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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
29/07/1999 |
Data da última atualização: |
25/07/2017 |
Autoria: |
DIAS, R. P.; BESERRA, F. J.; BATISTA, A. S. M.; SANTOS FILHO, J. M. dos. |
Afiliação: |
Ronaldo Ponte Dias, CNPC; Frederico José Beserra, Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE; Ana Sancha Malveira Batista, Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE; José Maria dos Santos Filho - Universidade Estadual do Ceará (UECe) - Fortaleza, CE. |
Título: |
Rendimento de carcaça e de cortes industriais de caprinos em Sobral, CE. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Sobral: Embrapa Caprinos, 1999. |
Páginas: |
2 p. |
Série: |
(Embrapa Caprinos. Pesquisa em Andamento, 31). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Esta pesquisa tem o objetivo de definir as caracteristicas e cortes industriais como: o rendimento, a qualidade e a composicao de carcaca de quatro grupos geneticos de caprinos, em funcao da idade de abate e de castracao. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Carcass; Carcasses; Ceará; Composição; Corte industrial; Industrial meat cuts; Nordeste; Quality. |
Thesagro: |
Abate; Cabra; Caprino; Carcaça; Idade; Qualidade; Rendimento. |
Thesaurus Nal: |
age; Goat meat; goats; Yield components; yields. |
Categoria do assunto: |
-- L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/26648/1/PA-31.pdf
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Marc: |
LEADER 01250nam a2200421 a 4500 001 1515175 005 2017-07-25 008 1999 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aDIAS, R. P. 245 $aRendimento de carcaça e de cortes industriais de caprinos em Sobral, CE. 260 $aSobral: Embrapa Caprinos$c1999 300 $a2 p. 490 $a(Embrapa Caprinos. Pesquisa em Andamento, 31). 520 $aEsta pesquisa tem o objetivo de definir as caracteristicas e cortes industriais como: o rendimento, a qualidade e a composicao de carcaca de quatro grupos geneticos de caprinos, em funcao da idade de abate e de castracao. 650 $aage 650 $aGoat meat 650 $agoats 650 $aYield components 650 $ayields 650 $aAbate 650 $aCabra 650 $aCaprino 650 $aCarcaça 650 $aIdade 650 $aQualidade 650 $aRendimento 653 $aBrasil 653 $aCarcass 653 $aCarcasses 653 $aCeará 653 $aComposição 653 $aCorte industrial 653 $aIndustrial meat cuts 653 $aNordeste 653 $aQuality 700 1 $aBESERRA, F. J. 700 1 $aBATISTA, A. S. M. 700 1 $aSANTOS FILHO, J. M. dos
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Florestas; Embrapa Solos. |
Data corrente: |
13/09/2016 |
Data da última atualização: |
10/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
RACHID, C. T. C. C.; PIRES, C. A.; LEITE, D. C. A.; COUTINHO, H. L. C.; PEIXOTO, R. S.; ROSADO, A. S.; SALTON, J.; ZANATTA, J. A.; MERCANTE, F. M.; ANGELINI, G. A. R.; BALIEIRO, F. de C. |
Afiliação: |
CAIO TAVORA RACHID COELHO DA COSTA, UFRJ; CAMILA DE ALMEIDA PIRES, UFRRJ; DEBORAH CATHARINE DE ASSIS LEITE, UFRJ; HEITOR LUIZ DA COSTA COUTINHO, CNPS; RAQUEL SILVA PEIXOTO, UFRJ; ALEXANDRE SOARES ROSADO, UFRJ; JULIO CESAR SALTON, CPAO; JOSILEIA ACORDI ZANATTA, CNPF; FABIO MARTINS MERCANTE, CPAO; GUILHERME AUGUSTO ROBLES ANGELINI, UFRRJ; FABIANO DE CARVALHO BALIEIRO, CNPS. |
Título: |
Sugarcane trash levels in soil affects the fungi but not bacteria in a short-term field experiment. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Microbiology, São Paulo, v. 47, n. 2, p. 322-326, abr./jun. 2016. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.bjm.2016.01.010 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The sugarcane in Brazil is passing through a management transition that is leading to the abolition of pre-harvest burning. Without burning, large amounts of sugarcane trash is generated, and there is a discussion regarding the utilization of this biomass in the industry versus keeping it in the field to improve soil quality. To study the effects of the trash removal on soil quality, we established an experimental sugarcane plantation with different levels of trash over the soil (0%, 50% and 100% of the original trash deposition) and analyzed the structure of the bacterial and fungal community as the bioindicators of impacts. The soil DNA was extracted, and the microbial community was screened by denaturing gradient gel electrophoresis in two different seasons. Our results suggest that there are no effects from the different levels of trash on the soil chemistry and soil bacterial community. However, the fungal community was significantly impacted, and after twelve months, the community presented different structures among the treatments. |
Palavras-Chave: |
Estrutura da comunidade de fungos; Palhada de cana-de-açúcar; Qualidade do solo. |
Thesagro: |
Microbiologia do Solo. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/147300/1/2016-030.pdf
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Marc: |
LEADER 02039naa a2200301 a 4500 001 2052739 005 2021-11-10 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.bjm.2016.01.010$2DOI 100 1 $aRACHID, C. T. C. C. 245 $aSugarcane trash levels in soil affects the fungi but not bacteria in a short-term field experiment.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aThe sugarcane in Brazil is passing through a management transition that is leading to the abolition of pre-harvest burning. Without burning, large amounts of sugarcane trash is generated, and there is a discussion regarding the utilization of this biomass in the industry versus keeping it in the field to improve soil quality. To study the effects of the trash removal on soil quality, we established an experimental sugarcane plantation with different levels of trash over the soil (0%, 50% and 100% of the original trash deposition) and analyzed the structure of the bacterial and fungal community as the bioindicators of impacts. The soil DNA was extracted, and the microbial community was screened by denaturing gradient gel electrophoresis in two different seasons. Our results suggest that there are no effects from the different levels of trash on the soil chemistry and soil bacterial community. However, the fungal community was significantly impacted, and after twelve months, the community presented different structures among the treatments. 650 $aMicrobiologia do Solo 653 $aEstrutura da comunidade de fungos 653 $aPalhada de cana-de-açúcar 653 $aQualidade do solo 700 1 $aPIRES, C. A. 700 1 $aLEITE, D. C. A. 700 1 $aCOUTINHO, H. L. C. 700 1 $aPEIXOTO, R. S. 700 1 $aROSADO, A. S. 700 1 $aSALTON, J. 700 1 $aZANATTA, J. A. 700 1 $aMERCANTE, F. M. 700 1 $aANGELINI, G. A. R. 700 1 $aBALIEIRO, F. de C. 773 $tBrazilian Journal of Microbiology, São Paulo$gv. 47, n. 2, p. 322-326, abr./jun. 2016.
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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