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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  19/12/2019
Data da última atualização:  19/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CARVALHO, S. I. C. de; RIBEIRO, C. S. da C.; BIANCHETTI, L. de B.; LIMA, M. F.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; COSTA, A. K. de P.; PRAZERES, T. G. dos; ABADIA, M. B.
Afiliação:  SABRINA ISABEL COSTA DE CARVALHO, CNPH; CLAUDIA SILVA DA COSTA RIBEIRO, CNPH; LUCIANO DE BEM BIANCHETTI, Cenargen; MIRTES FREITAS LIMA, CNPH; FRANCISCO JOSE BECKER REIFSCHNEIDER, SIRE; ANA KARLA DE PINHO COSTA; TÚLIO GONÇALVES DOS PRAZERES; MATHEUS BERNARDES ABADIA.
Título:  Caracterização morfo-agronômica de genótipos de pimenta-de-cheiro do programa de melhoramento da Embrapa.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO LUSO-BRASILEIRO DE HORTICULTURA, 2., 2019, Goiania. [Anais...]. Lisboa: Associação Portuguesa de Horticultura, 2019.
Série:  (Actas Portuguesas de Horticultura, 33)
Idioma:  Português
Conteúdo:  Este trabalho objetivou realizar a caracterização morfo-agronômica de genótipos de pimenta-de-cheiro e identificação daqueles com potencial para o desenvolvimento de cultivares com caraterísticas agronômicas superiores e baixa incidência de doenças, visando a uma produção agrícola sustentável e maior competividade no mercado.
Thesagro:  Capsicum Chinense; Características Agronômicas; Pimenta de Cheiro.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207545/1/2CLBHort-Actas-Nr33-Carvalho-et-al.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH41208 - 1UPCAA - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  02/12/2016
Data da última atualização:  21/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  ABREU, U. G. P. de; DIAS, F. R. T.; BARIONI, L. G.; FASIABEN, M. do C. R.; LAMPERT, V. do N.; COSTA, F. P.; MOREIRA, J. M. M. A. P.; GOMES, E. G.
Afiliação:  URBANO GOMES PINTO DE ABREU, CPAP; FERNANDO RODRIGUES TEIXEIRA DIAS, CPAP; LUIS GUSTAVO BARIONI, CNPTIA; MARIA DO CARMO RAMOS FASIABEN, CNPTIA; VINICIUS DO NASCIMENTO LAMPERT, CPPSUL; FERNANDO PAIM COSTA, CNPGC; JOSE MAURO M AVILA PAZ MOREIRA, CNPF; ELIANE GONCALVES GOMES, SGI.
Título:  Greenhouse gas emissions intensity assessment in beef cattle production systems: a data envelopment analysis (DEA) approach with variable returns to scale.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016.
Páginas:  p. 195-199.
Série:  (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216).
ISSN:  1983-974X
Idioma:  Inglês
Notas:  Coordenador: Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE.
Conteúdo:  Cattle raising is carried out in around 75% of Brazilian agricultural properties. The importance of beef cattle production in Brazil is evidenced by its share in the Gross Domestic Product (GDP). In 2013, its participation in the agribusiness GDP was 39.94%. Changes in the demand for beef cattle have been driven by the human population growth rate, income growth, and urbanization. The response of the different livestock systems has been the incorporation of science and technology and the consequent increase of productive indexes. On the other hand, livestock production is likely to be increasingly affected by policies related to the mitigation of greenhouse gases (GHG) emissions, i.e the ?decarbonization? of livestock systems, besides the animal welfare legislation and other environmental constraints (Thornton, 2010). Two types of efficiency may be identified in a production system: technical and economical (Ferreira & Gomes, 2009). One production system may be considered technically efficient if no other system is able to achieve the same level of production by using less quantity of at least one input. Economic efficiency is achieved if there is no other alternative production system that produces the same amount at a lower cost or with a higher profit margin. This paper aims at evaluating the efficiency of beef cattle productive systems in the Cerrado, Pampa and Pantanal biomes, regarding their emissions intensity (CO2 equivalent per kilogram of carcass weight produced).
Palavras-Chave:  Gases do efeito estufa.
Thesagro:  Efeito estufa; Gado de corte.
Thesaurus NAL:  Beef cattle; Greenhouse gas emissions.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/150884/1/abreu-greenhouse.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE60438 - 1UPCPC - DD
CNPGC16653 - 1UPCPC - DD
CNPTIA18933 - 1UPCPC - DD
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