|
|
Registros recuperados : 210 | |
201. | | ARAÚJO, A. J. de B; DINIZ, B. C. R.; BARRETO, J.; OLIVEIRA, C. de S.; COSTA, T. R.; NASCIMENTO, R. L.; QUINTINO, C.; ALVES, L. A.; PEREIRA, G. E. Caracterização do perfil aromático de vinhos tropicais elaborados a partir de uvas Sauvignon Blanc e Chenin Blanc no Nordeste do Brasil. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 5., 2010, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2010. p. 220-226. (Embrapa Semiárido. Documentos, 228.). Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
| |
202. | | ARAÚJO, A. J. de B; DINIZ, B. C. R.; BARRETO, J.; OLIVEIRA, C. de S.; COSTA, T. R.; NASCIMENTO, R. L.; QUINTINO, C.; ALVES, L. A.; PEREIRA, G. E. Caracterização do perfil aromático de vinhos tropicais elaborados a partir de uvas Sauvignon Blanc e Chenin Blanc no Nordeste do Brasil. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 5., 2010, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2010. p. 220-226. (Embrapa Semiárido. Documentos, 228.). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
203. | | CORDEIRO, C. M. T.; ABADIE, T.; FUKUDA, W. M. G.; BARRETO, J. F.; BURLE, M. L.; CARDOSO, E. M. R.; CAVALCANTI, J.; COSTA, I. R. S.; FIALHO, J. F.; MAGALHAES, J. R.; MARSCHALEK, R.; ROCHA, D. M. S.; VALE, T. L. The Brazilian core collection of cassava. In: INTERNATIONAL SCIENTIFIC MEETING CASSAVA BIOTECHNOLOGY NETWORK, 4., 1998, Salvador. Cassava biotechnology: proceedings. Brasília, DF: EMBRAPA-CENARGEN: CBN, 2000. p. 102-110. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
| |
204. | | CORDEIRO, C. M. T.; ABADIE, T.; FUKUDA, W. M. G.; BARRETO, J. F.; BURLE, M. L.; CARDOSO, E. M. R.; CAVALCANTI, J.; COSTA, I. R. S.; FIALHO, J. F.; MAGALHAES, J. R.; MARSCHALEK, R.; ROCHA, D. M. S.; VALE, T. L. The brazilian core collection of cassava. In: INTERNATIONAL SCIENTIFIC MEETING CASSAVA BIOTECHNOLOGY NETWORK, 4., 1998, Salvador. Cassava biotechnology: proceedings. Brasília, DF: EMBRAPA-CENARGEN: CBN, 2000. p. 102-110. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Semiárido. |
| |
205. | | CORDEIRO, C. M. T.; ABADIE, T.; FUKUDA, W. M. G.; BARRETO, J. F.; BURLE, M. L.; CARDOSO, E. M. R.; CAVALCANTI, J.; COSTA, I. R. S.; FIALHO, J. F.; MAGALHAES, J. R.; MARSCHALEK, R.; ROCHA, D. M. S.; VALE, T. L. The Brazilian core colllection of cassava. Brasília,DF: Embrapa Recursos Genético e Biotecnologia/CBN, 2000. p.102-110 In: INTERNATIONAL SCIENTIFIC MEETING ON CASSAVA BIOTECHNOLOGY, 1998. Salvador-Bahia. Proceedings... Brasilia, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia/CBN, 2000. 625p. Editado por Luiz J. C. B. Carvalho, Ann Marie Thro, Alberto... Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
206. | | CORDEIRO, C. M. T.; ABADIE, T.; BURLE, M. L.; ROCHA, D. M. S. da; COSTA, I. R. S.; VALLE, T. L.; FUKUDA, W. M. G.; BARRETO, J. F.; CARDOSO, E. M. R.; CAVALCANTI, J.; FIALHO, J. de F.; MARSCHALEK, R.; MAGALHAES, J. R. Colecao nuclear de mandioca do Brasil Brasilia: Embrapa Recursos Geneticos e Biotecnologia, 2000 49p. (Embrapa Recursos Geneticos e Biotecnologia. Boletim de Pesquisa, 12) Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. MenosEmbrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte... Mostrar Todas |
| |
207. | | SILVA, M. C. DA; CASTRO, E. DA S. G. DE; BARRETO, J. DO N.; MARTINS, P. V. DE O.; SILVA, G. L. DA; SILVA, R. F. DA; SANTOS, D. G. DOS; FREITAS-SILVA, O.; SIMÃO, J. B. P.; SILVA JUNIOR, A. I. DA; PEREIRA NETTO, A. D. Ochratoxin a levels in fermented specialty coffees from Caparaó, Brazil: Is it a cause of concern for coffee drinkers? Food Additives & Contaminants: Part A, ago., 2021. 11 p. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
208. | | SILVA, M. C. Da; CASTRO, E. da S. G. de; BARRETO, J. do N.; MARTINS, P. V. de O.; SILVA, G. L. da; SILVA, R. F. da; SANTOS, D. G. dos; FREITAS-SILVA, O.; SIMÃO, J. B. P.; SILVA JUNIOR, A. I. da S.; PEREIRA NETTO, A. D. Evaluation of ochratoxin A in specialty fermented coffees produced in Pedra Menina, Caparaó region (MG and ES), Brazil. In: REUNIÃO ANUAL DA SBQ, 45., 2022, Maceió. Química para o desenvolvimento sustentável e soberano: anais. Maceió: Aptor Software, 2022. p. 157. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
209. | | BERENGUER, E.; LENNOX, G. D.; FERREIRA, J. N.; MALHI, Y.; ARAGÃO, L. E. O. C.; BARRETO, J. R.; ESPÍRITO-SANTO, F. del B.; FIGUEIREDO, A. E. S.; FRANÇA, F.; GARDNER, T. A.; JOLY, C. A.; PALMEIRA, A. F.; QUESADA, C. A.; ROSSI, L. C.; SEIXAS, M. M. M. de; SMITH, C. C.; WITHEY, K.; BARLOW, J. Tracking the impacts of El Niño drought and fire in human-modified Amazonian forests. PNAS, v. 118, n. 30, e201937711, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
| |
210. | | ROQUE, N.; NAKAJIMA, J.; HEIDEN, G.; MONGE, M.; RITTER, M. R.; LOEUILLE, B. F. P.; CHRIST, A. L.; REBOUÇAS, N. C.; CASTRO, M. S.; SAAVEDRA, M. M.; TELES, A. M.; GANDARA, A.; MARQUES, D.; BRINGEL JR. J. B. A.; ANGULO, M. B.; SANTOS, J. U. M. D.; SOUZA-BUTURI, F. O.; ALVES, M.; SANCHO, G.; REIS-SILVA, G. A.; VOLET, D. P.; HATTORI, E. K. O.; PLOS, A.; SIMÃO-BIANCHINI, R.; RIVERA, V. L.; MAGENTA, M. A. G.; ABREU, V. H. R.; GROSSI, M. A.; AMORIM, V. O.; SCHNEIDER, A. A.; CARNEIRO, C. R.; BORGES, R. A. X.; SINISCALCHI, C. M.; BUENO, V. R.; VIA DO PICO, G. M.; ALMEIDA, G. S. S.; FREITAS, F. S.; DEBLE, L. P.; MOREIRA, G. L.; CONTRO, F. L.; GUTIÉRREZ, D. G.; SOUZA-SOUZA, R. M. B.; VIERA BARRETO, J. N.; SOARES, P. N.; QUARESMA, A. S.; PICANÇO, W. L.; FERNANDES, F.; MONDIN, C. A.; SALGADO, V. G.; KILIPPER, J. T.; FARCO, G. E.; RIBEIRO, R. N.; WALTER, B. M. T.; LORENCINI, T. S.; FERNANDES, A. C.; SILVA, L. N.; BARCELOS, L. B.; BARBOSA, M. L.; BAUTISTA, H. P.; CALVO, J.; DEMATTEIS, M.; FERREIRA, S. C.; HIRIART, F. D.; MORAES, M. D.; SEMIR, J. Asteraceae. In: FLORA do Brasil 2020. Rio de Janeiro: Jardim Botânico, [2021]. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
Registros recuperados : 210 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
30/10/2001 |
Data da última atualização: |
24/04/2018 |
Autoria: |
RIEDE, C. R.; CAMPOS, L. A. C.; BRUNETTA, D.; ALCOVER, M. |
Afiliação: |
CARLOS ROBERTO RIEDE, IAPAR; LUIZ ALBERTO COGROSSI CAMPOS, IAPAR; DIONÍSIO BRUNETTA, CNPSo; MILTON ALCOVER, IAPAR. |
Título: |
Twenty six years of wheat breeding activities at IAPAR. |
Ano de publicação: |
2001 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 1, n. 1, p. 60-71, mar. 2001. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The description of the IAPAR wheat breeding program in its 26 th years of existence aims at presenting its major achievements giving an idea of the program size, breeding objectives and methodology. A germplasm flow chart will show the steps by which the populations have to follow starting either from crosses or from introductions until an advanced inbred line can be evaluated and elected as a new cultivar. A list of 23 wheat cultivars released by the program along with their pedigrees is presented as a special contribution. From the recent developed cultivars, data on grain yield, agronomic characteristics, technological quality and kernel properties are presented. The pedigree description for IAPAR 53 and the development of IPR 85 are presented in some detail. New biotechnological tools to help wheat breeding become more efficient are discussed. |
Palavras-Chave: |
IAPAR; Quality. |
Thesagro: |
Germoplasma; Melhoramento; Qualidade; Trigo; Triticum Aestivum. |
Thesaurus NAL: |
breeding; germplasm; grain yield; wheat. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/175938/1/c94937f6-17a1-939d.pdf
|
Marc: |
LEADER 01596naa a2200289 a 4500 001 1449934 005 2018-04-24 008 2001 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRIEDE, C. R. 245 $aTwenty six years of wheat breeding activities at IAPAR. 260 $c2001 520 $aThe description of the IAPAR wheat breeding program in its 26 th years of existence aims at presenting its major achievements giving an idea of the program size, breeding objectives and methodology. A germplasm flow chart will show the steps by which the populations have to follow starting either from crosses or from introductions until an advanced inbred line can be evaluated and elected as a new cultivar. A list of 23 wheat cultivars released by the program along with their pedigrees is presented as a special contribution. From the recent developed cultivars, data on grain yield, agronomic characteristics, technological quality and kernel properties are presented. The pedigree description for IAPAR 53 and the development of IPR 85 are presented in some detail. New biotechnological tools to help wheat breeding become more efficient are discussed. 650 $abreeding 650 $agermplasm 650 $agrain yield 650 $awheat 650 $aGermoplasma 650 $aMelhoramento 650 $aQualidade 650 $aTrigo 650 $aTriticum Aestivum 653 $aIAPAR 653 $aQuality 700 1 $aCAMPOS, L. A. C. 700 1 $aBRUNETTA, D. 700 1 $aALCOVER, M. 773 $tCrop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina$gv. 1, n. 1, p. 60-71, mar. 2001.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|