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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrossilvipastoril.
Data corrente:  29/01/2018
Data da última atualização:  29/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ECKSTEIN, C.; BENTO, F. C.; MOURÃO, R. C.; LOPES, L. B.; GOMES, H. F. B.; MOUSTACAS, V. S.; SANTOS, R. de L.
Afiliação:  CAMILA ECKSTEIN, UFMT-SINOP; FELIPE CECCONELLO BENTO, UFMT-SINOP; RAPHAEL CASTRO MOURÃO, IFMT-SORRISO; LUCIANO BASTOS LOPES, CPAMT; HELEN FERNANDA BARROS GOMES, UFMT-SINOP; VALERIA SPYRIDION MOUSTACAS, CPAMT; RENATO DE LIMA SANTOS, UFMG.
Título:  Characterization of the sheep industry in the medium northern region of Mato Grosso, Brazil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Revista brasileira de ciência veterinária, v. 24, n. 2, p. 81-85, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  EN: In recent decades, the Brazilian market for sheep meat has increased substantially, and the State of Mato Grosso had the highest growth rate in Brazil. However, information about ovine production systems in this region is lacking. This study aimed to characterize productive systems of sheep in the medium northern region of Mato Grosso, by application of qualitative and quantitative questionnaires. Among 40 properties evaluated, herds there were predominately with fewer than 100 animals (82.5%, 33/40), with semi-intensive exploration focused on meat production. Livestock sheep was a secondary economic activity in 92.5% (37/40) of farms, and sheep were kept only for family consumption in 60.0% (24/40). Poor health management resulted in the occurrence of various diseases, and myiasis was the most frequently cited disease (65.0%, 26/40). Sheep farming has a great potential for development in Mato Grosso. However, the activity is neglected in many ways, including animal health. | PT-BR: Nas últimas décadas o mercado brasileiro de carne ovina aumentou substancialmente, e o estado de Mato Grosso apresentou a maior taxa de crescimento do Brasil, apesar da falta de informações sobre os sistemas de produção nesta região. Este estudo teve como objetivo caracterizar os sistemas de produção de ovinos da região meio-norte do Mato Grosso, utilizando um questionário com perguntas qualitativas e quantitativas. Dentre as 40 propriedades avaliadas foram predominantes (82,5%; 33/40) rebanh... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Perfil do rebanho; Saúde animal.
Thesagro:  Ovinocultura.
Thesaurus Nal:  Animal health; Livestock; Sheep breeds.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMT939 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoECKSTEIN, C.; BENTO, F. C.; MOURÃO, R. C.; LOPES, L. B.; GOMES, H. F. B.; MOUSTACAS, V. S.; SANTOS, R. de L. Characterization of the sheep industry in the medium northern region of Mato Grosso, Brazil. Revista brasileira de ciência veterinária, v. 24, n. 2, p. 81-85, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 3
Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril.
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