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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  09/12/1999
Data da última atualização:  25/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; V. C. BALIGAR.
Título:  Growth and nutrient concentrations of common bean, lowland rice, corn, soybean, and wheat at different soil pH on and inceptisol.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Journal of Plant Nutrition, v. 22, n. 9, p. 1495-1507, 1999.
DOI:  https://doi.org/10.1080/01904169909365730
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soil pH is an important soil chemical property of acid soils that profoundly affects the growth and nutrient uptake by crops. Five greenhouse experiments were conducted to evaluate responses of common bean (Phaseolus vulgaris L.), lowland rice (Oryza sativa L.), corn (Zea mays L.), soybean (Glycine max L. Merr.), and wheat (Triticum aestivum L.) to mean soil pH values of 4.9, 5.9, 6.4, 6.7, and 7 on an Inceptisol. Relative dry matter yield (DMY) of shoots of all the crops tested was significantly affected by soil pH. Based on the quadratic response optimum pH for maximum relative Dry matter yield of wheat was 6.3, for soybean 5.6, for corn 5.4, for common bean 6 and for rice 4.9. This shows that crops responded differently to soil acidity. Among the crops tested, rice was the most tolerant and wheat was the most intolerant to soil acidity. On an average concentration of calcium (Ca) and potassium (K) in the plant shoots increased quadratically with increased soil pH except K concentration in the shoots of corn and soybean decreased. Magnesium (Mg) concentrations in the shoots of common bean and wheat decreased with increasing soil pH but in lowland rice, corn, and soybean increased quadratically with increasing soil pH. Phosphorus (P) concentrations in the shoots of common bean, wheat, and corn was increased but in lowland rice and soybean decreased with increasing soil pH. With few exceptions, most of the micronutrients concentrations decreased with increasing soil pH.
Thesagro:  Arroz; Cerrado; Feijão; Glycine Max; Nutriente; Oryza Sativa; Phaseolus Vulgaris; Soja; Solo; Trigo; Triticum Aestivum; Zea Mays.
Thesaurus Nal:  Beans; Corn; Rice.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF15445 - 1UPCAP - DD19991999
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1.Imagem marcado/desmarcadoBALIGAR, V. C. Multi-disciplinary team approach for identification and improvement of corn and sorghum genotypes. Sete Lagoas: EMBRAPA-CNPMS, 1980. 4 p.
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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2.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C. Ameliorating soil acidity of tropical Oxisols by liming for sustainable crop production. Advances in Agronomy, v. 99, p. 345-399, 2008.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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3.Imagem marcado/desmarcadoBALIGAR, V. C.; FAGERIA, N. K. Aluminum influence on growth and uptake of micronutrients by cacao. Journal of Food, Agriculture & Environment, v. 3, n. 3/4, p. 173-177, July/Oct. 2005.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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4.Imagem marcado/desmarcadoBALIGAR, V. C.; FAGERIA, N. K. Agronomy and physiology of tropical cover crops. Journal of Plant Nutrition, v. 30, n. 8, p. 1287-1339, 2007.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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5.Imagem marcado/desmarcadoBALIGAR, V. C.; FAGERIA, N. K. Plant nutrient efficiency: towards the second paradigm. In: SIQUEIRA, J. O.; MOREIRA, F. M. S.; LOPES, A. S.; GUILHERME, L. R. G.; FAQUIN, V.; FURTINI NETO, A. E.; CARVALHO, J. G. (Ed.). Inter-relacao fertilidade, biologia do solo e nutricao de plantas. Lavras: SBCS: UFLA, 1999. p. 183-204.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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6.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C. Response of legumes and cereals to phosphorus in solution culture. Journal of Plant Nutrition, v. 12, n. 9, p. 1005-1019, 1989.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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7.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C. Fertility management of tropical acid soil for sustainable crop production. In: RENGEL, Z. (Ed.). Handbook of soil acidity. New York: Marcel Dekker, 2003. p. 359-385.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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8.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C. Evaluation of tropical legume cover crops for copper use efficiency. American Journal of Plant Sciences, v. 5, n. 9, p. 1236-1247, Apr. 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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9.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C. Enhancing nitrogen use efficiency in crop plants. Advances in Agronomy, v. 88, p. 97-185, 2005.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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10.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C. Methodology for evaluation of lowland rice genotypes for nitrogen use efficiency. Journal of Plant Nutrition, v. 26, n. 6, p. 1315-1333, June 2003.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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11.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C. Nutrient availability. In: HILLEL, D. (Ed.). Encyclopedia of soils in the environment. San Diego: Elsevier, 2005. p. 63-71.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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12.Imagem marcado/desmarcadoBALIGAR, V. C.; FAGERIA, N. K. Nutrient use efficiency in acid soils: nutrient management and plant use efficiency. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON PLANT-SOIL INTERACTIONS AT LOW pH, 4., 1996, Belo Horizonte. Abstracts. Sete Lagoas: EMBRAPA-CNPMS, 1996. p. 42.
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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13.Imagem marcado/desmarcadoBALIGAR, V. C.; FAGERIA, N. K. Nutrient use efficiency in acid soils: nutrient management and plant use efficiency. In: MONIZ, A. C.; FURLANI, A. M. C.; SCHAFFERT, R. E.; FAGERIA, N. K.; ROSOLEM, C. A.; CANTARELLA, H. (Ed.). Plant-soil interactions at low pH: sustainable agriculture and forestry production. Campinas: Brazilian Soil Science Society, 1997. p. 75-95. Proceedings of the Fourth International Symposium on Plant-Soil Interactions at low pH, Belo Horizonte, Minas Gerais, Brazil, 17-24 March 1996.
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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14.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C. Phosphorus-use efficiency by corn genotypes. Journal of Plant Nutrition, New York, v. 20, n. 10, p. 1267-1277, 1997.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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15.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C. Phosphorus-use efficiency in wheat genotypes. Journal of Plant Nutrition, v. 22, n. 2, p. 331-340, 1999.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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16.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C. Growth components and zinc recovery efficiency of upland rice genotypes. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 40, n. 12, p. 1211-1215, dez. 2005.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Unidades Centrais.
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17.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C. Growth and nutrient concentrations of common bean, lowland rice, corn, soybean, and wheat at different soil pH on and inceptisol. Journal of Plant Nutrition, v. 22, n. 9, p. 1495-1507, 1999.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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18.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C. Growth, yield and yield components of dry bean as influenced by phosphorus in a tropical acid soil. Journal of Plant Nutrition, New York, v. 39, n. 4, p. 562-568, Mar. 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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19.Imagem marcado/desmarcadoBALIGAR, V. C.; FAGERIA, N. K. Influence of nitrogen forms and levels on the growth and nutrition of cacao. Journal of Plant Nutrition, New York, v. 40, n. 5, p. 709-718, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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20.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C. Improving nutrient use efficiency of annual crops in brazilian acid soils for sustainable crop production. Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 32, n. 7/8, p. 1303-1319, 2001.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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