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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  09/01/2015
Data da última atualização:  19/02/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  DIAS, N. dos S.; MIRANDA, C. M.; QUEIROZ, I. dos S.; BARBOSA, A. C. O.; PESTANA, K. N.; SILVA, P. H.; SANTOS, R. M. F.; OLIVEIRA, E. J. de; SANTOS, V. da S.; FERREIRA, C. F.
Afiliação:  NAIRA DOS SANTOS DIAS, UFRB; CAROLINA MACEDO MIRANDA, UFRB; IANE DOS SANTOS QUEIROZ, UFRB; ANA CLAUDIA OLIVEIRA BARBOSA, UFRB; KÁTIA NOGUEIRA PESTANA; PAULO HENRIQUE SILVA, UFRB; ROGÉRIO MERCES FERREIRA SANTOS, UFRB; EDER JORGE DE OLIVEIRA, CNPMF; VANDERLEI DA SILVA SANTOS, CNPMF; CLAUDIA FORTES FERREIRA, CNPMF.
Título:  Utilização de PCR multiplex a partir de marcadores VNTR em mandioca.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 8., 2014, Cruz das Almas, Ba. Pesquisa: despertando mentes para a inovação e transformando o futuro :[anais]. Cruz das Almas, Ba, Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2014.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O uso de marcadores moleculares do tipo VNTR (Variable Number of Tandem Repeats) no equipamento Fragment Analyzer ? Automated TE System da Advanced Analytical,Bocasiona custos elevados por unidade de dado a ser analisado.
Palavras-Chave:  Genetic marker.
Thesagro:  Mandioca; Marcador molecular.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/139489/1/086-14.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF30370 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  31/01/2022
Data da última atualização:  08/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  COSTA, M. de N. F.; FURTADO, Y. I. C.; MONTEIRO, C. C.; BRASILIENSE, A. R. P.; YOSHIOKA, E. T. O.
Afiliação:  MARIA DE NAZARÉ FERREIRA COSTA, UNIFAP-PPG EM BIODVERSIDADE TROPICAL; YURI IAN CARVALHO FURTADO, UNIFAP-PPG EM BIODIVERSIDADE TROPICAL; CRISTIELLEM CARDOSO MONTEIRO, UNIFAP-PPG EM BIODIVERSIDADE TROPICAL; ALEXANDRE RENATO PINTO BRASILIENSE, UNIFAP-PPG EM BIODIVERSIDADE TROPICAL; ELIANE TIE OBA YOSHIOKA, CPAF-AP.
Título:  Physiological responses of tambaqui (Colossoma macropomum) fed diets supplemented with silage from fish and vegetables residues.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Biology, v. 84, p. 1-7, 2024. e255493.
DOI:  https://doi.org/10.1590/1519-6984.255493
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The demand for products to replace high-cost raw materials, such oil and fish meal, in the manufacture of feed for use in aquaculture, while also guaranteeing the nutritional quality of the diets, is increasing. Silage produced with fish and vegetables residues is a low-cost and efficient protein source. The objective of the present study was to evaluate the physiological and biochemical responses of tambaqui fingerlings fed four different levels of silage included in commercial feed with 28% crude protein, over two periods: 45 and 90 days. Each treatment was carried out over three replications, with 10 tambaqui in each 100 L experimental tank. At the end of each established period, blood samples were collected from five animals from each repetition to determine the hematological and biochemical variables. Body weight and total length, hepatosomatic and liposomal indices and hematocrit of specimens fed with diets supplemented with silage did not exhibit significant changes in both assessment period. After 45 days of feeding, the hemoglobin concentration increased when tambaqui were fed a diet including 20% silage. The red blood cell count, mean corpuscular volume and mean corpuscular hemoglobin did not change between treatments in either period. The total protein concentrations increased significantly in the plasma of tambaqui fed with diets with the inclusion of 5 and 10% of silage, evaluated after feeding for 45 days. It was found that the groups which had silage included ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Nutrição Animal; Tambaqui.
Thesaurus NAL:  Fish nutrition.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1139479/1/CPAF-AP-2022-Physiological-responses-tambaqui.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AP18455 - 1UPCAP - DD
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