|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
03/03/1997 |
Data da última atualização: |
03/03/1997 |
Autoria: |
MEDINA, J. C.; BLEINROTH, E. W.; BERNHARDT, L. W.; HASHIZUME, T.; RENESTO, O. V.; VIEIRA, L. F. |
Título: |
Caju: da cultura ao processamento e comercializacao. |
Ano de publicação: |
1978 |
Fonte/Imprenta: |
Campinas-SP: ITAL, 1978. |
Páginas: |
178p. |
Série: |
ITAL. Frutas Tropicais, 4. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Cultura; Generalidades; Historico; Botanica; Biologia da flor; Epoca de abertura das flores; Variedades; Clima e solo; Aspectos culturais; Molestias e pragas; Colheitas e producao; Materia-prima; Manuseio e acondicionamento do caju; Secagem, classificacao e armazenamento da castanha; Conservacao do caju (pseudofruto); Processamento: produtos, caracterizacao e utilizacao; Processamento do pseudofruto do caju; Processamento da castanha do caju; Subprodutos; da amendoa, da castanha, casca; Vinho de caju; Licor de caju; Aguardente de caju; Aspctos economicos da producao e mercado; Producao mundial de castanha de caju; O caju no Brasil; Mercado mundial de amendoas do caju; O mercado mundial do liquido da casca da castanha (LCC). |
Palavras-Chave: |
Cajucultura; Cashew; Cultura. |
Thesagro: |
Caju; Comercialização; Fruta tropical; Industrialização; Processamento; Produção. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01486nam a2200301 a 4500 001 1421051 005 1997-03-03 008 1978 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aMEDINA, J. C. 245 $aCaju$bda cultura ao processamento e comercializacao. 260 $aCampinas-SP: ITAL$c1978 300 $a178p. 490 $aITAL. Frutas Tropicais, 4. 520 $aCultura; Generalidades; Historico; Botanica; Biologia da flor; Epoca de abertura das flores; Variedades; Clima e solo; Aspectos culturais; Molestias e pragas; Colheitas e producao; Materia-prima; Manuseio e acondicionamento do caju; Secagem, classificacao e armazenamento da castanha; Conservacao do caju (pseudofruto); Processamento: produtos, caracterizacao e utilizacao; Processamento do pseudofruto do caju; Processamento da castanha do caju; Subprodutos; da amendoa, da castanha, casca; Vinho de caju; Licor de caju; Aguardente de caju; Aspctos economicos da producao e mercado; Producao mundial de castanha de caju; O caju no Brasil; Mercado mundial de amendoas do caju; O mercado mundial do liquido da casca da castanha (LCC). 650 $aCaju 650 $aComercialização 650 $aFruta tropical 650 $aIndustrialização 650 $aProcessamento 650 $aProdução 653 $aCajucultura 653 $aCashew 653 $aCultura 700 1 $aBLEINROTH, E. W. 700 1 $aBERNHARDT, L. W. 700 1 $aHASHIZUME, T. 700 1 $aRENESTO, O. V. 700 1 $aVIEIRA, L. F.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Unidades Centrais. Para informações adicionais entre em contato com biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
24/07/2019 |
Data da última atualização: |
11/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
JESUS, K. R. E. de; TORQUATO, S. A.; MACHADO, P. G.; ZORZO, C. R. B.; CARDOSO, B. O.; LEAL, M. R. L. V.; PICOLI, M. C. A.; RAMOS, R. C.; DALMAGO, G. A.; CAPITANI, D. H. D.; DUFT, D. G.; SUÁREZ, J. G.; PIEROZZI JUNIOR, I.; TREVELIN, L. C.; MOREIRA, D. A. |
Afiliação: |
KATIA REGINA EVARISTO DE JESUS, SIRE; SÉRGIO ALVES TORQUATO, Apta; PEDRO GERBER MACHADO, Unicamp; CATIANA REGINA BRUMATTI ZORZO, Embrapa; BRUNO OLIVEIRA CARDOSO, Embrapa; MANOEL REGIS LIMA VERDE LEAL, Nipe/Unicamp; MICHELLE CRISTINA ARAUJO PICOLI, Inpe; REJANE CECILIA RAMOS, Apta; GENEI ANTONIO DALMAGO, CNPT; DANIEL HENRIQUE DARIO CAPITANI, FCA/Unicamp; DANIEL GARBELLINI DUFT, CTBE, CNPEM; JOHN GARAVITO SUÁREZ, ICMC/USP; IVO PIEROZZI JUNIOR, CNPTIA; LUIS CARLOS TREVELIN, UFSCar; DILVAN A. MOREIRA, ICMC/USP. |
Título: |
Sustainability assessment of sugarcane production systems: SustenAgro Decision Support System. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Environmental Development, v. 32, p. 1-16, Dec. 2019. Article 100444 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.envdev.2019.05.003 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The concept of agricultural sustainability could be summarized as the ability of agricultural systems to maintain their production in the long term without depleting the available resources for future uses. This study proposes a decision support system for assessing the sustainability of the agricultural production and industrial processing of sugarcane in south-central Brazil by providing information structured according to criteria and indicators in the environmental, economic, and social dimensions. The information is organized using three tools: i) spreadsheets for evaluating technological efficiency, production efficiency and costs (Sugarcane Agro-industrial System Efficiency Index); ii) spreadsheet for evaluating sustainability indicators and generating the Sustainability Index; and iii) a combination of both indexes to construct the Sustainability Matrix and Semaphore, and to provide recommendations for sustainability management. The proposed decision support system contains a software (version 1.0, wherein all the information is available in electronic format, which helps to maximize assessment accuracy). Therefore, strategies such as the SustenAgro system, which helps to manage and to guide public policies, can improve the sector and enable suppliers and mills to ensure sustainable growth. |
Palavras-Chave: |
Agricultural production system; Avaliação de sustentabilidade; Avaliação tecnológica; Processamento industrial da cana-de-açúcar; Sistema de produção agrícola; Sistema de suporte à decisão; Sustainability assessment; Sustentabilidade agrícola; Technological efficiency. |
Thesagro: |
Cana de Açúcar. |
Thesaurus NAL: |
Decision support systems; Sugarcane. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02763naa a2200445 a 4500 001 2110858 005 2019-12-11 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.envdev.2019.05.003$2DOI 100 1 $aJESUS, K. R. E. de 245 $aSustainability assessment of sugarcane production systems$bSustenAgro Decision Support System.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThe concept of agricultural sustainability could be summarized as the ability of agricultural systems to maintain their production in the long term without depleting the available resources for future uses. This study proposes a decision support system for assessing the sustainability of the agricultural production and industrial processing of sugarcane in south-central Brazil by providing information structured according to criteria and indicators in the environmental, economic, and social dimensions. The information is organized using three tools: i) spreadsheets for evaluating technological efficiency, production efficiency and costs (Sugarcane Agro-industrial System Efficiency Index); ii) spreadsheet for evaluating sustainability indicators and generating the Sustainability Index; and iii) a combination of both indexes to construct the Sustainability Matrix and Semaphore, and to provide recommendations for sustainability management. The proposed decision support system contains a software (version 1.0, wherein all the information is available in electronic format, which helps to maximize assessment accuracy). Therefore, strategies such as the SustenAgro system, which helps to manage and to guide public policies, can improve the sector and enable suppliers and mills to ensure sustainable growth. 650 $aDecision support systems 650 $aSugarcane 650 $aCana de Açúcar 653 $aAgricultural production system 653 $aAvaliação de sustentabilidade 653 $aAvaliação tecnológica 653 $aProcessamento industrial da cana-de-açúcar 653 $aSistema de produção agrícola 653 $aSistema de suporte à decisão 653 $aSustainability assessment 653 $aSustentabilidade agrícola 653 $aTechnological efficiency 700 1 $aTORQUATO, S. A. 700 1 $aMACHADO, P. G. 700 1 $aZORZO, C. R. B. 700 1 $aCARDOSO, B. O. 700 1 $aLEAL, M. R. L. V. 700 1 $aPICOLI, M. C. A. 700 1 $aRAMOS, R. C. 700 1 $aDALMAGO, G. A. 700 1 $aCAPITANI, D. H. D. 700 1 $aDUFT, D. G. 700 1 $aSUÁREZ, J. G. 700 1 $aPIEROZZI JUNIOR, I. 700 1 $aTREVELIN, L. C. 700 1 $aMOREIRA, D. A. 773 $tEnvironmental Development$gv. 32, p. 1-16, Dec. 2019. Article 100444
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|