecnicas FRUPEX, 6). Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Instrumentação. |
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77. | | NETTO, A. G.; GAYET, J. P.; BLEINROTH, E. W.; MATALLO, M.; GARCIA, E. E. C.; GARCIA, A. E.; ARDITO, E. F. G.; BORDIN, M. R. Melao para exportacao: procedimentos de colheita e pos-colheita Brasilia: EMBRAPA-SPI, 1994 37p. (FRUPEX. Publicacoes Tecnicas, 6) Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba. |
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79. | | GAYET, J. P.; BLEINROTH, E. W.; MATALLO, M.; GARCIA, E. E. C.; GARCIA, A. E.; ARDITO, E. F. G.; BORDIN, M. R. Lima ácida "Tahiti" para exportação: procedimentos de colheita e pós-colheita. Brasília, DF: EMBRAPA-SPI, MAARA-SDR, 1995. 36 p. (Publicações técnicas FRUPEX, 12). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Hortaliças; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho. MenosEmbrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Hortaliças; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia... Mostrar Todas |
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Registros recuperados : 105 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
10/03/2022 |
Data da última atualização: |
14/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
TADINI, A. M.; BERNARDI, A. C. de C.; MILORI, D. M. B. P.; OLIVEIRA, P. P. A.; PEZZOPANE, J. R. M.; MARTIN NETO, L. |
Afiliação: |
AMANDA MARIA TADINI, USP; ALBERTO CARLOS DE CAMPOS BERNARDI, CPPSE; DEBORA MARCONDES BASTOS PEREIRA, CNPDIA; PATRICIA PERONDI ANCHAO OLIVEIRA, CPPSE; JOSE RICARDO MACEDO PEZZOPANE, CPPSE; LADISLAU MARTIN NETO, CNPDIA. |
Título: |
Spectroscopic characteristics of humic acids extracted from soils under different integrated agricultural production systems in tropical regions. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Geoderma Regional, v.28, 2022, e00476. |
Páginas: |
10 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.geodrs.2021.e00476 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Soil Organic Matter (SOM) plays an important in many ecosystems on the planet. Therefore, we employed elemental analysis (CHN), fluorescence spectroscopy (EEM-CP/PARAFAC), and electron paramagnetic resonance (EPR) to characterize the humic acids (HA) extracted from soils under integrated agricultural production systems (e.g. agroforestry systems (AFS)). These systems (S) included Crop (C), Livestock (L), Forest (F), and different combinations of them (CLFS, LFS, and CLS), which were compared with pastures (intensive (INT) and extensive (EXT)) and native forest (NF). For this purpose, we collected samples of a dystrophic Red-Yellow Latosol from experimental field areas which it is located at the Embrapa Pecuária Sudeste in São Carlos, São Paulo state, Brazil. Results showed that the HA humification index increased with soil depth, which is identified by complex structures more affluent in semiquinone-type free radical (SFR) and higher fluorescence intensity, especially in the AFS. Therefore, the HA from the CLFS systems had a higher aromaticity profile than HA from pastures and native forest areas, suggesting a longer lifetime to Carbon compounds. These significant findings are important for developing climate change mitigation strategies. |
Palavras-Chave: |
Electron paramagnetic resonance; Fluorescence spectroscopy; ILPF. |
Thesaurus NAL: |
Humic acids; Oxisols; Soil organic matter. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 02155naa a2200277 a 4500 001 2140831 005 2022-03-14 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.geodrs.2021.e00476$2DOI 100 1 $aTADINI, A. M. 245 $aSpectroscopic characteristics of humic acids extracted from soils under different integrated agricultural production systems in tropical regions.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a10 p. 520 $aSoil Organic Matter (SOM) plays an important in many ecosystems on the planet. Therefore, we employed elemental analysis (CHN), fluorescence spectroscopy (EEM-CP/PARAFAC), and electron paramagnetic resonance (EPR) to characterize the humic acids (HA) extracted from soils under integrated agricultural production systems (e.g. agroforestry systems (AFS)). These systems (S) included Crop (C), Livestock (L), Forest (F), and different combinations of them (CLFS, LFS, and CLS), which were compared with pastures (intensive (INT) and extensive (EXT)) and native forest (NF). For this purpose, we collected samples of a dystrophic Red-Yellow Latosol from experimental field areas which it is located at the Embrapa Pecuária Sudeste in São Carlos, São Paulo state, Brazil. Results showed that the HA humification index increased with soil depth, which is identified by complex structures more affluent in semiquinone-type free radical (SFR) and higher fluorescence intensity, especially in the AFS. Therefore, the HA from the CLFS systems had a higher aromaticity profile than HA from pastures and native forest areas, suggesting a longer lifetime to Carbon compounds. These significant findings are important for developing climate change mitigation strategies. 650 $aHumic acids 650 $aOxisols 650 $aSoil organic matter 653 $aElectron paramagnetic resonance 653 $aFluorescence spectroscopy 653 $aILPF 700 1 $aBERNARDI, A. C. de C. 700 1 $aMILORI, D. M. B. P. 700 1 $aOLIVEIRA, P. P. A. 700 1 $aPEZZOPANE, J. R. M. 700 1 $aMARTIN NETO, L. 773 $tGeoderma Regional$gv.28, 2022, e00476.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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