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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
11/09/2018 |
Data da última atualização: |
15/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PINHEIRO, J. B.; SILVA, G. O. da; BISCAIA, D.; MACÊDO, A. G.; RAGASSI, C. F.; SANTIAGO, D. C. |
Afiliação: |
JADIR BORGES PINHEIRO, CNPH; GIOVANI OLEGARIO DA SILVA, CNPH; DANIELLE BISCAIA, CNPH; A. G. MACÊDO, Universidade de Brasília; CARLOS FRANCISCO RAGASSI, CNPH; D. C. SANTIAGO, Universidade Estadual de Londrina. |
Título: |
Reação de genótipos de batata ao nematoide-das-galhas Meloidogyne spp. em campos naturalmente infestados. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Latinoamericana de la Papa, v. 22, n. 1, p. 1-11, 2018. |
ISSN: |
1853-4961 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi verificar a reação de genótipos de batata aos nematoide-das-galhas Meloidogyne spp. Foram realizados dois experimentos em campo, o primeiro com 12 clones e uma cultivar de batata, em um campo naturalmente infestado com Meloidogyne incognita raça 1; no segundo, foram utilizados 12 clones e duas cultivares de batata, em um campo infestado com Meloidogyne javanica. |
Thesagro: |
Batata; Meloidogyne Incognita; Meloidogyne Javanica; Nematóide; Rendimento; Solanum Tuberosum. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/182672/1/287-858-2-PB.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
02/06/2020 |
Data da última atualização: |
02/06/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
FRANCISCO, V. C.; ALMEIDA, L. C.; BOGUSZ JUNIOR, S.; OIANO NETO, J.; NASSU, R. T. |
Afiliação: |
Vanessa Cristina Francisco, UNESP; Larissa C. Almeida, USP; Stanislau Bogusz Junior, USP; JOAO OIANO NETO, CPPSE; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE. |
Título: |
Optimization of extraction conditions of volatile compounds of roasted beef by solid-phase microextraction. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Química Nova, v. 43, n. 4, p. 435-441, 2020. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.21577/0100-4042.20170505 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Aroma is one of the most important sensory attributes for acceptance by beef consumers. The first step in analysing the volatile compounds associated with this attribute is their extraction from the food matrix, solid-phase microextraction has been widely used for volatile compound determination in meat. This study aimed to test six different solid-phase microextraction (SPME) fibre coating materials for their volatile compounds extraction efficiency for roasted beef and to optimize the extraction conditions using response surface methodology. Gas chromatography coupled with a flame ionization detector (GC-FID) and mass spectrometry (GC-MS) were used. The choice of SPME fibre coating was based in the total area obtained by GC-FID analysis for the six fibre coatings. The optimum time and temperature for SPME extraction was 60 °C/65 minutes. The mixed-phase fibre coatings showed the best results for extracting volatile compounds in roasted beef as higher number of compounds were identified. The carboxen/polydimethylsiloxane (CAR/PDMS) fibre extracted the largest number of compounds under the optimum extraction condition. Aldehydes were the predominant class of compounds found in roasted beef, followed by alcohols and hydrocarbons. |
Thesagro: |
Aroma. |
Thesaurus NAL: |
Gas chromatography-mass spectrometry; Meat. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213571/1/OptimizationExtractionConditions.pdf
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Marc: |
LEADER 01939naa a2200217 a 4500 001 2122881 005 2020-06-02 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.21577/0100-4042.20170505$2DOI 100 1 $aFRANCISCO, V. C. 245 $aOptimization of extraction conditions of volatile compounds of roasted beef by solid-phase microextraction.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aAroma is one of the most important sensory attributes for acceptance by beef consumers. The first step in analysing the volatile compounds associated with this attribute is their extraction from the food matrix, solid-phase microextraction has been widely used for volatile compound determination in meat. This study aimed to test six different solid-phase microextraction (SPME) fibre coating materials for their volatile compounds extraction efficiency for roasted beef and to optimize the extraction conditions using response surface methodology. Gas chromatography coupled with a flame ionization detector (GC-FID) and mass spectrometry (GC-MS) were used. The choice of SPME fibre coating was based in the total area obtained by GC-FID analysis for the six fibre coatings. The optimum time and temperature for SPME extraction was 60 °C/65 minutes. The mixed-phase fibre coatings showed the best results for extracting volatile compounds in roasted beef as higher number of compounds were identified. The carboxen/polydimethylsiloxane (CAR/PDMS) fibre extracted the largest number of compounds under the optimum extraction condition. Aldehydes were the predominant class of compounds found in roasted beef, followed by alcohols and hydrocarbons. 650 $aGas chromatography-mass spectrometry 650 $aMeat 650 $aAroma 700 1 $aALMEIDA, L. C. 700 1 $aBOGUSZ JUNIOR, S. 700 1 $aOIANO NETO, J. 700 1 $aNASSU, R. T. 773 $tQuímica Nova$gv. 43, n. 4, p. 435-441, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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