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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  10/05/2013
Data da última atualização:  27/06/2016
Autoria:  COSTA, R. G.; BELTRÃO FILHO, E. M.; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; MEDEIROS, A. N. de; MAIA, M. de O.; CRUZ, S. E. S. B. S.
Título:  Partial replacement of soybean meal by urea on production and milk physicochemical composition in Saanen goats.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador, v. 10, n. 3, p. 596-603, jul./set., 2009.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Abstract: The effect of the partial replacement of soybean meal by urea in the diet of lactating goats on the dry matter consumption, milk production and physicochemical composition was evaluated. Eight Saanen goats, in an experimental design in Latin square (4 x 4), were used. The urea levels used in experimental diets were 0, 0.8, 1.6 and 2.4% and, soybean meal level were 25, 19, 13 and 7%, respectively. The animals were evaluated in four periods of 15 days, each, and 10 days were used for adapting to diet, and the last five days, to collect data. There was a reduction on the dry matter consumption as the urea level in the diet increased. The average values of acidity, protein, density, total solids, defatted total solids, ash and lactose in milk showed no significant difference (P>0.05) among treatments. However, the fat content presented increasing linear effect (P<0.05). It is recommended the inclusion of up to 1.6% of urea, replace soybean meal in order not to change dry matter intake, milk production and milk composition. [Substituição parcial do farelo de soja por uréia na produção e composição físico-química do leite de cabras Saanen]. Resumo: Avaliou-se o efeito da substituição parcial do farelo de soja por uréia na dieta de cabras em lactação sobre o consumo de matéria seca, produção e composição físico-química do leite. Foram utilizadas oito cabras Saanen, distribuídas em um delineamento experimental em quadrado latino (4 x 4), com duas repetições. Os níveis de... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Raça Saanen.
Thesagro:  Cabra; Caprino; Farelo; Lactação; Leite de cabra; Nitrogênio não Protéico; Nutrição animal; Soja; Uréia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC27275 - 1ADDAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoPAIVA, G. N.; ARAUJO, G. G. L. de; HEMRIQUES, L. T.; MEDEIROS, A. N.; BELTRÃO FILHO, E. M; COSTA, R. G.; ALBUQUERQUE, I. R. R. de; GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S.; FREIRE, R. M. B. Water with different salinity levels for lactating goats. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 38, n. 4, p. 2065-2074, jul./ago. 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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