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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
24/01/2017 |
Data da última atualização: |
20/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
DIAS, F. T. C.; BERTINI, C. H. C. de M.; FREIRE FILHO, F. R. |
Afiliação: |
Francisco Tiago Cunha Dias, UFC; Cândida Hermínia Campos de Magalhães Bertini, UFC; FRANCISCO RODRIGUES FREIRE FILHO, CPATU. |
Título: |
Genetic effects and potential parents in cowpea. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 16, n. 4, p. 315-320, Oct./Dec. 2016. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/1984- 70332016v16n4a47 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Six cowpea genotypes and their F2 hybrid combinations were evaluated for general and specific combining ability. The Griffing?s diallel cross design, Method 2, and mixed model B were used. The genotypes and hybrids differed statistically (p <0.01) for the 10 studied traits. With regard to the general and specific combining ability, there were statistical differences at 1% probability for all traits. The presence of additive and non-additive gene effects paves the way for breeding new hybrid cultivars. However, additive gene effects were predominant in the trait expression. Genotypes CE-542, CE-954 and CE-796 were identified as the most promising of the test group for inclusion in cowpea breeding programs |
Palavras-Chave: |
Capacidade de combinação; Feijão caupi. |
Thesagro: |
Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01358naa a2200193 a 4500 001 2061650 005 2022-05-20 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/1984- 70332016v16n4a47$2DOI 100 1 $aDIAS, F. T. C. 245 $aGenetic effects and potential parents in cowpea.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aSix cowpea genotypes and their F2 hybrid combinations were evaluated for general and specific combining ability. The Griffing?s diallel cross design, Method 2, and mixed model B were used. The genotypes and hybrids differed statistically (p <0.01) for the 10 studied traits. With regard to the general and specific combining ability, there were statistical differences at 1% probability for all traits. The presence of additive and non-additive gene effects paves the way for breeding new hybrid cultivars. However, additive gene effects were predominant in the trait expression. Genotypes CE-542, CE-954 and CE-796 were identified as the most promising of the test group for inclusion in cowpea breeding programs 650 $aVigna Unguiculata 653 $aCapacidade de combinação 653 $aFeijão caupi 700 1 $aBERTINI, C. H. C. de M. 700 1 $aFREIRE FILHO, F. R. 773 $tCrop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG$gv. 16, n. 4, p. 315-320, Oct./Dec. 2016.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
10/11/1998 |
Data da última atualização: |
21/07/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CHOUDHURY, M. M.; LIMA, M. A. C. de; SOARES, J. M.; FARIA, C. M. B. de. |
Afiliação: |
MOHAMMAD MENHAZUDDIN CHOUDHURY, CPATSA; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, Mestranda da UFC; JOSE MONTEIRO SOARES, CPATSA; CLEMENTINO MARCOS BATISTA DE FARIA, CPATSA. |
Título: |
Influencia de fontes de nitrogenio e aplicacao de calcio na conservacao pos-colheita da uva cv. Italia. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 15., 1998, Pocos de Caldas, MG. Resumos... Lavras: UFLA/SBF, 1998. |
Páginas: |
p. 759. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo do estudo foi avaliar o efeito de diferentes fontes de N e de aplicações de Ca sobre a conservação pós-colheita da uva cv. Itália. |
Palavras-Chave: |
Conservation; Pos colheita; Postharvest; Variety. |
Thesagro: |
Adubação; Cálcio; Conservação; Nitrogênio; Uva; Uva Itália; Vitis Vinifera. |
Thesaurus NAL: |
calcium; fertilizer application; grapes; nitrogen. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178228/1/Congresso-Brasileiro-de-Fruticultura-1998-p.759.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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