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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
02/09/2013 |
Data da última atualização: |
28/04/2017 |
Autoria: |
AVILA, A. F. D.; VALDES, C.; ROCHA, D. de P.; MAGALHÃES, E.; BASTOS, E. T.; ALVES, E. R. de A.; SOUZA, G. da S. e; GARCIA GASQUES, J.; BACCHI, M. R.; MARRA, R.; DIAO, X. |
Afiliação: |
ANTONIO FLAVIO DIAS AVILA, SGE; CONSTANZA VALDES, USDA; DANIELA DE PAULA ROCHA, FGV; EDUARDO MAGALHÃES, Datalyze Consulting Corporation; ELIANE TELES BASTOS, Ministério da Agricultura; ELISEU ROBERTO DE ANDRADE ALVES, DE-PR; GERALDO DA SILVA E SOUZA, SGE; JOSÉ GARCIA GASQUES, Ministério da Agricultura; MIRIAN RUMENOS BACCHI, ESALQ/CEPEA; RENNER MARRA, SGE; XINSHEN DIAO, IFPRI. |
Título: |
O papel da pesquisa agrícola e da Embrapa na redução da probreza no Brasil. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
[Brasília, DF], 2012. |
Páginas: |
143 p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Coleção Eliseu Alves: Biblioteca da Embrapa Sede. Versão preliminar, publicado como "Contribuição da Embrapa para o desenvolvimento da agricultura no Brasil, 2013." |
Conteúdo: |
Este documento reúne os principais resultados do projeto "O Papel da Pesquisa Agrícola e da Embrapa na Edução da Probreza no Brasil", desenvolvimento no contexto do agrofuturo (componente 4 - Integração Regional e Internacional, Subcomponente - Cooperação com os centros internacionais do CGIAR). Este projeto, finalizado em setembro de 2012, foi apropriado ao Macroprograma 5, que acompanhou sua execução. O projeto foi desenvolvido em conjunto com a equipe técnica do IFPRI (International Food Policy Research Institute), orgão vinculado ao CGIAR (Consultative Group on International Agricultural Reserach). |
Palavras-Chave: |
Projeto. |
Thesagro: |
Educação; Pesquisa; Pobreza. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01539nam a2200301 a 4500 001 1965454 005 2017-04-28 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aAVILA, A. F. D. 245 $aO papel da pesquisa agrícola e da Embrapa na redução da probreza no Brasil. 260 $a[Brasília, DF]$c2012 300 $a143 p. 500 $aColeção Eliseu Alves: Biblioteca da Embrapa Sede. Versão preliminar, publicado como "Contribuição da Embrapa para o desenvolvimento da agricultura no Brasil, 2013." 520 $aEste documento reúne os principais resultados do projeto "O Papel da Pesquisa Agrícola e da Embrapa na Edução da Probreza no Brasil", desenvolvimento no contexto do agrofuturo (componente 4 - Integração Regional e Internacional, Subcomponente - Cooperação com os centros internacionais do CGIAR). Este projeto, finalizado em setembro de 2012, foi apropriado ao Macroprograma 5, que acompanhou sua execução. O projeto foi desenvolvido em conjunto com a equipe técnica do IFPRI (International Food Policy Research Institute), orgão vinculado ao CGIAR (Consultative Group on International Agricultural Reserach). 650 $aEducação 650 $aPesquisa 650 $aPobreza 653 $aProjeto 700 1 $aVALDES, C. 700 1 $aROCHA, D. de P. 700 1 $aMAGALHÃES, E. 700 1 $aBASTOS, E. T. 700 1 $aALVES, E. R. de A. 700 1 $aSOUZA, G. da S. e 700 1 $aGARCIA GASQUES, J. 700 1 $aBACCHI, M. R. 700 1 $aMARRA, R. 700 1 $aDIAO, X.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
05/09/2022 |
Data da última atualização: |
05/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 5 |
Autoria: |
CASTRO, A. P. C.; TAVARES, P. F. de S.; ARAÚJO, C. P.; PAZ, C. D. da; GAVA, C. A. T. |
Afiliação: |
ANA PAULA CARVALHO CASTRO, UNEB/DTCS; PAULA FERNNANDA DE SOUZA TAVARES, UNEB/DTCS; CARLIANA PEREIRA ARAÚJO, UNEB/DTCS; CRISTIANE DOMINGOS DA PAZ, UNEB/DTCS; CARLOS ALBERTO TUAO GAVA, CPATSA. |
Título: |
Semi-commercial field evaluation of yeast formulations for control of mango postharvest decay caused by Botryosphaeriacean fungi in organic production. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Fruit Science, v. 20, n. 2, p. 207-220, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/15538362.2019.1613469 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Botryosphaeriacean fungi usually cause mango rot in the tropics. They cause quiescent infections, and symptoms are detectable only in advanced stages of fruit ripening, imposing that control strategies begin in preharvest. Biocontrol is one of the few alternatives to control postharvest decay of mango in organic or biological production. However, there is very few research specifically designed for organic mango production. The objective of this study was to evaluate four yeast strains applied in individual formulations to control postharvest decay of mango, as part of the integrated management of postharvest fruit rot decay using preharvest spraying in an organic orchard. In a first experiment, the antagonist yeast strains Saccharomyces cerevisiae ESA45, Saccharomyces sp. ESA46, Saccharomyces sp. ESA47, and Pichia kudriavzevii CMIAT171 were applied to artificial wounds in organic mango fruits inoculated with propagule suspensions of virulent strains of Lasiodiplodia theobromae and Neofusicoccum parvum. All treatments significantly increased the period until the detection of rot symptoms and reduced rot severity. Formulations containing starch+carboxymethyl celullose and the yeast strains were applied in two different production cycles (2014 and 2015/16) in a semi-commercial organic orchard. All treatments significantly reduced mango rot. Field spraying of Pichia kudriavzevii CMIAT171 reduced disease index in 69.4% in an average for the two years. |
Palavras-Chave: |
Adubação organica; Botryospheriacea; Manejo integrado; Podridão de frutos. |
Thesagro: |
Controle Biológico; Fungo Para Controle Biológico; Manga; Mangifera Indica; Pós-Colheita. |
Thesaurus NAL: |
Biological control; Postharvest technology; Postharvest treatment. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146122/1/Semi-Commercial-Field-Evaluation-of-Yeast-2020-Gava.pdf
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Marc: |
LEADER 02556naa a2200325 a 4500 001 2146122 005 2022-09-05 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/15538362.2019.1613469$2DOI 100 1 $aCASTRO, A. P. C. 245 $aSemi-commercial field evaluation of yeast formulations for control of mango postharvest decay caused by Botryosphaeriacean fungi in organic production.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aBotryosphaeriacean fungi usually cause mango rot in the tropics. They cause quiescent infections, and symptoms are detectable only in advanced stages of fruit ripening, imposing that control strategies begin in preharvest. Biocontrol is one of the few alternatives to control postharvest decay of mango in organic or biological production. However, there is very few research specifically designed for organic mango production. The objective of this study was to evaluate four yeast strains applied in individual formulations to control postharvest decay of mango, as part of the integrated management of postharvest fruit rot decay using preharvest spraying in an organic orchard. In a first experiment, the antagonist yeast strains Saccharomyces cerevisiae ESA45, Saccharomyces sp. ESA46, Saccharomyces sp. ESA47, and Pichia kudriavzevii CMIAT171 were applied to artificial wounds in organic mango fruits inoculated with propagule suspensions of virulent strains of Lasiodiplodia theobromae and Neofusicoccum parvum. All treatments significantly increased the period until the detection of rot symptoms and reduced rot severity. Formulations containing starch+carboxymethyl celullose and the yeast strains were applied in two different production cycles (2014 and 2015/16) in a semi-commercial organic orchard. All treatments significantly reduced mango rot. Field spraying of Pichia kudriavzevii CMIAT171 reduced disease index in 69.4% in an average for the two years. 650 $aBiological control 650 $aPostharvest technology 650 $aPostharvest treatment 650 $aControle Biológico 650 $aFungo Para Controle Biológico 650 $aManga 650 $aMangifera Indica 650 $aPós-Colheita 653 $aAdubação organica 653 $aBotryospheriacea 653 $aManejo integrado 653 $aPodridão de frutos 700 1 $aTAVARES, P. F. de S. 700 1 $aARAÚJO, C. P. 700 1 $aPAZ, C. D. da 700 1 $aGAVA, C. A. T. 773 $tInternational Journal of Fruit Science$gv. 20, n. 2, p. 207-220, 2020.
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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