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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  09/12/2019
Data da última atualização:  10/12/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  RAKOCEVIC, M.; BATISTA, E. R.
Afiliação:  Miroslava RAKOCEVIC, Unicamp; EUNICE REIS BATISTA, CNPMA.
Título:  Photosynthetic light curve parameters over vertical profile of Coffea arabica plants after five years of FACE experiment.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: AGRICULTURE AND CLIMATE CHANGE CONFERENCE, 3., 2019, Budapest. [Abstracts...] Budapest: Elsevier Ltd., 2019. Ref. P073.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Trends in climate changes indicate that the air [CO2] will continue to increase. The first plant response to elevated [CO2] (e[CO2]) is the increased photosynthetic rate. Photosynthetic rate dependence on light (A/PAR curves) is characterized by several parameters, often used to determine plant species responses to environment and phenological plasticity. The effects of water supply and phenological stage were expected, with no acclimation after long-term Coffea arabica L. cultivation under e[CO2]. The aim of the study was to determine variations in parameters of A/PAR curves in coffee leaves over a tree vertical profile after long-term cultivation under free-air-CO2-enrichment (FACE) system. The p arameters of A/PAR curves in C. arabica were estimated after five-years cultivation in FACE under two CO2 conditions, actual (a[CO2], ~390?L CO2 L-1) and e[CO2] (~590?L CO2 L-1), in two water regimes (rainfed and irrigation). The A/PAR curves were estimated in two phenological stages (grain formation - February 2016 and fruit maturation - May 2016). The A/PAR responses were determined by varying photosynthetic active radiation (PAR) from 1117 to 0 ?mol photons m?2 s?1 in four 50 cm-thick layers of vertical plant profile. The maximum photosynthesis (Amax), dark respiration (Rd), apparent quantum efficiency (?), and light compensation point (?) generally increased under e[CO2] compared to a[CO2], showing higher values during grain formation than during fruit maturation (Figure 1). T... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Amax; Elevated CO2; FACE experiment.
Thesagro:  Coffea Arábica; Mudança Climática; Seca.
Thesaurus Nal:  Drought; Phenology.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/206488/1/RA-BatistaER-3rdAgricultureClimate...-2019-RefP073.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA16582 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  22/06/2016
Data da última atualização:  03/11/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, L. F. M. de; SALMAN, A. K. D.; GIORDANI JUNIOR, R.; CAVALI, J.; LOPES, C. B.; RODRIGUES, E. C. A.; BAIER, F. X.; PORTO, M. O.
Afiliação:  Luíza Flávia Mourão de Oliveira, FIMCA; ANA KARINA DIAS SALMAN, CPAF-Rondonia; Rudimar Giordani Junior, PGCA-UNIR; Jucilene Cavali, UNIR; Cleverson Beck Lopes, UNIR; Evely Caroliny Abatti Rodrigues, UNIR; Fabricio Xavier Baier, Acadêmico de Ciência Animal; Marlos Oliveira Porto, UNIR.
Título:  Milk composition of Murrah buffalo cows supplemented with cupuassu byproduct in Western Amazon.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL MEETING OF ADVANCES IN ANIMAL SCIENCE, 2016, Jaboticabal. Papers... Jaboticabal: Unesp, 2016. IMAS.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate milk composition of Murrah buffalo cows supplemented with rations containing cupuassu byproduct in substitution of ground corn. Isoprotein and isoenergy rations were balanced with 22.0% of crude protein (CP) and 80.1% of total digestible nutrient (TDN).
Palavras-Chave:  Agro-industrial byproducts; Grazing system; Leite de búfala; Subprodutos agroindustriais.
Thesagro:  Sistema de Pastejo.
Thesaurus NAL:  buffalo milk.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/144689/1/galoa-proceedings-imas-45269-milk-composition.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RO17669 - 1UPCRA - DD
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