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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
15/02/2008 |
Data da última atualização: |
15/02/2008 |
Autoria: |
ALMEIDA, L. A. de; KIHL, R. A. de S.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MANDARINO, J. M. G.; BENASSI, V. de T. |
Título: |
BRS 213: muito mais sabor. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Londrina: Embrapa Soja, 2002. |
Páginas: |
Não paginado. |
Série: |
(Embrapa Soja. Folder, n. 2). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Informações gerais; Características morfológicas e agronômicas; Reação às doenças e nematóides; Rendimento. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00598nam a2200181 a 4500 001 1126269 005 2008-02-15 008 2002 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aALMEIDA, L. A. de 245 $aBRS 213$bmuito mais sabor. 260 $aLondrina: Embrapa Soja$c2002 300 $aNão paginado. 490 $a(Embrapa Soja. Folder, n. 2). 520 $aInformações gerais; Características morfológicas e agronômicas; Reação às doenças e nematóides; Rendimento. 700 1 $aKIHL, R. A. de S. 700 1 $aCARRÃO-PANIZZI, M. C. 700 1 $aMANDARINO, J. M. G. 700 1 $aBENASSI, V. de T.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
22/11/2021 |
Data da última atualização: |
22/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BOMFIM, C. A.; COELHO, L. G. F.; VALE, H. M. M. do; MENDES, I. de C.; MEGÍAS, M.; OLLERO, F. J.; REIS JUNIOR, F. B. dos. |
Afiliação: |
CATHARINE ABREU BOMFIM; LUCAS GABRIEL FERREIRA COELHO; HELSON MARIO MARTINS DO VALE; IEDA DE CARVALHO MENDES, CPAC; MANUEL MEGÍAS; FRANCISCO JAVIER OLLERO; FABIO BUENO DOS REIS JUNIOR, CPAC. |
Título: |
Brief history of biofertilizers in Brazil: from conventional approaches to new biotechnological solutions. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Microbiology, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract Brazil has a long history of research with rhizobia and plant growth?promoting rhizobacteria (PGPR). Currently, the use of bio-based products in Brazil, containing microorganisms that are effective in promoting plant growth through various mechanisms, is already a consolidated reality for the cultivation of several crops of agricultural interest. This is due to the excellent results obtained over many years of research, which contributed to reinforce the use of rhizobia and PGPR by farmers. The high quality of the products offered, containing elite strains, allows the reduction and prevention in the use of mineral fertilization, contributing to low-cost and sustainable agriculture. Currently, research has turned its efforts in the search for new products that further increase the efficiency of those already available on the market and for new formulations or inoculation strategies that contribute to greater productivity and efficiency of these products. In this review, the history of biological products for main crops of agricultural interest and the new biotechnologies and research available in the agricultural market are discussed. |
Thesagro: |
Bradyrhizobium Japonicum; Inoculante. |
Thesaurus NAL: |
Azospirillum. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01847naa a2200229 a 4500 001 2136420 005 2021-11-22 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBOMFIM, C. A. 245 $aBrief history of biofertilizers in Brazil$bfrom conventional approaches to new biotechnological solutions.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aAbstract Brazil has a long history of research with rhizobia and plant growth?promoting rhizobacteria (PGPR). Currently, the use of bio-based products in Brazil, containing microorganisms that are effective in promoting plant growth through various mechanisms, is already a consolidated reality for the cultivation of several crops of agricultural interest. This is due to the excellent results obtained over many years of research, which contributed to reinforce the use of rhizobia and PGPR by farmers. The high quality of the products offered, containing elite strains, allows the reduction and prevention in the use of mineral fertilization, contributing to low-cost and sustainable agriculture. Currently, research has turned its efforts in the search for new products that further increase the efficiency of those already available on the market and for new formulations or inoculation strategies that contribute to greater productivity and efficiency of these products. In this review, the history of biological products for main crops of agricultural interest and the new biotechnologies and research available in the agricultural market are discussed. 650 $aAzospirillum 650 $aBradyrhizobium Japonicum 650 $aInoculante 700 1 $aCOELHO, L. G. F. 700 1 $aVALE, H. M. M. do 700 1 $aMENDES, I. de C. 700 1 $aMEGÍAS, M. 700 1 $aOLLERO, F. J. 700 1 $aREIS JUNIOR, F. B. dos 773 $tBrazilian Journal of Microbiology, 2021.
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Embrapa Cerrados (CPAC) |
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