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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  27/01/2023
Data da última atualização:  24/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MACHADO-ROSA, T. A.; BARBOSA, E. T.; CÔRTES, M. V. de C. B.; LOBO JUNIOR, M.
Afiliação:  TARIANE A. MACHADO-ROSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; ELDER TADEU BARBOSA, CNPAF; MARCIO VINICIUS DE C BARROS CORTES, CNPAF; MURILLO LOBO JUNIOR, CNPAF.
Título:  Microtiter method for quantitative assay of IAA from fungal isolates, demonstrated with Trichoderma.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Rhizosphere, v. 25, 100666, 2023.
ISSN:  2452-2198
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.rhisph.2023.100666
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A quantitative and accurate method is needed to estimate indole-3-acetic acid (IAA) production by Trichoderma to compare strains and allow the repeatability of experiments in plant-growth promotion studies. Suspensions of 1.0 × 106 conidia. mL-1 of 98 Brazilian strains were grown in potato + dextrose broth in the absence or presence of L-tryptophan (100 mg L-1) in 1 mL microtubes. After 12,000 rpm spinning for 15 min, 150 μL of the super-natant were added to 100 μL of Salkowski reagent with 30 min incubation at room temperature in the dark, with IAA yield spectrophotometrically estimated at 540 nm. Isolates BRM-29474 and BRM-29574 that outperformed in the IAA production increased tomato root and shoot mass and number of root tips in a greenhouse test, endorsing their potential for plant growth promotion. This adjustment allows a quantitative method to estimate an IAA production by Trichoderma spp., which is more informative than the standard qualitative method.
Palavras-Chave:  Biocontrol; Plant growth promotion; Stepwise screening.
Thesagro:  Estimulante de Crescimento Vegetal; Fungo; Trichoderma.
Thesaurus Nal:  Auxins; Plant growth; Root exudates.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF36628 - 1UPCAP - DD20232023
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  09/03/1999
Data da última atualização:  09/03/1999
Autoria:  KER, J. C.; BLANCANEAUX, P.; CHAGAS, C. da S.; CARVALHO JUNIOR, W. de; CARVALHO FILHO, A. de; PEREIRA, N. R.; MOTTA, P. E. F. da; FREITAS, P. L. de; AMABILE, R. F.; COSTA, L. D. da.
Título:  A cobertura vegetal e as interacoes com a cobertura pedologica na microbacia piloto de Goias, Morrinhos.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  In: BLANCANEAUX, P., ed. Interacoes ambientais no cerrado: microbacia piloto de Morrinhos, Estado de Goias, Brasil. Rio de Janeiro: EMBRAPA-CNPS/ ORSTOM/ Brasilia: EMBRAPA-SPI, 1998.
Páginas:  p.55-67.
Descrição Física:  il.
Idioma:  Outros
Notas:  Edicao bilingue. Titulo em frances: La couverture vegetale et les interactions avec la couverture pedologique dans le microbassin pilote du Goias, Morrinhos.
Palavras-Chave:  Brasil; Goias; Morrinhos; Plant cover; Soil sciences.
Thesagro:  Bacia Hidrográfica; Cerrado; Cobertura Vegetal; Pedologia.
Thesaurus NAL:  Brazil; watersheds.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC1831 - 1UPCPL - --CRI4791CRI4791
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