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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  26/02/2016
Data da última atualização:  22/03/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CUNHA, L. F. da; FARIA, L. D. de; CORTES, M. V. de C. B.; BARBOSA, E. T.; FERREIRA, E. P. de B.
Afiliação:  LETÍCIA FERNANDES DA CUNHA, UNIEVANGÉLICA; LORENA DORNEL DE FARIA, UNIEVANGÉLICA; MARCIO VINICIUS DE C BARROS CORTES, CNPAF; ELDER TADEU BARBOSA, CNPAF; ENDERSON PETRONIO DE BRITO FERREIRA, CNPAF.
Título:  Isolamento e caracterização de rizóbios com potencial para fixação biológica de nitrogênio em feijoeiro.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015.
Páginas:  p. 50.
Série:  (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O trabalho tem como objetivo isolar e caracterizar morfologicamente estirpes de rizóbios com potencial para fixação biológica de nitrogênio.
Palavras-Chave:  Rizóbio.
Thesagro:  Bactéria; Feijão; Fixação de nitrogênio; Phaseolus vulgaris; Rhizobium.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/141513/1/CNPAF-2015-p50.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF33978 - 1UPCRA - DD20152015
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  07/12/2021
Data da última atualização:  07/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  MARCANO DE HIGUERA, J.; SANTOS, H. M.; SANTOS, H. M.; NOGUEIRA, A. R. de A.
Afiliação:  JULYMAR MARCANO DE HIGUERA, UFSCAR; HERICK M. SANTOS, UFSCAR; HERICK M. SANTOS, Institute of Analytical Chemistry of the Czech Academy of Sciences; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE.
Título:  Animal and vegetable protein burgers: bromatological analysis, mineral composition, and bioaccessibility evaluation.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  ACS Food Science & Technology, v.1, n.10, p.1821-1829, 2021.
ISSN:  2692-1944
DOI:  https://doi.org/10.1021/acsfoodscitech.1c00215
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Vegetable protein-based burgers consumption is becoming more popular among customers looking for healthy andlow-calorie foods. An analytical procedure was proposed to evaluate the bromatological parameters, mineral composition, andbioaccessibility of macro and micro minerals in raw and cooked vegetable and animal protein burgers. The contribution toRecommended Dietary Allowances (RDA) was also estimated. The trueness of mass fractions quantification using certified referencematerial (CRM) and reference material (RM) of bovine liver were 86−112 and 77−104%, respectively. The mass balance of thebioaccessibility test, based on anin vitrosimulation employing stomach and intestinal solutions, varied between 80 and 119%.Animal protein burgers presented higher protein and fat content and a higher Fe, K, P, and Zn mass fraction than the evaluatedvegetable burgers. Industrialized burgers showed a high amount of Na, which can cause a public health problem. Bioaccessibilityresults indicated that vegetable-based burgers contribute to the ingestion of Fe, Mg, Mn, Mo, and P, while the animal-based proteinburger contributes mainly with Fe, Mo, P, and Zn. The experiment emphasized the need to provide nutritional information to allowthe consumer to make a rational decision on the basis of the dietary facts of these products.
Palavras-Chave:  Bioaccessibility; In vitro test; Recommended daily intake; Sample preparation; Spectroanalytical techniques.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25492 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.001912021.00216
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