Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  15/07/2009
Data da última atualização:  11/11/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SUTTON, J. C.; SOPHER, C. R.; OWEN-GOING, T. N.; LIU, W.; GRODZINSKI, B.; HALL, J. C.; BENCHIMOL, R. L.
Afiliação:  JOHN CLIFFORD SUTTON, UNIVERSITY OF GUELPH; CORALIE RACHELLE SOPHER, UNIVERSITY OF GUELPH; TONY NATHANIEL OWEN-GOING, UNIVERSITY OF GUELPH; WEIZHONG LIU, UNIVERSITY OF GUELPH; BERNARD GRODZINSKI, UNIVERSITY OF GUELPH; JOHN CHRISTOPHER HALL, UNIVERSITY OF GUELPH; RUTH LINDA BENCHIMOL, CPATU.
Título:  Etiology and epidemiology of Pythium root rot in hydroponic crops: current knowledge and perspectives.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Summa Phytopathologica, Botucatu, v. 32, n. 4, p. 307-321, Oct./Dec. 2006.
Idioma:  Inglês
Notas:  Revisão.
Conteúdo:  The etiology and epidemiology of Pythium root rot in hydroponically-grown crops are reviewed with emphasis on knowledge and concepts considered important for managing the disease in commercial greenhouses. Pythium root rot continually threatens the productivity of numerous kinds of crops in hydroponic systems around the world including cucumber, tomato, sweet pepper, spinach, lettuce, nasturtium, arugula, rose, and chrysanthemum. Principal causal agents include Pythium aphanidermatum, Pythium dissotocum, members of Pythium group F, and Pythium ultimum var. ultimum. Perspectives are given of sources of initial inoculum of Pythium spp. in hydroponic systems, of infection and colonization of roots by the pathogens, symptom development and inoculum production in host roots, and inoculum dispersal in nutrient solutions. Recent findings that a specific elicitor produced by P. aphanidermatum may trigger necrosis (browning) of the roots and the transition from biotrophic to necrotrophic infection are considered. Effects on root rot epidemics of host factors (disease susceptibility, phenological growth stage, root exudates and phenolic substances), the root environment (rooting media, concentrations of dissolved oxygen and phenolic substances in the nutrient solution, microbial communities and temperature) and human interferences (cropping practices and control measures) are reviewed. Recent findings on predisposition of roots to Pythium attack by environmental stress factors are hig... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ambiente radicular; Crescimento da parte aérea; Epidemiologia da podridão radicular; Fatores patogênicos; Fotossíntese por unidade de área foliar; Interferências humanas; Produção de inóculo em raízes; Pythium dissotocum; Sistemas hidropônicos; Zona radicular.
Thesagro:  Desinfecção; Podridão Radicular; Pythium Aphanidermatum; Solução Nutritiva.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/18070/1/a01v32n4.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA13367 - 1ADDAP - PP
CPATU41834 - 1UPCAP - PP632.05S955
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoPINHEIRO, L. E. L.; MORAES, J. C. F.; MATTEVI, M. S.; ERDTMANN, B.; SALZANO, F. M.; MIES FILHO, A. Two types of y chromosome in a Brazilian cattle breed. Caryologia, v. 33, n. 1, p. 25-32, 1980.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional