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1.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, O.; TEIXEIRA, M. C.; COSTENARO, E. R.; BERTAGNOLLI, P. F.; AVOZANI, A.; KOHLER, F.; BASEGGIO, G. Avaliação de cultivares de soja transgênica (BRS-RR) em sistema tardio de semeadura (STS). Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2007. 25 p. html. (Embrapa Trigo. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento Online, 46).

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  12/08/2013
Data da última atualização:  13/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CHOZE, R.; ALCANTARA, G. B.; ALVES FILHO, E. de G.; SILVA, L. M. A. e; FARIA, J. C.; LIÃO, L. M.
Afiliação:  RAFAEL CHOZE, UFG; GLAUCIA B. ALCANTARA, UFG; ELENILSON DE G. ALVES FILHO, UFG; LORENA MARA A. E SILVA, UFG; JOSIAS CORREA DE FARIA, CNPAF; LUCIANO M. LIÃO, UFG.
Título:  Distinction between a transgenic and a conventional common bean genotype by 1H HR-MAS NMR.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 141, p. 2841-287, 2013.
ISSN:  0308-8146
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.05.123
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this work, it is proposed a methodology which allows to differentiate a conventional and a specific transgenic common beans, grown in greenhouse or under field conditions, based on modifications in chemical composition using 1H HR-MAS NMR. It is demonstrated that the influence of typical variables from field planting conditions had no significant influence on the ability to set apart transgenic from conventional. This methodology was corroborated by multivariate data analysis of the 1H NMR and IR spectra. This study also points out the simplicity of using the HR-MAS NMR technique for food analyses. The measurement is highly simplified because it does not require any pretreatment of the sample apart from the addition of a small amount of D2O necessary to produce homogeneous dough and a field frequency lock. Moreover, due to the high concentration of the sample, measurement time in HR-MAS NMR is very short.
Palavras-Chave:  HR-MAS NMR.
Thesagro:  Biotecnologia; Engenharia genética; Feijão; Organismo transgênico; Phaseolus vulgaris.
Thesaurus NAL:  Beans; Transgenic plants.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF32241 - 1UPCAP - DD20132013
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